Μια νέα μπάντα που αξίζει να ακούσεις.

Οι Honeybadger πρωτοσυναντήθηκαν μουσικά το Νοέμβρη του 2014.  Με επιρροές από το grunge του Seattle, το stoner, τα ΄70s, την αμερικάνικη και βρετανική ροκ σκηνή, το σύγχρονο indie και το garage, ο Βαγγέλης με τους υπόλοιπους 3 δήμιους aka Δημήτρηδες της μπάντας, γέννησαν το δικό τους κράμα που έντυσαν με στίχο βγαλμένο από πράγματα της καθημερινότητας που ζει ο καθένας ξεχωριστά. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ονόματι «The Rain» και το release show τους προετοιμάζετε ήδη. Και άμα τους ρωτήσεις να σου πουν τι είναι αυτό που περισσότερο αγαπούν η απάντηση είναι μία: Rock n roll!
 

– Ποιοι είστε και πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη μουσική;

Οι Honeybadger είμαστε οι Δημήτρης Βαρδουλάκης (φωνή, guitars), Βαγγέλης Οικονόμου (drums), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (guitars) και Δημήτρης Γιαννόπουλος (bass).

Δημήτρης Βαρδουλάκης: Εγώ ασχολήθηκα με τη μουσική από μικρή ηλικία, γύρω στα 9, σπουδάζοντας πιάνο και θεωρία – αρμονία για 8 χρόνια. Σ΄αυτό το διάστημα με συγκίνησε από μικρό το rock και με οδήγησε στην ηλεκτρική κιθάρα και τελικά και στο τραγούδι που είναι πια το κύριο όργανό μου στη μουσική που παίζω.

Βαγγέλης: Με τη μουσική ασχολούμαι από παιδί. Αλλά μόνο άκουγα. Κάποια στιγμή με στείλανε οι φίλοι μου να μάθω τύμπανα, γιατί νόμιζαν ότι θα σταματήσω να κοπανιέμαι στον καφέ, πάνω σε πιατάκια του καφέ, ποτήρια, τραπέζια κλπ. Νόμιζαν βέβαια, γιατί τώρα κάνω practice ΚΑΙ στον καφέ!

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Προσωπικά ξεκίνησα στα 18 μου να ασχολούμαι με την κιθάρα, αφού ένα πρωί έπαιζα guitar hero και σκέφτηκα θα ΄ταν γαμάτο να τα έπαιζα με κανονική κιθάρα τα κομμάτια και όχι με την πλαστική του ps. Και ξεκίνησα αμέσως μαθήματα. Από τότε έχω χαλάσει χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ ! Ελπίζω απλά κάποια στιγμή να κάνω κάποιο είδος απόσβεσης

Δημήτρης Γιαννόπουλος: Όπως ο περισσότερος κόσμος, έτσι ξεκίνησα την μουσική ακούγοντάς την, – απλώς από εμβρυϊκή φάση,- ερχόμενος από οικογένεια μέσα στον μουσικό χωρο-κόσμο. Έτσι η μουσική βρίσκεται  μέσα στην καθημερινότητα, όπως το να τρώμε, να αναπνέουμε και να πίνουμε νερό. Ως επί το πλείστον αυτοδίδακτα, ασχολήθηκα με διάφορα μουσικά όργανα καθώς και με λίγη θεωρία και παραγωγή. Είναι το way out της εσωτερικής ενέργειας.

honeybadger-1-risegr

– Τι είναι για εσάς το rock n’ roll και πώς θα ήταν τα πράγματα εάν δεν υπήρχε;

Το rock n’ roll σημαίνει για μας ορμή και έμπνευση. Είναι μία αρχική δύναμη, ένας τρόπος και για τη μουσική και για τη γενικότερη στάση στη ζωή. Σηματοδοτεί την συνεχόμενη κίνηση που καταλήγει στην έκφραση των συναισθημάτων μας, στην προκειμένη με τους ήχους, τη γκρούβα και τις μελωδίες των Honeybadger. Με λιγότερα λόγια και λιανά, καύλα και αλητεία (με την καλή έννοια όμως).

– Σε σχέση με τον ελληνικό στίχο: Ο αγγλόφωνος στίχος μπορεί να είναι πιο απελευθερωτικός;

Οι στίχοι μας, εκτός ενός κομματιού που έχουμε ακόμα στα σκαριά, είναι του Δημήτρη Β.

Δημήτρης Β.: Έχω την εντύπωση ότι το rock είναι ένα είδος μουσικής που στα σώψυχά του εμπεριέχει την αγγλική γλώσσα. Αυτών είναι η παράδοση, κυρίως των Αμερικανών και των Άγγλων, και γι’ αυτό το λόγο εκφράζεται καλύτερα στη γλώσσα τους. Δε θέλω καθόλου να υποβαθμίσω τις μη αγγλόφωνες rock σκηνές, ποιος άλλωστε θα έλεγε ότι δεν εκφράστηκαν καλά στα ελληνικά οι Τρύπες που υπεραγαπώ ή άλλες φοβερές ελληνόφωνες μπάντες. Απλά η προσωπική μου άποψη και αισθητική με πηγαίνουν προς τα ΄κει.

– Eσείς ποιο είδος μουσικής ακούτε;

Ακούμε σχεδόν όλο το φάσμα του rock και όλα τα «μαύρα» είδη (soul, blues, funk κλπ) και νομίζω πως αυτό φαίνεται στη μουσική μας. Σίγουρα είμαστε πιο επηρεασμένοι από το grunge, το stoner,  τη new rock και την altrock σκηνή αλλά δε διστάζουμε να βγάλουμε τις επιρροές μας και να δοκιμάσουμε πράγματα που είτε παίρνουν μία μορφή είτε όχι. Η μουσική θέλει ανοιχτά αυτιά και μυαλά και μόνο έτσι καταφέρνεις να εξελιχθείς σε κάτι καλύτερο.

– Ποια θα ήταν για σας η ιδανική συνεργασία;

Ένα concept album μας σε παραγωγή Josh Homme των QOTSA (Queens of The Stone Age), χωρίς μουσικά όρια! Βέβαια μιλάμε για ένα μύθο της stoner-desert και alternative σκηνής με απίστευτο touch και φαίνεται ακατόρθωτο αλλά η τύχη και η επιμονή καμία φορά κάνουν θαύματα (εδώ γελάμε). Ότι έχει κάνει αυτός ο τεράστιος τύπος μας αρέσει πάρα πολύ.

– Κάτι που θα θέλατε να πείτε και πλέον μπορείτε μέσω του βήματος αυτού; Yπάρχει κάτι το οποίο οι Honeybadger θέλουν να πουν;

Στους μουσικόφιλους θα πούμε να στηρίζουν τις τοπικές μπάντες παντός είδους και να μην φοβούνται να ακούνε τα πάντα και να δοκιμάζουν μουσικές! Στους μουσικούς να βγάζουν όσο καλύτερη μουσική μπορούν με ότι μέσο κι αν διαθέτουν. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά με δουλειά και όρεξη καταφέρνει κάνεις πολλά.

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]