Όσο βρίσκονται σε εξέλιξη τα γυρίσματα της επόμενης σειράς «Αγγελοφορεμένος δαίμονας»…

Δεν έχει σημασία αν σου αρέσουν ή τα μισείς, τα σήριαλ της Ελευθερίας Καραδήμου έχουν κατακλύσει τα ίντερνετς. Είναι γυρισμένα στην Καβάλα και ουσιαστικά πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση, καθώς οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτά είναι σχεδόν όλοι συγγενείς μεταξύ τους.

Εγώ που τα έχω τιμήσει δεόντως -είδα ολόκληρο το Σύμπλεγμα της Αράχνης σε 3 ημέρες-, δεν έχασα την ευκαιρία να μιλήσω με την Αθήνα (Νανά) Ασημίδου, κόρη της κ. Καραδήμου και πρωταγωνίστρια αρκετών από τις σειρές της, για να κατανοήσω καλύτερα το φαινόμενο. Αν δεν έχεις ιδέα για τι μιλάμε, να σου πω ότι το 1ο επεισόδιο από «Το σύμπλεγμα της αράχνης» έχει πάνω από 70.000 views στο YouTube (και πολλά ΠΟΛΛΑ σχόλια). Η κουβέντα μας είχε απ΄ όλα, μιλήσαμε για τις σειρές που πρωταγωνιστεί, το Χόλιγουντ αλλά και το φινάλε της «Κραυγής» που ολοκληρώνεται απόψε.

 Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα σήριαλ; Πώς άρχισε όλη αυτή η φάση; Έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό; 

Όπως θα έχεις δει σε αυτά τα σήριαλ, παίρνουμε μέρος όλοι η οικογένεια μας, είμαστε ας πούμε μια ‘’καλλιτεχνική οικογένεια’’ μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Είναι κάτι ως χόμπι. Περνάμε ωραία, προβάλουμε την πανέμορφή πόλη μας και είναι και κάτι που μένει, για να έχουμε να βλέπουμε στα γεράματα μας. Τώρα για το πως πως άρχισε όλη αυτή η φάση, ήταν ιδέα της μητέρας μου. Και  το ομολογώ, είμαι περήφανη για την μαμά μου γιατί τα κάνει όλα μόνη της, σενάριο, κάμερα, μοντάζ, ηχοληψία και όλα αυτά χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά. Δυστυχώς κανείς μα κανείς δεν μας υποστηρίζει ούτε καν ο τόπος μας και το λέω αυτό γιατί παρ΄ όλη την προσπάθεια μας, ούτε τα κανάλια της πόλης μας δεν προβάλουν τα σήριαλ. Όχι πως έχουν να δείξουν κάτι καλύτερο, υπάρχουν άλλα προβλήματα. Δεν έχω σπουδάσει, άλλωστε για να κάνεις κάποιες σπουδές σε δραματική σχολή, θα πρέπει να κατέβεις Αθήνα και εγώ δεν είχα αυτή την οικονομική άνεση, αν και θα το ήθελα πολύ, αλλά όλο αυτό είναι κάπως ακατόρθωτο.

Τι σχόλια έχεις ακούσει; Ποιο ήταν το πιο κολακευτικό και ποιο το πιο προσβλητικό;

Aκούμε πολλά μα πάρα πολλά σχόλια και από το fb και από το YouTube αλλά και ζωντανά. Tα περισσότερα από αυτά είναι καλά και μας συγχαίρουν που κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια να βγάζουμε ένα σήριαλ σε μια επαρχιακή πόλη, μιας και με τα σημερινά δεδομένα τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας δεν μπορούν να κάνουν δικά τους σήριαλ και μας έχουν γεμίσει με τούρκικα. Φυσικά δεν είμαστε επαγγελματίες ούτε καν ερασιτέχνες αλλά το προσπαθούμε. Το πιο κολακευτικό σχόλιο που έχω ακούσει είναι ότι παίζω φυσικά. Τώρα όσο για το πιο προσβλητικό, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε προσβάλουν ακόμα και με μια ματιά τους. Είτε γιατί ζηλεύουν, είτε γιατί έχουν μεγαλώσει μέσα σε άσχημες καταστάσεις οικογενειακές και έχουν μάθει να προσβάλουν για να νιώθουν εκείνοι ανώτεροι. Όπως και να έχει σε αυτούς τους ανθρώπους δεν δίνω σημασία. Η σιωπή μου προς απάντησή τους.

kraygi 002

Ζηλεύεις τις ακριβές παραγωγές του εξωτερικού ή και της παλιάς «καλής» ελληνικής τηλεόρασης;  

Νομίζω πως δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από τις ακριβές παραγωγές του εξωτερικού, ίσα ίσα θα έλεγα μάλιστα, ότι αυτή θα πρέπει να ζηλεύουν εμάς και ο λόγος είναι ότι εμείς προσπαθούμε και κάνουμε αυθεντικά πλάνα, ενώ στο εξωτερικό όλα τα σήριαλ ή οι ταινίες τους είναι γυρισμένα σε μεγάλα στούντιο με πράσινο φόντο. Οπότε όλο αυτό που βλέπουμε είναι επιτυχημένα εφέ. Τώρα για την ελληνική καλή τηλεόραση, αυτό που ζηλεύω είναι ο τρόπος που έπαιζαν αυτά τα τέρατα (ας μου επιτραπεί αυτή η λέξη), αλλά πραγματικά μιλάμε για τέρατα με μεγάλες επιτυχίες! Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είχαν βγάλει κάποιες σχολές, αλλά ο τρόπος που έπαιζαν ήταν εξαιρετικός και λίγα λέω. Αυτό όμως που θαυμάζω  είναι ότι μπορούσαν με άνεση να παίζουν και κωμωδία και δράμα το ίδιο καλά. Τους λατρεύω όλους και κάθε έναν ξεχωριστά.

Ξέρω πολύ κόσμο που παρακολουθεί φανατικά τη σειρά. Τι πιστεύεις ότι κάνει τον κόσμο να κολλάει;  

Νομίζω πως αυτό οφείλεται στο ταλέντο της μαμάς μου. Πραγματικά γράφει καλά σενάρια και φυσικά ακόμα καλύτερα μυθιστορήματα. 15 βιβλία έχει γράψει και σιγά σιγά τα μετατρέπουμε σε σήριαλ. Οι ιστορίες, σχεδόν όλες είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, φυσικά τις μετατρέπει λίγο για να μην υπάρχουν προβλήματα.

Πόσο καιρό σας παίρνει να ετοιμάσετε ένα επεισόδιο; Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό;   

krayg 03

Για να κάνουμε ένα σήριαλ από 8 μέχρι 15 επεισόδια, μας παίρνει περίπου 7 με 8 μήνες γυρίσματα σε καθημερινή βάση και από εκεί και περά άλλους 4 με 5 μήνες μοντάζ. Φυσικά για τους πρωταγωνιστές όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί θα πρέπει την ημέρα να αλλάξουμε πάνω από 10 φορές ρούχα, μαλλιά, μακιγιάζ, κοσμήματα και πολλά ακόμα. Φυσικά αλλάζουμε και διαφορετικά μέρη. Όταν είναι τα γυρίσματα σε κάποιο σπίτι, είναι πιο εύκολα τα πράγματα, όταν όμως τα γυρίσματα είναι εξωτερικά, εκεί έχουμε κάποιο θέμα γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κρύο ή την ζεστή, τα βλέμματα του κόσμου, τους διάφορους ήχους, τον φωτισμό και πολλά πολλά ακόμα που αν αρχίσω να τα λέω θα χρειαστούμε μια εβδομάδα.

Εκτός της ενασχόλησής σου με τις σειρές κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου ή έχεις καταφέρει να ζεις από αυτές;

Εδώ θα μου επιτρέψεις να γελάσω. Τι εννοείς ότι καταφέρνω να ζω από αυτές; Εμείς δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ από αυτό. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε γιατί μας αρέσει, για την διασκέδασή μας. Ίσα ίσα που η μητέρα μου για να βγει ένα σήριαλ στον αέρα πληρώνει από την δική της τσέπη, χωρίς φυσικά να παίρνει ποτέ και τίποτε πίσω. Έχει αγοράσει δικό της εξοπλισμό (κάμερες, φώτα, μικρόφωνα, τρίποδες και πολλά ακόμα ) και κάνουμε ό,τι κάνουμε.  Τώρα όταν θα τύχει, κάποιο κανάλι και προβάλει το σήριαλ είναι για την δόξα και μόνο και φυσικά εγώ είμαι άνεργη όπως και τόσος ακόμα κόσμος. Ψάχνω για δουλειά αλλά δύσκολα τα πράγματα εδώ στην Καβάλα.

Αποκάλυψέ μας κάτι για την «Κραυγή» που δεν το ξέρουμε ακόμα;

Αυτό που θα σας αποκαλύψω είναι ότι στο τέλος παντρεύομαι τον Ιωσήφ και μαθαίνω όλη την ιστορία των γονιών μου, που πραγματικά είναι ανατρεπτική. Και κάπως έτσι έρχεται το τέλος που όμως στην πραγματικότητα είναι η αρχή για μια νέα ζωή. Αυτά είναι τα τελευταία μου λόγια, αλλά για να τα καταλάβεις πρέπει να δεις το τέλος που κάνει την ανατροπή.

krayg 000004

Ετοιμάζετε κάτι καινούριο για το μέλλον;

Ναι, ετοιμάζουμε τον «Αγγελοφορεμένο δαίμονα» τα γυρίσματα του οποίου έχουν αρχίσει. Είναι ένα σήριαλ μυστηρίου, ερωτικό και αστυνομικό μαζί και για μια ακόμα φορά οι δυσκολίες είναι πολλές, γιατί έχουμε πολλά εξωτερικά πλάνα και η ζεστή μας κουράζει πολύ μα πάρα πολύ.

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]