Βρεθήκαμε στο signing session του νέου concept album του συγκροτήματος.

Πάνε περίπου πέντε χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία των Firewind με σημαντική επιτυχία σε κοινό και κριτικούς. Στο μεταξύ τα μέλη της μπάντας δεν κάθησαν ήσυχοι, με τον Gus G να έχει κυκλοφορήσει όχι ένα, αλλά δύο solo albums και να συντροφεύει τον Ozzy Osbourne σε ακόμη μια περιοδεία του και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να έχουν υπάρξει το ίδιο busy με τις solo επιδιώξεις τους. Όμως οι Firewind βρήκαν χρόνο για να επιστρέψουν και μάλιστα ηχηρά, καθώς το νέο concept album τους «Immortals» κάνει ήδη μεγάλο ντόρο. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα για το signing του δίσκου, θελήσαμε να μάθουμε για τον νέο δίσκο και τα μελλοντικά τους σχέδια, μέσα από 7 ερωτήσεις.

IMG_3142

Χαίρετε Firewind! Πού σας πετυχαίνουμε;

Είμαστε ακόμα στα σπίτια μας για λίγες μέρες ακόμα αλλά σύντομα ξεκινάμε την Ευρωπαϊκή μας περιοδεία.

Προφανώς ξεκινάμε από το ολοκαίνουργιο «Immortals»! Αποσπά φοβερές κριτικές και οι φανς το αναζητούν οπουδήποτε μπορούν να το βρουν. Φαντάζομαι, λοιπόν, πως είστε κι εσείς χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.

Ναι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα αλλά και με την ανταπόκριση που έλαβε το άλμπουμ. Μπήκε στα charts της Ευρώπης και της Αμερικής την πρώτη εβδομάδα αλλά και πολύ ψηλά στα Ελληνικά charts και συγκεκριμένα στην έκτη θέση. Πραγματικά δεν το περιμέναμε.

IMG_3225

Ακόμα και αν δεν το γνώριζε κανείς, από την πρώτη ματιά γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για concept album. Ξεκίνησε εξ’ αρχής ως φόρος τιμής στην Ελληνική Μυθολογία ή το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια;

Ήταν μια ιδέα που είχαμε εδώ και αρκετά χρόνια. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να το επιχειρήσουμε.

IMG_3155

Εκτός απ’ όλα τα υπόλοιπα νέα στοιχεία, τα φωνητικά αναλαμβάνει για πρώτη φορά (σε studio album) ο Henning Basse. Πώς πήγε αυτό;

Ο Henning περιόδεψε μαζί μας και το 2007, τον γνωρίζαμε πολύ καλά και ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Πιστεύω πως δικαιωθήκαμε γι’ αυτή την απόφαση καθότι ταιριάζει 100% το στυλ του με αυτό που κάνουμε στον καινούργιο δίσκο. Η όλη διαδικασία της ηχογράφησης ήταν πολύ χαλαρή κι ευχάριστη.

IMG_3168

Μπροστά σας έχετε μεγάλο ευρωπαϊκό tour μέχρι τις αρχές Μαρτίου! Τι θα δει το κοινό σ’ αυτό το tour;

Αρκετά κομμάτια από το «Immortals» αλλά και πολλά ακόμα από τον κατάλογο μας.

IMG_3092

Ποια είναι τα συναισθήματα; Ανυπομονείτε για κάποια συγκεκριμένη εμφάνιση;

Σίγουρα! Η τελευταία μας περιοδεία στην Ευρώπη ήταν το 2012, οπότε πέρασαν 5 χρόνια. Ανυπομονούμε να ξαναπαίξουμε για τους οπαδούς μας!

Άλλος ένα χρόνος μέχρι να γίνετε 20. Ηλικία στην οποία συχνά ξεθαρρεύει κανείς και ξεκινάει τις μεγάλες τρέλες. Εσείς; Τι ετοιμάζετε για το μέλλον;

Υπάρχουν ακόμα πολλά πλανά και στόχοι για το μέλλον. Δεν μου αρέσει να λέω πολλές φανφάρες για το τι θα κάνω, οι πράξεις θα το δείξουν. Πάντως έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε και είμαστε σε μια πολύ δημιουργική περίοδο.

[themify_button ]Του Σπύρου Μαργαρίτη, φωτογραφίες: Αθηνά Σπανούδη, για το RISE[/themify_button]