Γιατί σαν τον αυθορμητισμό δεν έχει!

Υπάρχουν 2 ειδών λάθη σε ταινίες, αυτά που μπορούν να καταστρέψουν μια σκηνή, υποχρεώνοντας τον σκηνοθέτη να την γυρίσει ξανά από την αρχή κι εκείνα που για διάφορους λόγους απλά δένουν τέλεια με την υπόλοιπη ταινία κι αξίζει να μείνουν σ αυτή. Αυτήν τη φορά θα ασχοληθούμε με την δεύτερη κατηγορία που μάλλον είναι και η πιο ενδιαφέρουσα.

Guardians Of The Galaxy

gog

Στη σκηνή κατά την οποία ο Star-Lord δίνει το πετράδι στον συλλέκτη, του φεύγει από τα χέρια κι εκείνος το πιάνει την τελευταία στιγμή, σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτό το μικρό παρ ολίγον ατύχημα δεν ήταν στο αρχικό σενάριο, αλλά μιας και ταίριαζε απόλυτα στο στυλ του χαρακτήρα του Chris Pratt , ο σκηνοθέτης James Gunn  το κράτησε.

Zoolander

zoolander

Όταν το μοντέλο J.P. Prewitt ,βγάζει ένα σπαρακτικό μονόλογο ως προς το γιατί τα μοντέλα άνδρες χρησιμοποιούνται σαν δολοφόνοι, ο Ben Stiller έχοντας ξεχάσει τι θέλει να πει επαναλαμβάνει απλά την ατάκα του Prewitt :»But why male models?»  Ο σκηνοθέτης το κράτησε γιατί έδινε περισσότερο χιούμορ  στη σκηνή.

The Lord Of The Rings: The 2 Towers

lotr

O Viggo Mortensen, επέμενε να γυρίζει μόνος όλες τις σκηνές του, ακόμα και τις επικίνδυνες, χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ. Σε μια σκηνή μάχης, άρχισε να χτυπά με τα χέρια του ένα κράνος πολλές φορές, για να μοιάζει ρεαλιστικό το αποτέλεσμα. Τελικά κατάφερε κι έσπασε 2 δάχτυλά του.

 Star Trek Beyond’

treck

O Captain Kirk, σε ορισμένες από τις σκηνές της ταινίας, εμφανίζεται να έχει μαυρισμένο μάτι. Ω ναι, πολύ σωστά μάντεψες, το χτύπημα είναι αληθινό και  το «κέρδισε» από την πρώτη μάχη του με τον Idris Elba.

The Godfather

goadfather

Η σκηνή του καυγά ανάμεσα στον Sonny και τον Carlo, έχει πολλάκις κατηγορηθεί ως «ψεύτικη», ωστόσο ένας από τους ηθοποιούς τραυματίστηκε στ’ αλήθεια σε αυτήν. O Gianni Russo απέκτησε πολλά σπασμένα πλευρά μιας κι ακουγόταν ότι ο Caan δεν ήταν κι ο καλύτερος του φίλος τότε. Λέγεται πως το χτύπημα με το καπάκι του κάδου σκουπιδιών, δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο.

Apocalypse Now

apocnow

Στην συγκεκριμένη ταινία συνέβησαν πολλά παράξενα. Ο Martin Sheen, ήταν πολύ μεθυσμένος στην πρώτη σκηνή του. Έσπασε ένα καθρέφτη ενώ δεν έπρεπε και πλήγωσε το χέρι του. To αίμα που βλέπουμε είναι αληθινό.

Blade Runner

blader

Στην σκηνή όπου η  Pris κάνει την απόδραση, γλιστρά και χτυπά σε ένα αυτοκίνητο σπάζοντας το παράθυρο. Δεν ήταν προσχεδιασμένο, αλλά έδειχνε τέλειο και γι αυτό κρατήθηκε.

The Usual Suspects

benico-del-toro-in-the-usual-suspects

Σε μια από τις σκηνές της ταινίας, οι ηθοποιοί έβαλαν τα γέλια ενώ δεν έπρεπε. Ο σκηνοθέτης Bryan Singer, έδειχνε ενοχλημένος αλλά τελικά  όταν είδε την σκηνή, αποφάσισε να την κρατήσει.

Star Wars

sw-rise

Στην αρχή της ταινίας, όταν οι Stormtroopers  ληστεύουν ένα πλοίο επαναστατών κι ένας από τους ψηλότερους  χτύπησε το κεφάλι του στην πόρτα. Η σκηνή κρατήθηκε για το fun του πράγματος κι αργότερα σε μεταγενέστερες εκδώσεις, προστέθηκε και χαρακτηριστικός ήχος στο χτύπημα.

Πηγή