Ένας αυθεντικός Geek των videogames σε μια συνέντευξη-χείμαρρο, μόνο στο RISE!

Σήμερα, είναι η Geek Pride Day, δηλαδή είναι η μέρα όπου οι άνθρωποι με πιο πρωτότυπα, καθόλου βαρετά, επιεικώς γαμάτα ασυναγώνιστα χόμπι και δημιουργικά projects, γιορτάζουν! Ο Δομίνικος Πρίτης διευθυντής σύνταξης του techingreek.com εκτός από κιθαρίστας με heavy rock αναζητήσεις και εγκέφαλος του marketing σε πασίγνωστα brands, είναι και ένας άνθρωπος που αγαπά το gaming και μας δίνει συνεχώς αφορμές για να ακολουθούμε κάθε νέα του δουλειά. Με αφορμή το λανσάρισμα του GeekDom, ενός νέος ηλεκτρονικού «καταφύγιου» για geeks, μας μίλησε για όλα:

16603082_10209543391595605_3253291146458048360_n

Τι είναι το GeekDom.gr; Γιατί πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο στον κόσμο του gaming;

geek

Το GeekDom.gr είναι η συνέχεια του Indie Games Magazine, το οποίο ξεκίνησε αρχικά λόγω της αγάπης της δικής μου προσωπικά αλλά και της ομάδας στα Indie Games. Το περιεχόμενο αφορούσε όλο τον κόσμο του Gaming, αλλά όπως μαρτυράει και το όνομα, έδινε χώρο σε αρκετά Indie παιχνίδια να φανούν. Στην πορεία όμως δημιουργήθηκε η ανάγκη για κάτι νέο, κάτι με μεγαλύτερο πλουραλισμό στο περιεχόμενο. Κάτι αφιερωμένο στους Geeks, τους Cosplayers, στα Comics, τις σειρές και τις ταινίες και φυσικά τα Games. Και εγένετο GeekDom.gr!

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι ανάμεσα στους αναγνώστες και γιατί;

Τα Online/Esports έχουν τη μερίδα του λέοντος στη δημοφιλία. Παιχνίδια όπως το LoL, το CounterStrike ή το OverWatch είναι εξαιρετικά δημοφιλή και με κοινότητες εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο. Έπειτα υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικά γνωστοί τίτλοι όπως το Grand Theft Auto 5, για παράδειγμα. Γενικά δεν μπορεί να πει κάποιος πως υπάρχει ΤΟ δημοφιλές παιχνίδι. Το καθένα έχει μία δυναμική και μία κοινότητα, κάποιες κάνουν overlap και κάποιες είναι τελείως ανεξάρτητες μεταξύ τους.

17457417_10210019243611608_2104704403233319679_n

(χανζαπλάστ Star Wars – αγαπημένο γκάτζετ του Δομίνικου Πρίτη, 34 ετών) 

Τι συμβαίνει με το Nintendo Switch; Γιατί τόσος χαμός τελευταία;

Η Nintendo ψάχνει το δρόμο της με τις τελευταίες της κονσόλες. Θέλει να φτιάξει ένα υβρίδιο φορητής/σταθερής κονσόλας που να απευθύνεται όχι μόνο στον Hardcore/Casual Gamer αλλά σε όλους -κάτι σαν την Apple των κατασκευαστών παιχνιδομηχανών. Το αν είναι επιτυχημένη η κονσόλα θα φανεί στο εγγύς μέλλον – αυτό που προκάλεσε χαμό και ουσιαστικά ήταν το driving force πίσω από το Hype ήταν το Zelda: Breath of the Wild, το οποίο πήρε διθυραμβικές κριτικές από όλα τα μέσα λαμβάνοντας από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην ιστορία των παιχνιδιών.

 

PS4 ή Xbox One; Αιτιολόγησε την επιλογή σου;

Αααααχ. PS4 δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί είμαι Microsoft fanboy. Οι κονσόλες που κυκλοφορούν σχεδόν ταυτόχρονα, έχουν συνήθως παρόμoια χαρακτηριστικά που σημαίνει πως το τελικό προϊόν – δηλαδή το παιχνίδι- θα φαίνεται περίπου το ίδιο και στις δύο κονσόλες.

xbox

Αυτό που συνήθως κάνει την διαφορά λοιπόν, είναι τα αποκλειστικά παιχνίδια και σε αυτόν τον τομέα το PS4 κερδίζει κατά κράτος το Xbox One έχοντας όχι μόνο πολλά αποκλειστικά παιχνίδια αλλά πολλά από αυτά είναι και σημαντικά franchises και εξαιρετικά παιχνίδια!

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο game (games) φέτος;

Και φέτος  -όπως και πέρυσι- το αγαπημένο μου παιχνίδι παραμένει το The Witcher 3, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα RPGs που κυκλοφόρησαν ποτέ, με απίστευτη ατμόσφαιρα, απίθανα quests, εξαιρετικό support, περιεχόμενο και τιμολόγηση από την εταιρεία πίσω από το παιχνίδι (CDPR) και γενικά καθολική παραδοχή από gamers και μέσα πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που βγήκαν ποτέ και milestone στην ιστορία του gaming!

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]