Η ιατρική κάνναβη είναι η αιτία!

Στην Πενσυλβάνια πρόσφατα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την χορήγηση της ιατρικής κάνναβης σε ασθενείς και πραγματικά Dr. Liang Bartkowiak έχει βρει τον μπελά του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Mirror είναι ένας από τους ελάχιστους γιατρούς που μπορούν αυτή την στιγμή να συνταγογραφήσουν ιατρική κάνναβη στην πολιτεία και το τηλέφωνο του δεν έχει σταματήσει να χτυπάει για ραντεβού. Το περίεργο ωστόσο είναι ότι δεν τον καλούν μόνο γυναίκες αλλά και άντρες ασθενείς!

Ήταν από τους λίγους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια για συνταγογράφηση και αυτό έγινε ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά γυναικών με ενδομητρίωση και έντονο πόνο ύστερα από χειρουργικές επεμβάσεις.

Ενώ πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, εφαρμόζουν πιο χαλαρούς ιατρικούς νόμους για την κάνναβη και επιτρέπουν σε ασθενείς με συμπτώματα όπως ημικρανίες, άγχος, αϋπνία να έχουν πρόσβαση σε αυτή, η Πενσυλβάνια παραμένει ακόμα αρκετά αυστηρή. Ο ιατρικός της νόμος προβλέπει ότι μόνο ασθενείς σε σοβαρές ιατρικές καταστάσεις όπως επιληψία ή κάποια μορφή καρκίνου μπορούν να καταφεύγουν σ’ αυτή.