Και γιατί γίνεται συζήτηση γύρω απ’ το όνομά του; Ή μήπως το όνομά τους;

Φαντάσου έναν κόσμο γεμάτο πολύχρωμα σχέδια και digital prints. Aφίσες, μπλούζες, τσάντες, μαξιλαροθήκες, κασκόλ, θήκες για κινητά…  Είναι ο κόσμος του Frank Moth, ο οποίος κάνει διεθνή καριέρα στη δημιουργία prints. Η δουλειά του είναι ήδη διαθέσιμη στις δημοφιλείς πλατφόρμες προώθησης νέων καλλιτεχνών Society6 και Redbubble. Αυτό, όμως, που δεν ξέρουν πολλοί -και σίγουρα όχι οι ξένοι θαυμαστές του- είναι ότι στην πραγματικότητα ο «Frank Moth» είναι δύο. Και Έλληνες. Ορκίζονται να μην αποκαλύψουν το πρόσωπό τους, αλλά φωτογραφίζονται ειδικά για το Rise σε ένα special concept.

Πώς μπορεί δυο άνθρωποι να είναι ένας; Στο κόσμο του Frank Moth όλα είναι δυνατά. Κι αυτό γιατί ένα κοινό art project, μέσω του graphic design, δημιουργεί εξωπραγματικά prints που κάνουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο να περνάει σε άλλη διάσταση. Κυρίως άλλου γαλαξία. Μιας και εκεί “διαδραματίζονται” κυρίως τα περισσότερα έργα του καλλιτεχνικού διδύμου Frank Moth.

Πίσω από το ψευδώνυμο κρύβονται, ένας φοιτητής Ιατρικής και ένας δημοσιογράφος. Ή αλλιώς ένας ποιητής. Γιατί; Πολύ απλά επειδή κάνουν αυτό που αγαπάνε, αν και τα «κανονικά» τους επαγγέλματα ενδεχομένως να κάνουν πιο «περήφανους» τους γονείς τους. Ή να μην προκαλούν τόσες ερωτήσεις από άτομα 45 και άνω.

Εμείς, όμως, μπορούμε να είμαστε περήφανοι που μερικά από τα ωραιότερα prints που θα χαζέψεις σε δημοφιλείς πλατφόρμες του εξωτερικού προέρχονται από δύο «μυαλά» στην Αθήνα

Για περισσότερα χρώματα, δίχως φρου-φρου και αρώματα κάνε κλικ στα παρακάτω:

http://frankmoth.tictail.com/

http://frankmoth.tumblr.com/