Μια εξομολόγηση πολύτιμη (σαν σακούλα με πεντοχίλιαρα) από την πιο Πασοκική σελίδα του Facebook.

Σύντομη εισαγωγή (Νεοδημοκράτες μακριά)

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο είναι εκείνη η σελίδα του Ελληνικού Facebook, όπου φωλιάζουν περισσότερα από 22.000 likes «νοσταλγών» του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Παπαθεμελή, του Λαλιώτη για μια εποχή όπου τα μπουζούκια ήταν γεμάτα από Δευτέρα μέχρι Κυριακή, όλα τα λεφτά γίνονταν λουλούδια και ο «κόφτης» χρησιμοποιούνταν μόνο για τα πούρα (τα καλά, τα Αβάνας, όχι του περιπτέρου). Ας θυμηθούμε μερικά έργα ιντερνετικής τέχνης/νοσταλγίας που μας έχει χαρίσει κατά καιρούς το Παλιό Πασόκ – Το Ορθόδοξο.

retweet megedos alice  pasok

Γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πια στην εξουσία, γίνεται θέμα τόσων πολλών συζητήσεων για την πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο; Πόσο αγνά και αθώα ήταν τα χρόνια του Πράσινου Ήλιου και ποιο είναι το μείγμα του ηγέτη που θα κάνει την ολική επαναφορά σε αυτά; Τελικά πόσο «πράσινη» είναι η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της; Μιλήσαμε με το Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο και πήραμε τις απαντήσεις μας, υπό τους ήχους της Carmina Burana, πάντα.

https://www.youtube.com/watch?v=HKkVh0USaqE

Ένας 18χρονος του σήμερα μπαίνει σε μια μηχανή του χρόνου και γυρίζει στην Αθήνα του 1985, σε μια προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. Τι βλέπει και τι νιώθει;

 Παλιό Πασοκ - το Ορθοδοξο

Αντικρίζει ένα αφιονισμένο πλήθος να πάλλεται υπό τους ήχους της Carmina Burana, σημαίες με τον πράσινο ήλιο να ανεμίζουν, κόρνες, καπνογόνα. Νιώθει τον οργασμό επί τη εμφανίσει του Ανδρέα. Βλέπει ένα γιγάντιο πανηγύρι της δημοκρατίας, με στοιχεία από γήπεδο και αρχαία τραγωδία. Προφανώς και όλο αυτό ήταν μια τελετή μύησης στον αγνό και ατόφιο Παπανδρεϊσμό.

 

Ποια είναι αυτή η κόκκινη γραμμή που χωρίζει το Παλιό ΠΑΣΟΚ από το νέο;

 Παλιό Πασοκ - το Ορθοδοξο

Μια διόρθωση, η γραμμή είναι πράσινη και ομοιάζει με τάφρο. Το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ – με την τρέχουσα εικόνα του – έχει μετατραπεί σε ουρά της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ΔΕΞΙΑΣ. Αλλά αυτά παθαίνεις όταν μπλέκεις με άμπαλους. Πάσχουμε από ορφάνια ηγεσίας. Ιδανικά ένα μείγμα Γιαννόπουλου, Λαλιώτη, Κωστόπουλου και Μιμής θα μπορούσε να βγάλει πολλά ΓΚΟΛ στα αντίπαλα κομματικά καρέ.

 

Μπορούμε να περιγράψουμε το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο με 5 εικόνες;

 Παλιό Πασοκ - το Ορθοδοξο

Ένα εικονοστάσι του Ανδρέα, ένα άραγμα στον καναπέ με Ρούλα στην TV, συνοδεία ανεμιστήρα στο απέναντι σκαμπό, καμιά 10αριά ξεχασμένα πεντοχίλιαρα στο τραπέζι, μια ζεμπεκιά υπό τους ήχους της τιτανομέγιστης Ρίτας και ένα σύνθημα στους τοίχους «Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο Άκη».

Παλιό Πασοκ - το Ορθοδοξο

Αντρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Βαγγέλης Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά. Πώς κατατάσσουμε τους ηγέτες και γιατί;

 lefta

Λυπάμαι αλλά ο Ανδρέας είναι μια κατηγορία μόνος του. Αν υπάρχει δεύτερος, αυτός ήταν ο Χριστός (κι αυτό παίζεται λόγω των αμφιβολιών για την ιστορικότητά του). Ο Ανδρέας ξεπερνάει το μύθο, συντρόφισσες και σύντροφοι.

 

Ποια είναι η θέση της Δήμητρας Λιάνη στην ιστορία του κόμματος του Πράσινου Ήλιου;

    liani 

Θα λέγαμε πώς αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο του Ιερού Θηλυκού σε μια πατριαρχική κοινωνία μονοθεϊστικής θρησκείας. Είναι  η Ασερά, η Ίσιδα, η Ήρα και η Μαγδαληνή μαζί.

Παράλληλα εκφράζει και ένα μάθημα/όνειρο ζωής για χιλιάδες ανά τον κόσμο αεροσυνοδούς, πώς από ένα ταπεινό χαμομηλάκι γίνεσαι η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας. Μιλάμε για τρελό ρόλερ-κόστερ.

Εν τέλει, θεωρούμε ότι έχει τα κλειδιά του Παλιού ΠΑΣΟΚ, έχει τα αρχεία του Ανδρέα, που περιέχουν τη lapis philosophorum για να μετατρέψουμε την Ελλάδα ξανά στο σοσιαλιστικό Ελ Ντοράντο του 21ου αιώνα. 2021 ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.

 

Πόσο ΠΑΣΟΚ πιστεύετε πως κυλάει στο αίμα του Αλέξη Τσίπρα; Είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου;

pasok

Όταν ξεκίνησαν να εισέρχονται στη ζωή μας οι πολυεθνικές, γνωρίσαμε την περίφημη φράση «Προσοχή στις απομιμήσεις». Κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τον τωρινό πρωθυπουργό, που πολλοί τόλμησαν να αποκαλέσουν «Τσιπρανδρέου» κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής του.

Σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος αυτός δεν έχει το μπρίο, τη δυναμικότητα και την αποφασιστικότητα του Ηγέτη μας. Πλέον δε μπορεί να χαρακτηριστεί καν ως απομίμησή του. Όταν μάθει να χορεύει ζεϊμπέκικο και να ελίσσεται στους λυγμούς του μπουζουκιού, ωσάν Νουρέγιεφ του πεζοδρομίου, ας έρθει να μας βρει.

 

Τι θα δούμε στο Μεγάλο Σοσιαλιστικό Πάρτι της 10ης Δεκεμβρίου;

sosialist5iko

Θα αναστήσουμε τον ορθόδοξο Παπανδρεϊσμό υπό το πρίσμα οργιαστικών, διονυσιακών δρωμένων. Θα είναι το βράδυ που ο ήλιος του Παλιού ΠΑΣΟΚ θα ανατείλει και θα κατακάψει τις σάρκες των ασεβών. Θα θυσιάσουμε τελετουργικά τη ΔΕΞΙΑ στο όνομα του μέγα Ηγέτη, συντρόφισσες και σύντροφοι. Γενικά, ΘΑ.

[themify_box ]Περισσότερες πληροφορίες για το μεγάλο Σοσιαλιστικό Πάρτι (Cosplay ΠΑΣΟΚ) θα βρείτε εδώ. [/themify_box]

Φωτογραφίες.  Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]