Ένας αγώνας για καλό σκοπό…

Ο Λευτέρης Παρασκευάς είναι πρώην πρωταθλητής, νυν παίχτης waterpolo, τριαθλητής με συμμετοχές σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, μέλος της Εθνικής ομάδας και με έντονη φιλανθρωπική δράση. Όμως αυτή τη φορά η προσπάθειά του δεν περιορίστηκε στην ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού μέσω απλά μιας αθλητικής πρόκλησης. Οι μέρες τελειώνουν και ο Λευτέρης Παρασκευάς είναι ήδη πιο κοντά από ποτέ στον στόχο που έβαλε! Και ποιος είναι αυτός;

Το πιο πρόσφατο video που ανέβασε στο Facebook:

[fbvideo link=»https://www.facebook.com/l.paraskevas/videos/1106607842743612/» width=»500″ height=»400″ onlyvideo=»1″]

Στόχος της προσπάθειάς του είναι να καλύψει την απόσταση των 866 χιλιομέτρων σε 15-17 μέρες με απώτερο σκοπό να στηρίξει το ίδρυμα ΕΣΤΙΑ μέσα από την υπέρβαση των σωματικών του ορίων.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του;

[fbvideo link=»https://www.facebook.com/l.paraskevas/videos/1116581931746203/» width=»500″ height=»400″ onlyvideo=»1″]

Η αναλυτική περιγραφή έχει ως εξής:

Σε 4 συνολικά extreme αθλητικές δοκιμασίες με αποκορύφωμα το πιο απαιτητικό τρίαθλο του πλανήτη: το Enduroman, Arch to Arc. Με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου (Marble Arch), ο Λευτέρης θα επιχειρήσει να τρέξει 140 χλμ από το Λονδίνο έως το Ντόβερ, να κολυμπήσει 33,8 χλμ διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και να κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (L’Arc de Triumph)! Μόνο 18 αθλητές παγκοσμίως έχουν τερματίσει τη συνολική απόσταση των 463,5 χλμ αυτού του αγώνα και ο Λευτέρης έχει σαν στόχο, όχι μόνο να τερματίσει αλλά και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο είναι 61 ώρες και 27 λεπτά συνεχούς αγώνα!
Αμφισβητώντας και ξεπερνώντας εντέλει τα σωματικά και ψυχικά του όρια, ο Λευτέρης ελπίζει με τον τρόπο αυτό, να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους συνανθρώπους του να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

[themify_box style=»blue info rounded» ]

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του, ο Λευτέρης έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων μέσω της διαδικτυακής crowd-funding πλατφόρμας Αmmado, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, για την κάλυψη σε είδος βασικών αναγκών κοινωφελών οργανισμών παιδικής πρόνοιας στην Ελλάδα.

*Η δράση «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά» αποτελεί μια φιλανθρωπική εκστρατεία διάρκειας 6 μηνών του τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά, ο οποίος συνδυάζει τις αθλητικές επιδόσεις με έντονη φιλανθρωπική δράση.

[/themify_box]

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]