Φόρος τιμής σε ένα κάλτ αριστούργημα, πολύ μπροστά από την εποχή του. 

Το χειμώνα του 1994, η ελληνική τηλεόραση ήταν ένας πιστός καθρέφτης της οικονομικής ευρωστίας, της γλυκιάς ευδαιμονίας του «κάνουμε διαμαρτυρία για τον Παπαθεμελή που θέλει να βάλει ωράριο στα clubs)  και άλλων νοσταλγικών καταστάσεων ευγενικής προσφορά του ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου. Εκείνη την εποχή, το Mega τολμούσε και έδινε τα ινία της prime time ζώνης, στον Έλληνα Harrison Ford Αντώνη Καφετζόπουλο και τον δικό του «Σκορπιό», μια περιπέτεια – κράμα MacGuyver και CSI. Θα επιχειρήσουμε να γυρίσουμε πίσω στο 1994 και να φανταστούμε τον Αντώνη Καφετζόπουλο να περιγράφει σε ανθρώπους του Mega την κεντρική ιδέα της σειράς.

«Θέλω να κάνουμε κάτι σαν το MacGyver, αλλά ο χαρακτήρας που θα παίζω, θα είναι πρώην αστυνομικός που θα γίνεται καπετάνιος σε κότερο, μετά θα βοηθάει μια νεαρή διευθύντρια ναυτιλιακής και τους πρώην συναδέλφους του στην επίλυση διαφόρων εγκλημάτων. Στο πρώτο επεισόδιο θα έχουμε γυρίσματα μέσα σε αεροπλάνο, εξωτερικά γυρίσματα σε κινούμενα αυτοκίνητα και σκάφη, γυρίσματα με ειδικά εφέ, εκτός Αθηνών και σε κάποια από αυτά θα συμμετέχει ο David Lynch. Α! Και στο τραγούδι των τίτλων, θέλουμε τον Στέφανο Κορκολή, έχει γράψει ένα πολύ εντυπωσιακό κομμάτι, το έχετε ακούσει;»

Φυσικά ο «Σκορπιός» δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια σειρά με σκηνές δράσης και εφέ εντελώς πρωτόλεια, με οφθαλμοφανείς «τρύπες» στο σενάριο και γυρίσματα εντελώς «στο πόδι». Είναι ένα CSI made in Greece πακέτο με MacGyver και είναι ακόμα πιο απολαυστικό από όσο νομίζεις.  Η σειρά περιλαμβάνει

Μια τραγική στιγμή από το πρώτο κιόλας επεισόδιο

Ξύλο, άγριο ξύλο. ΠΟΛΥ

Τον Δημήτρη Πουλικάκο σε ρόλο γκάνγκστερ

Τη Φαίη Κοκκινοπούλου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο σε μια «will or won`t they» κατάσταση με άπειρα ναζάκια/μουτράκια μεταξύ τους

Α! Έχουμε επίσης τον Άλκη Παναγιωτίδη σε ρόλο αρχιμπάτσου και τον Άκη Σακελλαρίου υφιστάμενο του, να ακούει διαρκώς προσβολές, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Η σειρά διήρκεσε για  23 επεισόδια, ως το τέλος του 1995 και είναι διαθέσιμη στο YouTube