Ένα «Tinder» για όσους συναντάμε στην πραγματική (και όχι ψηφιακή) ζωή;

Τι συμβαίνει όταν 3 απόφοιτοι του ΑΠΘ ενώνουν τις δυνάμεις τους; Φτιάχνουν την εφαρμογή που μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ online γνωριμιών και «πραγματικών γνωριμιών».

Η Winks είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους Δημοσθένη Μπότσαρη, Άρη Γκουντούρα και Παντελή Ιερωνυμάκη και σκοπός της είναι να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνείς με άτομα γύρω σου τα οποία δε γνωρίζεις, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να επισκεφτείς τα κοινωνικά τους προφίλ (Facebook, Instagram, Snapchat). Aκόμα, μπορείς να κάνεις «Wink» σε άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα με εσένα. Ψήθηκες; Η ομάδα μας μιλά για την εφαρμογή και το πώς λειτουργεί, αλλά απαντά και στα μεγάλα διλήμματα της ζωής, όπως Bill Gates ή Steve Jobes και Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

winks 01 cor risegr

Tι είναι και πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή Winks;

Το όνομα της εφαρμογής μας είναι Winks και στόχος της είναι να σε φέρει σε επαφή με τους ανθρώπους που βλέπεις γύρω σου καθημερινά. Στο διπλανό τραπέζι της καφετέριας, στη στάση του λεωφορείου, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, συναντάς άτομα τα οποία σου φαίνονται ενδιαφέροντα και θα ήθελες να είχες την ευκαιρία να μάθεις παραπάνω πράγματα γι’ αυτά εύκολα. Η εφαρμογή μας σου δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα, τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι το Facebook, το Instagram και το Snapchat προφίλ ανθρώπων που βλέπεις γύρω σου και παράλληλα να μαθαίνεις κάποιες βασικές πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν, όπως η ηλικία τους και το ζώδιο τους. Μπορείς επιπλέον να κάνεις wink (να “κλείσεις το μάτι”) σε άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα μαζί σου και να έρθεις σε επαφή μαζί τους άμεσα.

Τι είναι αυτό που κάνει την Winks ξεχωριστή σε σχέση με τις άλλες εφαρμογές που κυκλοφορούν εκεί έξω;

Η οπτική επαφή. Το Winks σε συνδέει με άτομα που πραγματικά βλέπεις γύρω σου, άτομα που σου κινούν την περιέργεια σε πραγματικό χρόνο και μέρος. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σου δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσεις άτομα τα οποία μπορεί να είναι στην ίδια χώρα ή στην ίδια πόλη. Εμείς σε συνδέουμε με ανθρώπους τους οποίους μπορείς να δεις και γι’ αυτό θεωρούμε το Winks μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας.

winks03

Πόσο σας δυσκόλεψε το να δουλεύετε σε ένα οικονομικό περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει; Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε ή να φύγετε στο εξωτερικό;

Το να δουλεύεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολο για όλους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες η αβεβαιότητα υπάρχει ούτως ή άλλως. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του Winks, μας αρέσει η Ελλάδα, εδώ είναι το σπίτι μας και θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για να μείνουμε εδώ. Το να φύγουμε στο εξωτερικό υπάρχει στο μυαλό μας αλλά είναι η τελευταία μας επιλογή.

winks 02

ΑΠΘ. Και μετά τι; Ποιες προοπτικές υπάρχουν για έναν Έλληνα απόφοιτο;

Το Α.Π.Θ. είναι ένα εξαιρετικό πανεπιστημιακό ίδρυμα και νιώθουμε πως έχουμε πάρει πολλά εφόδιο και γνώσεις από την σχολή μας. Πιστεύουμε πως οι Έλληνες απόφοιτοι είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι, το βλέπουμε από φίλους μας και μη οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα περιορίζει πολύ τις επιλογές σου και τις προοπτικές σου εδώ. Όπως και όλοι ελπίζουμε η κατάσταση να βελτιωθεί και θα πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό.

Ποια εφαρμογή κατεβάσατε τελευταία και σας εντυπωσίασε;

Σίγουρα το Periscope (iOS, Android). Είναι μια εφαρμογή η οποία σου δίνει την δυνατότητα να τραβάς ζωντανό βίντεο και να το μοιράζεσαι με όλο τον κόσμο. Η ιδέα είναι πρωτοποριακή, η εμπειρία χρήστη και η εφαρμογή σαν περιβάλλον καταπληκτικά και είμαστε ενθουσιασμένοι μαζί της.

2 καλές ελληνικές εφαρμογές που πρέπει να γνωρίζουμε.

Αρχικά η Horizon, είναι μια καταπληκτική εφαρμογή και πάρα πολύ πρακτική ιδέα. Πραγματικά μπράβο στα παιδιά που το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν τους εύχομαστε να συνεχίσουν ακάθεκτοι. Επίσης, το Pouliseto είναι μια πολύ εμπνευσμένη ιδέα και ήδη πάει πολύ καλά!

Μια ομιλία ή ένα success story που σας ενέπνευσε.

Το success story που μας ενέπνευσε είναι η ιστορία των ιδρυτών της Airbnb. Η ιδέα τους αμφισβητήθηκε πάρα πολύ στην αρχή όμως δεν το έβαλαν κάτω, πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να βρουν τους πρώτους τους ενοικιαστές και αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκει που να μείνει ο κόσμος στα ταξίδια του!

Facebook, Twitter ή Instagram;

Οι απόψεις είναι μοιρασμένες και μεταξύ μας σε αυτό! Ο Δήμος και ο Παντελής λένε Facebook, ο Άρης Twitter.

Steve Jobs ή Bill Gates;

Bill Gates.

winks04

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

Θεσσαλονίκη, είμαστε συνδεδεμένοι με αυτή την πόλη και τα κριτήριά μας σίγουρα δεν είναι αντικειμενικά!

* H Winks κυκλοφορεί ήδη σε iOS και Android . Ενω μπορείτε να τσεκάρετε και το site της εφαρμογής κάνοντας κλικ εδώ.

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]