Μπράβο Φωτεινή!

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που η μικρή Φωτεινή έμεινε στην ιστορία ως το κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σηματοδοτώντας την λήξη των Αγώνων στην Αθήνα.

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, 23 χρονών σήμερα, κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της αφού μόλις κέρδισε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) των ΗΠΑ.

 

Το Watson School είναι ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους, μετά από αξιολόγηση, άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες (http://www.cshl.edu/).

Η Φωτεινή ήταν η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του ερευνητικού κέντρου.

Το νεαρό κορίτσι που μεγάλωσε στα παιδικά χωριά SOS κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέσα από σκληρή δουλειά να κερδίσει μια τόσο σπουδαία υποτροφία. Η Φωτεινή όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τη νεαρή γυναίκα δεν τα παρατάει εύκολα. Βάζει στόχους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους πετύχει. Εκτός από τις εκπληκτικές της επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο, η 23χρονη Φωτεινή ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ μιλά άπταιστα αγγλικά και γερμανικά.

Δες εδώ πώς είναι σήμερα το κοριτσάκι που κάποτε έγινε γνωστό ως το ομορφότερο στον κόσμο.