Τα κορίτσια του Jamjar ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει «δημιουργία από το μηδέν»…

Για τη Βέρα και την Εύα έμαθα πριν από λίγους μήνες, τυχαία, από μια φίλη που συνεργάζεται μαζί τους, «Φανταστικό site, υπέροχα κορίτσια, και το κυριότερο; Δουλευτάρικα!«. Κι αυτό ήταν το έναυσμα για να ψάξω για αυτές λίγο παραπάνω και να δω πως πράγματι: Από το 2013 έχουν βοηθήσει τους πιο ταλαντούχους και ανεξάρτητους δημιουργούς, μέσω του jamjar, να δώσουν μια νέα δυνατή ώθηση σε αυτό που αγαπούν. Και δεν είναι άλλο από τις δικές τους, πρωτότυπες, χειροποίητες δημιουργίες… Γιατί το jamjar είναι από δύο ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και όλη τους την αγάπη την διοχετεύουν σε ένα μεγάλο βάζο. Για όλους…

– Ποιες είστε και πώς και η ενασχόληση με το χώρο της σχεδίασης κοσμημάτων;

 Eίμαστε η jam και η jar, κατά κόσμον Bέρα Παπαγγελοπούλου και Εύα Επιτροπάκη. Μετά από μία μακρόχρονη και περιπετειώδη φιλία, το Σεπτέμβριο του 2012, πήραμε την καθοριστική για τη ζωή μας απόφαση, να δημιουργήσουμε το jamjar. Το πρώτο ελληνικό online department store, αφιερωμένο στην crème de la crème του ελληνικού χειροποίητου. Έτσι, από τη μία στιγμή στην άλλη, βρεθήκαμε στον γοητευτικό κόσμο του σχεδιασμού και της δημιουργίας, όχι μόνο των κοσμημάτων, αλλά πάσης φύσης δημιουργιών φτιαγμένων στο χέρι από ανεξάρτητους ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς.

– Αν δεν επιλέγατε να προβάλετε κοσμήματα μέσω του site σας, τι άλλο θα ΄θέλατε, ίσως, να αναδείξετε;  

 Στο jamjar αναζητούμε εμπνευσμένες και πρωτότυπες δημιουργίες με προσεγμένη αισθητική που δεν τις συναντάς εύκολα! Από μοναδικά και πολύ πρωτότυπα κοσμήματα αξεσουάρ, ρούχα μέχρι είδη σπιτιού και τέχνης για όλους. Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους δημιουργούς της χώρας, ώστε να αναδείξουμε τη δουλειά τους και να αναπτύξουν το δίκτυο των πωλήσεών τους. Κι αυτό, δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα!

– Αν κάποιος ανοίξει το site σας, τι θα βρει;

 Πληκτρολογώντας κάποιος jamjar.gr, θα βρεθεί μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό παράδεισο χειροποίητων δημιουργών. Ο επισκέπτης μας θα συναντήσει 160 διαφορετικά jamjar stores, στα οποία παρουσιάζονται 4.000 handmade δημιουργίες . Οι λάτρεις της μόδας και του χειροποίητου που το επισκέπτονται καθημερινά μπορούν να επιλέξουν όποιο διαθέσιμο τρόπο πληρωμής επιθυμούν και να παραλάβουν το πακέτο τους από την πόρτα του δημιουργού στην πόρτα τους. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, είναι μία πολύ καλή συγκυρία, γιατί διανύοντας την περίοδο των εκπτώσεων, οι δημιουργοί μας έχουν εξασφαλίσει καλύτερες τιμές σε πάνω από 1.000 χειροποίητα προϊόντα!

jamjar-risegr

– Με τη «γεύση» θέλετε να «αποχωρεί» ο on-line πελάτης σας από το site;

 Στο jamjar αγωνιζόμαστε πάντα σε συνεργασία με τους δημιουργούς μας, ώστε να εξασφαλίσουμε στους επισκέπτες της πλατφόρμας μας μία ανεπανάληπτη shopping εμπειρία, ξεκινώντας από την visual βόλτα στις “βιτρίνες” του μέχρι και τη στιγμή που θα πάρουν στα χέρια τους το πακέτο με τα ψώνια τους. Θέλουμε κάθε επισκέπτης, κάθε πελάτης να φεύγει από την πλατφόρμα μας με ένα πλατύ χαμόγελο και μία γλυκιά μαρμελαδίσια, σχεδόν, εθιστική γεύση στο στόμα… και κάπως έτσι, να τον ξαναδούμε σύντομα!

– Εσείς, έχετε κάποια δικά σας αγαπημένα ξένα e-shop site;

 Είμαστε εθισμένες τόσο με το online searching, όσο και με το online shopping. Oπότε τι καλύτερο από ένα site που συγκεντρώνει τεράστια ποικιλία διαφορετικών eshops; Πρώτο στην καρδιά μας, λοιπόν, τοποθετείται με διαφορά το skroutz.gr , η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτηση σύγκρισης προϊόντων και σε διεθνές επίπεδο, το alve.com για την Τουρκία και το scrooge.co.uk. Καθόλου, βέβαια, δεν θα θέλαμε να συνδεθεί η απάντηση με το γεγονός ότι από το Νοέμβριο, το jamjar εντάσσεται στη μεγάλη οικογένεια του Skroutz J, καθώς είναι πλέον βασικός μέτοχος της εταιρείας μας!

jamjar-1-risegr

 – Αρκεί η πολλή δουλειά για να καταφέρει κάποιος να δει τα όνειρά του να παίρνουν μορφή ή χρειάζεται μήπως και κάτι άλλο;

 Έχοντας διανύσει ήδη 3 χρόνια ενασχόλησης με αυτό που ονειρευτήκαμε, αυτό που έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι προφανώς, η όρεξη για πολλή δουλειά αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας, αλλά αν αυτή δεν συνοδευόταν από αποφασιστικότητα, πείσμα και στοχοπροσήλωση, σίγουρα δε θα αρκούσε.

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]