Τι θα δούμε στο Andydote Fashion Fair;

Η Αντιγόνη Βιντιάδη, μαζί με το ραδιοφωνικό της έτερον ήμισυ τον Νικόλα Ράπτη, μας ξυπνάνε κάθε μέρα στις 7 και μένουν μαζί μας μέχρι τις 10 στον Music 89,2. Αυτό που αργήσαμε να μάθουμε για εκείνη είναι πόσο αγαπάει και πόσα ξέρει για τη μόδα. Γενικώς αλλά και ειδικώς: την ελληνική μόδα. Μέχρι που αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα μεγάλο βήμα: στη διοργάνωση της 1ης εμπορικής έκθεσης Ελλήνων σχεδιαστών, το Andydote Fashion Fair, η οποία όμως θα είναι ανοιχτή και στο ευρύ κοινό για μία μέρα.

image001

Η Αντιγόνη μάς λέει όλους τους λόγους που πρέπει να είσαι εκεί και να επενδύσεις στην ελληνική μόδα.

1) Πώς προέκυψε η ιδέα για την 1η εμπορική έκθεση Ελλήνων σχεδιαστών;

Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη της αγοράς και του κοινού να έχει τη δυνατότητα να συναντήσει νέους Ελληνες σχεδιαστές και να γνωρίσει τη δουλειά τους από κοντά. Δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τα social media, οπότε τώρα για 1η φορά μας δίνεται η ευκαιρία να βρούμε πάνω από 30 σχεδιαστές μαζεμένους σε ένα χώρο για 4 μέρες!

2) Ποια είσαι Αντιγόνη Βιντιάδη; Σε ακούμε στον Music 89,2, σε είδαμε τηλεοπτικά και τώρα ετοιμάζεις αυτό το μεγάλο fashion event. Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Ξεκίνησα στην ΕΡΤ πριν από περίπου 11 χρόνια ως δημοσιογράφος και πέρασα από διάφορους τομείς. Συνέχισα στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» και λίγο αργότερα «το γύρισα» στην κωμωδία κάνοντας μια αυτοσαρκαστική εκπομπή στο netwix, το WC DIARIES. Την ίδια περίοδο ανακάλυψα και την αγάπη μου για τη μόδα και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

3) Γιατί αξίζει να ασχοληθούμε με την ελληνική μόδα;

Οι Έλληνες σχεδιαστές, η νέα γενιά, ξεκίνησαν με άλλη φιλοσοφία. Σκοπός τους είναι να δημιουργούν ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και κοσμήματα με αγάπη για το προϊόν τους. Η ποιότητά τους σε σχέση με την τιμή που πωλούνται είναι value for money και προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στα σχέδιά τους.

4) Υποστηρίζεις συνολικά, ως φιλοσοφία, το κίνημα «Ψωνίζω ελληνικά»; Εν μέσω κρίσης έχει ενισχυθεί πολύ…

Η κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της οικονομίας. Εαν σκεφτούμε όλοι πιο απλά, στηρίζοντας τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις θα βοηθηθούμε όλοι σε βάθος χρόνου. Μπορούμε να αναρωτηθούμε γιατί αγοράζουμε ρούχα εισαγωγής –τα οποία αρκετές φορές- είναι χαμηλότερης ποιότητας, βγαίνουν σε εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να χάνουμε την ταυτότητά μας.

5) Αγαπημένοι σου σχεδιαστές εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Chloe, Karl Lagerfeld, Marc Jacobs. Εντός Ελλάδας δεν θα ξεχωρίσω αγαπημένο σχεδιαστή γιατί μου αρέσει να έχω διαφορετικά, ξεχωριστά και διαχρονικά κομμάτια από πολλούς Έλληνες σχεδιαστές.

6) Μάθαμε ότι το event θα είναι ανοιχτό στο κοινό για μία μέρα. Πες μας 2-3 ελληνικά brands που μάλλον δεν γνωρίζουμε και βλέπεις ότι θα έχουν μεγάλη δυναμική στο μέλλον.

Το event θα είναι ανοιχτό για μια μέρα για όλους όσους αγαπάνε την ελληνική μόδα! Θα έχουν την ευκαρία να γνωρίσουν αγαπημένους σχεδιστές από κοντά και να αγοράσουν σε καλύτερη τιμή κομμάτια προηγούμενων συλλογών! Νέες εταιρείες που θα συναντήσουν όσοι μας επισκεφτούν είναι οι Bitter Coco, Dante, Etoile Coral, Individual Art Leather, Mallory The Label, Naughty By Nature, Sandalaki, The Motley Goat, Tiramisu Eyewear, Your Someday

7) Ποιο ελληνικό κομμάτι που έχεις αγοράσει θεωρείς «καλή επένδυση» και ότι θα πάρει αξία μελλοντικά!; (αν έχεις φωτογραφία του, ακόμα καλύτερα!)

Ένα φόρεμα από συνεργασία που έκαναν δύο ελληνικά brands Nidodileda x Blame your Daze!

screenshot-2016-11-29-10-50-25

8) Τα όνειρά σου για το Andydote Fashion Fair; Πού θα ήθελες να φτάσει σε μερικά χρόνια;

Όνειρό μου είναι να γίνει θεσμός. Μία έκθεση που θα έχει στόχο και αποτέλεσμα να αγαπήσει η Ελλάδα αλλά κυρίως το εξωτερικό τα σχέδια, την ποιότητα και τη διαφορετικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών. Θα γίνουν πολλές κινήσεις και δράσεις για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα και είμαι σίγουρη πως θα έχουμε ακόμη περισσότερους σχεδιαστές που θα δείχνουν τη δουλειά τους και πολλά περισσότερα καταστήματα που θα τους προτιμήσουν!

[themify_box style=»light blue rounded» ]

Εκθεσιακός χώρος

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό χώρο ΑΘΗΝΑΪΣ στις αίθουσες SILK ROOM και Μουσείο. (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα, Τ.Κ 10447 Τηλ:2103480000 www.athinais.com.gr)

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης

Πέμπτη 19/01 έως Σάββατο 21/01 11:00 – 20:00

Κυριακή 22/01 11:00-17:00

Facebook: https://www.facebook.com/andydotefashionfair/

Instagram: https://www.instagram.com/andydote_fashionfair/

site: www.andydote.eu

[/themify_box]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr