Ο Μίλτος Κοντογιάνννης μας προκαλεί να μαντέψουμε!

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]

Πριν μερικούς μήνες περνώντας από το Παγκράτι και συγκεκριμένα την οδό Αρχελάου παρατήρησα ένα πάνλευκο γραφείο -τουλάχιστον έτσι έδειχνε- με μια πολύ ιδιαίτερη διαρρύθμιση. Η αλήθεια είναι πως και με το φως της μέρας να περνούσα απ΄έξω, πάλι θα μου έκανε εντύπωση, λόγω των πολύχρωμων φουλαριών που ξεπηδούσαν από μερικά φελιζόλ κουτιά. Η ζωή μου κυλούσε ξέγνοιαστα, μέχρι που θυμήθηκα και πάλι το Studiomateriality κι αυτό λόγω των πανέμορφων ψαριών -aka πετσετών- του και της ιδιαίτερης αισθητικής τους! Ναι, το Studiomateriality, με εμπνεύσεις η beach towel κολεξιόν του, θα βάλει λίγο περισσότερο χρώμα στο καλοκαίρι μας και ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε μαζί τον δημιουργό του, Mίλτο Κοντογιάννη!

– Περνώντας κάποιος έξω από το studio σας παρατηρεί μια πολύ όμορφη βιτρίνα (σε σημείο ocd για τους φίλους με ψυχαναγκασμό), με θήκες από φελιζόλ για ψάρια. Τι τελικά είναι το studio σας;

Θα σας έλεγα ότι είμαστε ένα design studio. Αλλά, επειδή μας αρέσουν οι δοκιμές και η πρόκληση, πείτε μας και τι άλλο φαντάζεστε εσείς ότι θα μπορούσε να είναι το studiomateriality!

– Η ιδέα μέχρι την υλοποίηση, πώς σας ήρθε;

Δουλεύουμε στο χώρο του σχεδιασμού αρκετά χρόνια. Η δημιουργία του studio ήταν απλά ένας τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε ένα ισόγειο κατάστημα σε ένα πολυσύχναστο δρόμο.

studio-2-risegr

– “Ψάρια πουλάω!”, οι πετσέτες σας είναι ό,τι πιο φρέσκο και καλοκαιρινό έχουμε δει μέχρι στιγμής!

Πέρα από το design, με όλες τις συλλογές μας θέλουμε να κάνουμε και λίγη πλάκα. Να το διασκεδάσουμε εμείς μέχρι τη στιγμή της παραγωγής, αλλά κυρίως να το διασκεδάζει εκείνος που θα έχει και θα βλέπει το αντικείμενο κάθε μέρα. Η συλλογή με τις πετσέτες ονομάζεται «fresh but not edible» και το θέμα μας είναι τα ζώα της θάλασσας. Τις συσκευάζουμε λοιπόν στα κιβώτια που χρησιμοποιούν οι ψαράδες και έτσι μένουν φρέσκες, για πάντα.

– Τι άλλο φανταστικό προϊόν ή και όχι θα θέλατε να έχετε στο studio σας;

Οτιδήποτε έχει σχέση με την καθημερινότητά μας, από τη στιγμή που συλλαμβάνεται ως ιδέα και κατόπιν φιλτράρεται μέσα από την αισθητική του studiomateriality, είναι εν δυνάμει νέο προϊόν -και για εμάς και για εσάς!

– Σας έχει τύχει κάποιο αστείο περιστατικό με πελάτη ή και με γείτονα;

Φυσικά! Ο χώρος του studiomateriality ενδείκνυται για τέτοιου είδους περιστατικά! Τελευταία, κάποιος περαστικός –αφού εξερεύνησε καλά με το βλέμμα τη βιτρίνα– μπήκε και μας ζήτησε να αγοράσει ένα κουτί από τις συσκευασίες μας για να βάζει μέσα τα φάρμακά του! Φυσικά, του το κάναμε δώρο. Άλλωστε, μας έδωσε μια καινούργια ιδέα!