Άδεια παραμονής, αυτός ο μικρός άθλος!

Πόσο εύκολη είναι η καθημερινότητα της ΑΘήνας για κάποιον που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια άλλη χώρα, πολύ, πολύ μακριά από την Ελλάδα; Το blog Greekfulife In Greece απαντάει σε αυτήν την ερώτηση, μέσα από τις εικόνες και τις αφηγήσεις μιας νεαρής κοπέλας από την Ιαπωνία, που ζει στην Αθήνα μαζί με τον Έλληνα σύντροφο της. Μιλήσαμε με το Greekfulife και της ζητήσαμε να μας αφηγηθεί μερικές από τις Αθηναϊκές εμπειρίες της. Δεν είμαστε σίγουροι πως οι ιστορίες της Grekfulife είναι αστείες, ή τρομακτικές. Μάλλον η ζωή της θυμίζει κάτι από κωμωδία τρόμου.

Greekfulife In Greece

Προτεραιότητα των πεζών; Υπάρχει κάτι τέτοιο στους Αθηναϊκούς δρόμους;

Greekfulife In Greece
Δεν νομίζω ότι υπάρχει αρκετή προτεραιότητα για τους πεζούς. Με ξάφνιασε το γεγονός ότι χρειάζεται να είσαι έξτρα προσεκτικός ακόμα και όταν διασχίζεις μια διάβαση, γιατί τα αυτοκίνητα δεν σταματούν για τους πεζούς.

Πόσο εύκολο ήταν να πάρεις άδεια παραμονής;

Greekfulife In Greece
Έχω καταγράψει την εμπειρία αυτή σε μια σειρά από blog posts (δες τα 5 parts εδώ: 1,2,3,4,5). Ήταν οδυνηρό, γιατί δεν τηρείται μια συγκεκριμένη διαδικασία και είναι όλα τόσο μπερδεμένα!»
Greekfulife In Greece

Πες μια μια καθημερινή σου συνήθεια που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου

Αυτή είναι λίγο δύσκολη ερώτηση…μάλλον όταν μαγειρεύω ή τρώω γιαπωνέζικο φαγητό. 

Λαϊκές αγορές: Περίγραψέ μας την εμπειρία.

Greekfulife In Greece
Το μόνο πράγμα που μου αρέσει στις λαϊκές αγορές είναι ότι μπορείς να αγοράσεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε καλή τιμή. Όλα τα υπόλοιπα, θορυβώδεις καταστάσεις με στριμωξίδι και άτομα που δεν κοιτάζουν γύρω τους,  

 Ποιο ήταν το πιο παράξενο/σοκαριστικό πράγμα που συνέβη τις πρώτες μέρες σου στην Ελλάδα;

Greekfulife In Greece
Γκραφίτι και εγκατελειμμένα καρότσια του σούπερ μάρκετ στους δρόμους. Αν είναι σοκαριστικό; Δεν είναι τόσο σοκαριστικό αλλά είναι λυπηρό ότι αρκετοί άνθρωποι σκέφτονται μόνο τους εαυτούς τους. 

Σε 1 μήνα έρχονται Χριστούγεννα, ποια είναι η αγαπημένη σου Ελληνική χριστουγεννιάτικη συνήθεια;

Η αλήθεια είναι πως δεν γιορτάζω τα Χριστούγεννα, αλλά τα μελομακάρονα και τα κάλαντα είναι αυτά που μου θυμίζουν πάντα Ελληνικά Χριστούγεννα!
Παρακάτω, αναδημοσιεύουμε 2 από τις ιστορίες του blog Greekfulife in Greece, που άφησαν άναυδη τη δημιουργό του.

1. Στο Σούπερ μάρκετ:

Greekfulife in Greece: «Κανείς δεν ξέρει αν πλήρωσε το αναψυκτικό από την τσέπη της. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι του έδωσε το αναψυκτικό χωρίς κανέναν δισταγμό.»

2. Στο κομμωτήριο:

Greekfulife in Greece: «Ρώτησα Έλληνες φίλους γι`αυτήν την μέθοδο στεγνώματος μαλλιών και δεν τους ξάφνιασε. Άρα δεν ήταν κάτι μοναδικό. Παρ`όλα αυτά, για μένα ήταν πολιτισμικό σοκ!»

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]