Το φλερτ στους δρόμους περνάει σε άλλο επίπεδο…

Το application της PL8 είναι ο νέος fun τρόπος ώστε να έρθεις σε επαφή με οποιονδήποτε οδηγό επιθυμείς! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις το application και να εισάγεις τον αριθμό του αυτοκινήτου που είδες. Βέβαια εκτός αυτού σας δίνει την δυνατότητα να ανιχνεύσετε το αυτοκίνητό σας σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει -ναι, σε όλους έχει συμβεί- πού το παρκάρατε. Οι δυνατότητες όμως του συγκεκριμένου application είναι περισσότερες! Εμείς μιλήσαμε με τον Γιάννη Δημητριάδη, έναν από τους ιδρυτές του application PL8, και εκείνος μας εξήγησε τι αλλαγές έρχεται να φέρει στην οδήγηση -και όχι μόνο- η συγκεκριμένη πανέξυπνη εφαρμογή.

– Tι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί η PL8;

Η PL8 είναι μια καινοτόμος εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Επιτρέπει να επικοινωνούν οι χρήστες της βασιζόμενοι ΜΟΝΟ στον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος! Βλέπεις την πινακίδα του οχήματος, στέλνεις το μήνυμα σου (εάν είναι καταχωρημένη από τον χρήστη του οχήματος) κι επικοινωνείς με τον οδηγό που επιθυμείς! Τόσο απλά κι ανώνυμα.

– Τι σημαίνει το όνομα PL8;

PL8, όπως (licence) plate. Ο αριθμός κυκλοφορίας, δηλαδή! Ψάχναμε ένα όνομα αναγνωρίσιμο, αφού ανάλογη εφαρμογή δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

– Πόσο ασφαλής είναι η εφαρμογή σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη; Πώς διασφαλίζει ο οδηγός ότι δεν θα είναι διαθέσιμα στον καθένα τα στοιχεία του;

Ο χρήστης της PL8 δεν έχει απολύτως κανένα κίνδυνο διαρροής προσωπικών στοιχείων! Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας, που βρίσκονται ενσωματωμένα στον «κώδικα» της εφαρμογής, ο χρήστης δε διαμοιράζεται άλλα δεδομένα! Εκτός του αριθμού κυκλοφορίας (που είναι έτσι αλλιώς «δημόσιος»), απαιτείται μόνο ένα email, που δεν είναι ορατό, μα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ανάκτησης κωδικού πρόσβασης. Όλες οι λειτουργίες γίνονται μέσω της εφαρμογής. Ούτε ΚΑΝ η τοποθεσία δε χρησιμοποιείται εξ ορισμού.

– Πώς σας ήρθε η ιδέα για την PL8;

Άνθρωποι της πόλης… Κόρνες, νεύρα, εκνευρισμοί, έρωτες… Περνάμε τόσες ώρες στα οχήματα μας κι όμως δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλους αυτούς τους οδηγούς δίπλα μας.

– Διηγηθείτε μας ένα αστείο κι ένα εκνευριστικό περιστατικό που σας συνέβη με άλλο οδηγό στο δρόμο.

Αστείο: γυρίζοντας σπίτι, βρήκαμε το ανοικτό μας parking με κάποιο αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά και δε μπορούσαμε να παρκάρουμε. Αναζητώντας και κορνάροντας, 25 λεπτά μετά εμφανίστηκε ο φίλος οδηγός. Στην απορία μας, για ποιο λόγο έκλεισε το parking, απάντησε: «η ανάγκη, φίλε μου είναι να βγεις.. Όχι να μπεις.. Είδα πως ήταν άδειο κι έκατσα για έναν καφέ δίπλα, έχοντας το νου μου!». Του βγάλαμε το καπέλο και τον αποχαιρετήσαμε.

Εκνευριστικό: παρκάραμε το αυτοκίνητο κι αφήσαμε τα alarms αναμμένα. Μετά την έξοδο μας επιστρέψαμε για να βρούμε τη μπαταρία άδεια… Εάν κάποιος χρήστης μπορούσε να μας ενημερώσει (όπως μπορεί να γίνει τώρα με την PL8), θα είχαμε γλιτώσει ταλαιπωρία και χρήματα. Εκνευρισμός με εμάς σίγουρα… Τώρα δίνουμε μια ευκαιρία να είμαστε όλοι πιο καλοί στους δρόμους

– Έχετε σκεφτεί αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε στην PL8 στο μέλλον; Πόσο κοντά είναι η εφαρμογή σε αυτό που είχατε κατά νου όταν την σχεδιάζατε;

Η PL8 θα γίνει σίγουρα πιο όμορφη αισθητικά. Μιας κι είμαι ο συνοδηγός μας, είναι αεικίνητη! Όπως εμείς! Έχει ήδη πολλές ιδέες, που θα δείτε σύντομα. Έχει, όμως, και τα «παράθυρα» της ανοικτά, ώστε να ακούει όλους τους φίλους και τις ιδέες τους. Δεδομένου, ότι ο μηχανισμός κι η εφαρμογή λειτουργεί είμαστε κοντά σε αυτό που είχαμε φανταστεί. Αλλά μέχρι να γίνουν όλα τέλεια προσπαθούμε για το καλύτερο. Άλλωστε επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο του να «μείνουμε Ελλάδα» και να προσπαθήσουμε μόνοι για κάτι τόσο μοναδικό.

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]