Πήγαινε στη συναυλία του Μπάμπη Μπατμανίδη και θα ξεχρεώσεις ερωτικά. Είναι δέσμευση. 

Όταν καλείσαι να περιγράψεις την έννοια «αναρχία στο λαϊκό τραγούδι» και «πολύπλευρο ταλέντο», ένα πρόσωπο αρκεί να αναφέρεις: Μπάμπης Μπατμανίδης.

Βέβαια ο Μπάμπης είναι ακόμα περισσότερα, αγαπητέ αμύητε αναγνώστη: Είναι ένας ερμηνευτής που σκαρφίζεται λαϊκό-πάνκ ερωτικά και πολιτικά τραγούδια και μπαλάντες για ψυχές που βλέπονται στη Τσιμισκή και στρίβουν Κομνηνών, ενώ τον συναντάμε και ραδιοφωνικά, μέσα από την εκπομπή «Λόγω Επειδή» του ραδιοφωνικού σταθμού Libero 107.4. Λίγο πριν τη σημερινή συναυλία του στην Αθήνα, μιλήσαμε για ό,τι μπορείς να φανταστείς: Από την ερωτική διάθεση της  Δημάρ του Φώτη Κουβέλη, μέχρι τα ερωτικά του Γιάννη Πάριου (πριν βγάλει τα Νησιώτικά).

Είσαι ο και λέγεσαι: Τι συνέβη την προηγούμενη φορά που ήρθες στην Αθήνα για συναυλίες;

16298479_1134216633343841_6320596878162540069_n

«Είμαι Ωωωωωωχ (από τα επιφωνήματα που ακούω κάθε φορά που βγαίνω στην σκηνή ) και φλέγομαι … Την προηγούμενη φορά που ήρθαμε στην Αθήνα φύγαμε νηστικοί μέχρι να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε.»

Λίγο πριν την συναυλία, όπου θα ξεχρεώσεις τα ερωτικά χρέη των Αθηναίων, ήθελα να σε ρωτήσω, πιστεύεις ότι η οικονομική λιτότητα έχει προκαλέσει και ερωτική λιτότητα; Επίσης, ισχύει ο αστικός μύθος πως «Με Μπάμπη Μπατμανίδη δεν γάμησε κανείς;»

Μην λες έτσι… Η οικονομική λιτότητα  εμάς μας έχει ωφελήσει στο έπακρο… Ο κόσμος δεν δουλεύει και μπορεί απερίσπαστος να έρχεται στις χοροεσπερίδες μας, δίχως να έχει στο μυαλό του τη μιζέρια του πρωινού ξυπνήματος, οπότε και η διάθεση για ερωτοτροπία είναι μεγαλύτερη. Φέτος μάλιστα  ευνοούνται ιδιαιτέρα οι Κριοί και οι Τοξότες. Όσον αφορά για το δεύτερο σκέλος απλά και μόνο έχω να πω ότι ήρθε η ώρα της ανατροπής….

Είσαι το ίδιο απένταρος με τον εθνοσωτήρα που επιχείρησε να ξεχρεώσει τα οικονομικά χρέη των Αθηναίων; (και όχι μόνο).

17201314_1174476495984521_2070337736697988114_n

Απένταρος όχι… Συμφάνταρος ναι, διότι άπαντες έχουμε συστρατευθεί στο να απαλλάξουμε τον κοσμάκη από τα βασανάκια του με τον οποιοδήποτε τρόπο. Είμαι το ίδιο πλούσιος φωνητικά με τον Αρτέμη χρηματικά.

Ένα από τα άσματα σου λέει στο ρεφρέν: «Μη μου σπας το αμάξι, γλυκέ μου αναρχικέ, είμαστε εντάξει». Πρόκειται περί αληθινής ιστορίας;

Τα πάντα είναι αληθινές ιστορίες διότι ο έρως χρόνια δεν κοιτά κι ούτε μοντέλα στις αντιπροσωπείες.

Υποθετικό σενάριο: Καλείται η Babis Batmanidis Company να τραγουδήσει σε συναυλία στη μνήμη του George Michael. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο “Careless Whisper” και στην ελληνική διασκευή από τον Θέμη Αδαμαντίδη. Τι επιλέγεις;

Το Λαστ Κρίστμας….

Η τριμερής κυβέρνηση Πασοκ/ΝΔ/Δημάρ και ειδικότερα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, σε είχε εμπνεύσει για να γράψεις ένα ερωτικό τραγούδι, ένα λαϊκό booty call. Θεωρείς ότι υπάρχει κόμμα αντίστοιχων ενωτικών διαθέσεων με τη Δημάρ σήμερα; Οι ΑΝΕΛ ίσως;

Μπα τους εταίρους της συγκυβέρνησης τους βρίσκω λίγο ΑΝΕΛαστους και Καμμένους, δεν βγάζουν το ταπεραμέντο του Φώτη, το πολύ πολύ να τους  έγραφα κάτι σε «τι κάνω μόνη μου μες το σαλόνι μου»

«Όλες μου οι αγάπες στροφή στην Κομνηνών» τραγουδάς σε ένα (υπέροχο) τραγούδι σου με τίτλο «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες». Πώς θα εξηγούσες τη σημασία μιας τέτοιας φράσης κάποιον που δεν έχει δει ποτέ την ομώνυμη ταινία;

Το κομμάτι έχει διττή σημασία, διότι αποτελεί απάντηση σε όλα τα τραγούδια που χουν γραφτεί για αθηναϊκές οδούς… Εμείς δηλαδή γιατί να ξέρουμε τον Σταυρό της Λένορμαν π.χ ? Ακόμη και την Αριστοτέλους μας την πήρατε και την μπλέξατε με κάτι φλούδες μανταρίνι, διότι το εν λόγω τραγούδι του Λε.Παπ δεν αναφέρεται στην πλατηειάρα μας που πίνουμε τις καφεδάρες μας αλλά σε ένα στενάκι των Αθηνώνε.

Έχω ακούσει γυναίκες να μιλούν για τις συναυλίες σου με τα πιο ερωτικά λόγια. Θεωρείς τον εαυτό σου τραγουδιστή του έρωτα, κάτι σαν τον Γιάννη Πάριο πριν βγάλει τα Νησιώτικά, ή σαν τον Τζάστιν Μπίπερ όταν ήταν ακόμα ένα αθώο παιδί;

https://www.youtube.com/watch?v=iavnxgBcBmw

Όντως με τον Πάριο ταυτίζομαι στο πρώτο σκέλος της καριέρας του κι αυτό διότι εμείς στον  Βορρά δεν έχουμε πολλά νησια,  μια Αμουλιάνη και μια Θάσο, οπότε και να έβγαζα σχετικό δίσκο άπατος θα πήγαινε. Από την άλλη ο Τζάστιν είναι μεγάλος φαν μας έχει μάλιστα και τραγούδι που λέγεται Company, σκέτο βέβαια, διότι το Babis Batmanidis δεν επέτρεψαν οι κάρχες εταιρίες να χρησιμοποιηθεί.

Πώς θα βρει το ξημέρωμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου, τους Αθηναίους που θα έχουν βρεθεί στην συναυλία της Babis Batmanidis Company?

17103764_1167698386662332_412036864936638970_n

Θα χουμε πιει όλες τις μπύρες αγκαλιά…

(στο παραπάνω video, τα φωνητικά αναλαμβάνει η Στέλλα Γιαλτζή και την ενορχήστρωση/εμψύχωση/βότκα λεμόνι ο Μπάμπης Μπατμανίδης)

Φωτογραφία: Redphoto

[themify_box ]Η Babis Batmanidis Company (BBC) θα εμφανιστεί live το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Ίλιον Plus. Eίσοδος:8 ευρώ. [/themify_box]

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]