Στο πλαίσιο των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Atopos.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Atopos cvc Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τον επιμελητή ηχητικής τέχνης Andrew Spyrou να «καταλάβει» το κτίριο της Atopos cvc και να δημιουργήσει ένα τριήμερο πρόγραμμα επικεντρωμένο στην εξερεύνηση και την αξιοποίηση των ήχων της Αθήνας.

Οι πέντε συμμετέχοντες Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Alyssa Moxley, Antidröm, Delia Gonzalez και Kostadis έχουν αναλάβει την προετοιμασία πέντε νέων ηχητικών έργων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηχογραφήσεις και ηχητικά στοιχεία που συναντώνται σε ακτίνα 0.5 χιλ. γύρω από την Atopos cvc, στην περιοχή του Μεταξουργείου. Παράλληλα με την ηχητική έκθεση, το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν πειραματικές ηχητικές performances εμπνευσμένες από τις ηχογραφήσεις και τις ακουστικές εμπειρίες τους από την περιοχή.

Ο Spyrou σημειώνει στο κείμενό του: «Σε μια πόλη τόσο πλούσια οπτικά, μπορεί εύκολα να παραμεληθεί η ακρόαση ως πράξη, η δημιουργία ενός ακόμα αισθητήριου στρώματος μέσω του οποίου μπορούμε να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε το περιβάλλον μας».

2_Andrew Spyrou_Echogeographies_Atoposcvc-1-risegr

ΗΧΟΓΕΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22-24 Σεπτεμβρίου 2017 – Ηχητική Έκθεση (Ανοιχτή στο κοινό, 11:00 έως 19:00, Σάββατο 11:00 έως 23:00)
Οι πέντε νέες συνθέσεις / ηχητικά έργα θα λειτουργήσουν ως μια βιωματική εμπειρία για κοινό και θα εκτεθούν σε ξεχωριστά δωμάτια της Atopos cvc.

23 Σεπτεμβρίου 2017 – Performance (Ανοιχτή στο κοινό, ώρα έναρξης 20:30)
Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε δύο σύνολα, θα παρουσιάσουν τρεις αυτοσχεδιαστικές performances στην αυλή της Atopos cvc.

24 Σεπτεμβρίου 2017 – Workshop (Προτείνεται κράτηση θέσης, διάρκεια 11:00-16:00)
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν ένα βασικό μικρόφωνο επαφής (με πιεζοηλεκτρικούς δίσκους), πως να καταγράφουν ήχους με το μικρόφωνό τους και πως να χρησιμοποιούν τους ήχους αυτούς για να σχηματίσουν μια σύνθεση.

[themify_box style=»blue info rounded» ]

ATOPOS CVC: Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα (κοντινοί σταθμοί μετρό Κεραμεικός και Μεταξουργείο)

[/themify_box]