Μήνυμα με φακούς, κινητά και φαναράκια απέναντι στην εγκατάλειψη του Πάρκου

Ένα ηχηρό μήνυμα θέλουν να στείλουν οι κάτοικοι της Κυψέλης, των Εξάρχειων, του Γκύζη και της Βικτώριας στην αρμόδεια Περιφέρεια Αττικής καθώς πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι  με σβησμένο το Πεδίο του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν. Έτσι μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν περίοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως αποφάσισαν να αντιδράσουν με μία σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ στις 7:00 με συγκέντρωση στο Άγαλμα της Αθηνάς (είσοδος του Πεδίου του Άρεως από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας). Όλοι μαζί θα περιδιαβούν τις κεντρικές διαδρομές του Πάρκου και θα ρίξουν φως σε όλα όσα κρατά η Περιφέρεια στο σκοτάδι.

Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την Περιφέρεια μοναδική προσβάσιμη Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους «επικινδυνότητας», ενώ οι γονείς που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή Παιδική Χαρά, το κάνουν με «ομάδες περιφρούρησης» από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα. Αγάλματα και μνημεία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα, οι υδάτινες διαδρομές, τα σιντριβάνια και ο Ροδώνας δεν λειτουργούν, ενώ ακόμα και για να πιει κάποιος νερό, θα πρέπει να παραβιάσει τις βρύσες. Το ανακαινισμένο κτίριο Οικονομίδη παραμένει σφραγισμένο από την Περιφέρεια ως οξύμωρα ωραίο σκηνικό σε ένα ρημαγμένο Πάρκο, ενώ ακόμα τα δύο περίπτερα στο κέντρο του Πάρκου δεν λειτουργούν, διώχνοντας τους επισκέπτες που θα ήθελαν να πάρουν έστω μία πορτοκαλάδα στο χέρι.

Δείτε εδώ το βίντεο για τη δράση: