Οι Βερολινέζοι iLLBiLLY HiTEC μας μιλούν για τον νέο “One thing leads to another” και το επερχόμενο live στην Αθήνα.

Οι τύποι αυτοπροσδιορίζουν τον ήχο τους ως κάτι που δανείζεται στοιχεία από dub, hip hop, reggae, με ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά και cumbia, jungle και breakbeat επιρροές. Αν αυτό σου εξάπτει την περιέργεια, λογικά σε ενδιαφέρει το ότι έρχονται στην Αθήνα.

Μετά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση το καλοκαίρι στη Σκύρο, οι Βερολινέζοι iLLBiLLY HiTEC επιστρέφουν για το πρώτο τους live στην Αθήνα, στο main stage του six d.o.g.s. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας και με νέα δισκογραφική δουλεία ‘’One thing leads to another’’, εμείς αποφασίσαμε να μιλήσουμε μαζί τους, για να μάθουμε τι παίζει με τον νέο δίσκο και τι ακριβώς έχουν στα σκαριά για το show που ετοιμάζουν για την Αθήνα.

Γεια! Πού σας βρίσκουμε;

Γεια σας! Είμαστε στο Βερολίνο αυτή την στιγμή προετοιμάζοντας την κυκλοφορία του album και προβάροντας το νέο show για την επερχόμενη Ευρωπαϊκή περιοδεία μας.

Μιλώντας για την περιοδεία με αφορμή το νέο “One thing leads to another”, έρχεστε με νέο υλικό στις βαλίτσες σας. Πώς νιώθετε παίζοντας τα καινούργια πράγματα live και πώς αντιδρούν τα κοινά;

Ανυπομονούμε να παίξουμε τα νέα τραγούδια ζωντανά! Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου όταν παίζεις τα τραγούδια μπροστά τους, μετά από μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία ηχογράφησης. Διαδικτυακά έχουμε λάβει ήδη πολύ καλό feedback σχετικά με τον δίσκο, οπότε αναμένουμε να δούμε πώς θα πάει ζωντανά.

Για ακόμα μια φορά, ένας δίσκος σας «παντρεύει» όλες τις μουσικές σας επιρροές και το αποτέλεσμα είναι ο πολύ χαρακτηριστικός ήχος σας. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε για την διαδικασία ηχογράφησης.

Πράγματι μας αρέσει να μπλέκουμε μεταξύ τους όλα τα είδη μουσικής που μας αρέσουν. Οπότε υπάρχουν πάντα λίγο dub, hip hop, reggae και ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά και cumbia, jungle και breakbeat επιρροές. Η δουλειά που έγινε στο νέο album ήταν ξεχωριστή, αφού για πρώτη φορά ανοιχτήκαμε στο να συνεργαστούμε με παραγωγό. Στο πρόσωπο του Jesse “Dubmatix” King δεν βρήκαμε μόνο κάποιον που κατανοεί το πνεύμα των iLLBiLLY HiTEC. Διεύρυνε το φάσμα των στυλ και επιρροών δημιουργώντας έναν πιο οργανικό, αλλά συγχρόνως πολύ μοντέρνο, ήχο. Ηχογραφούμε και δουλεύουμε στο Βερολίνο και στο Τορόντο εδώ και ένα χρόνο. Νιώθω πως είναι δυο πολύ δημιουργικά σημεία του πλανήτη, που βοήθησαν στο χτίσιμο του ήχου του δίσκου. Πολλές από τις ιδέες προέκυψαν τζαμάροντας και προσκαλώντας guests κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Έτσι προέκυψαν και οι φανταστικές ευκαιρίες να δουλέψουμε με μουσικούς όπως οι Horseman, Parly B και ο Promo από τους Looptroop Rockers. Μερικές μέρες ήταν εξαιρετικά παραγωγικές με εμάς να δουλεύουμε τις μουσικές και ταυτόχρονα πολλοί MCs να γράφουν στοίχους. Στο τέλος της ημέρας είχαμε τέσσερις μελωδίες έτοιμες ηχογραφημένες. Μετά, βέβαια, η επεξεργασία μας έπαιρνε για πάντα.

Του χρόνου γίνεστε 10 χρονών! Ξεχωρίζουν κάποιες στιγμές μέσα από την πορεία αυτή; Πως έχουν εξελιχθεί οι iLLBiLLY HiTEC μέσα στα χρόνια αυτά;

Φτάσαμε κιόλας τα 10 χρόνια; Τα highlights παραείναι πολλά για να ξεχωρίσει κανείς μόνο ένα. Για εμένα, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ταξιδεύω στον πλανήτη παίζοντας τη μουσική μου. Έτσι καταφέραμε να δούμε την Ιαπωνίας, την Ινδία και το Μεξικό. Έχουμε βρεθεί σε πανέμορφα σημεία της Ευρώπης, που δεν γνωρίζμαε καν πως υπάρχουν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ο τρελός αριθμός καταπληκτικών ανθρώπων που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια. Νομίζω αυτό είναι που συνεχίζει να μας κινητοποιεί…

Όσοι είχαν την ευκαιρία να σας δουν στη Σκύρο ξέρουν τι να περιμένουν από τις ζωντανές εμφανίσεις σας. Τι έχει το «μενού» για το κοινό που θα έρθει να σας δει στο six d.o.g.s.?

Ναι η Σκύρος είχε πολύ πλάκα! Γενικά, προτιμάμε να μην αλλάζουμε τις «συνταγές» μας, αλλά τα set μας διαμορφώνουν των χαρακτήρα τους από την ποικιλία των ήχων, μια ωμότητα που συνήθως θα συναντούσε κανείς σε μια συναυλία μπάντας παρά σε ένα DJ set και βέβαια την δυναμική performance των Kinetical και Longfingah στο μικρόφωνο. Επίσης μας αρέσει να το διασκεδάζουμε, οπότε προσπαθούμε να δημιουργούμε ένα show και όχι μόνο ένα ζωντανό session.

 

[themify_box style=»purple box rounded» ]

iLLBiLLY HiTEC Live in Athens: 23 Μαρτίου, six d.o.g.s.

Doors open 20:00 / Είσοδος 10€

[/themify_box]

[themify_button ]Του Σπύρου Μαργαρίτη[/themify_button]