«Για 1″ της ταινίας, απαιτούνται 36 ώρες.»

Η πρώτη ταινία animation που θα είναι κυριολεκτικά φτιαγμένη από Έλληνες και Πολωνούς ζωγράφους. O λόγος για την ταινία μεγάλου μήκους (την πρώτη που είναι ζωγραφισμένη στο χέρι) που πραγματεύεται τη ζωή και το θάνατο του Vincent Van Gogh, «Loving Vincent».

Μια παραγωγή που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την βραβευμένη με Oscar εταιρεία Breakthru Films και την ελληνική εταιρεία παραγωγής Studio Bauhaus. Είχαμε την ευκαιρία και βρεθήκαμε στο στούντιο Mabrida όπου γίνονται οι προετοιμασίες της ταινίας και συνομιλήσαμε με τους ζωγράφους, αλλά και με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Hugh Welchman.

Μετά από 298 αιτήσεις, περίπου 20 ταλαντούχοι Έλληνες ζωγράφοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, επιλέχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της παραγωγής. Οι ζωγράφοι είναι υπεύθυνοι να «ζωγραφίσουν με εκπληκτική ακρίβεια κάθε καρέ της ταινίας, η οποία έχει ήδη γυρίστει με κανονικούς ηθοποιούς. Όπως μας είπαν τα παιδιά, για να φτιαχτεί ένα δευτερόλεπτο χρειάζεται περίπου 36 ώρες. Οι ζωγράφοι, έχοντας ξεκινήσει να δουλεύουν γι΄αυτό από τον Οκτώβρη του 2015, έχουν απώτερο στόχο να ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή θα είναι κατά 20% ελληνική και κατά 80% πολωνική, με τη συμμετοχή αντίστοιχα Πολωνών ζωγράφων. Η Ελλάδα ενεπλάκη στη δημιουργία της ταινίας μετά από σύσταση του παραγωγού του Studio Bauhaus Κωνσταντίνου Βασίλαρου, ο οποίος ενημέρωσε την πολωνική πλευρά για το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων σχεδιαστών.

 

Το Loving Vincent θα είναι η πρώτη ταινία στον κόσμο με ζωγραφισμένα κινούμενα σχέδια. Κάθε σκηνή της είναι ζωγραφισμένη με λαδομπογιά σε καμβά, ακολουθώντας την τεχνοτροπία του καλλιτέχνη.

Hugh Welchman, Παραγωγός-Σκηνοθέτης Breakthru films

Hugh Welchman, Παραγωγός-Σκηνοθέτης Breakthru films

Η ταινία αποτελεί μια έρευνα για τη ζωή και το θάνατο του Vincent Van Gogh και περιλαμβάνει περισσότερους από 120 δημοφιλείς πίνακες του θρυλικού ζωγράφου ενώ το σενάριο βασίζεται σε 800 επιστολές που γράφτηκαν από τον ίδιο, η τελευταία από τις οποίες αναφέρει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε παρά μόνο μέσα από τα έργα μας…».

 

 

Τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Τριανόν και θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2016.

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]