Όχι δεν είναι τυχαίο!

Τα σκυλάκια είναι από τα πιο γλυκά και πιστά κατοικίδια που υπάρχουν. Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν τα καμάρια μας, τα οποία στα δικά μας μάτια, δεν βγάζουν κανένα νόημα. Ας πάρουμε για παράδειγμα το ότι όταν συναντήσουν στη βόλτα τους έναν άλλο σκυλάκι, ξεκινά αυτό το περίεργο τελετουργικό κατά την διάρκεια του οποίου, το  ένα μυρίζει τον πισινό του άλλου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα σκυλάκια έχουν ισχυρότατη την αίσθηση της όσφρησης 

Akita Sniffing a Bichon's Butt.

Η αίσθηση της όσφρησης ενός σκύλου, είναι κατά 10 και 100 χιλιάδες φορές πιο ισχυρή από την ανθρώπινη. Αυτό σημαίνει πως όταν τα σκυλιά αληλομυρίζονται, μπορούν να καταλάβουν πολύ περισσότερα πράγματα το ένα για το άλλο από ότι νομίζουμε. «Και με τα κακάκια τους, τι γίνεται;» θα ρωτήσεις.

Τα σκυλάκια μπορούν να φιλτράρουν την συγκεκριμένη μυρωδιά

skyl02-risegr

Αυτό εξηγεί πολλά. Τα σκυλάκια, έχουν ένα μέρος στη μύτη τους που ονομάζεται Jacobson Organ και σκοπός του είναι να φιλτράρει την μυρωδιά από τα κακάκια. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι το μόνο που δεν μπορούν να μυρίσουν είναι αυτό. Ω ναι, είναι τόσο τυχερά.

Tι είναι όμως αυτό που μυρίζουν τελικά;

skyl04risegr

Ουσιαστικά με την άβολη διαδικασία της αληλομυρωδιάς, τα σκυλιά, μπορούν να προσδιορίσουν την ηλικία, το φύλλο και το αν είναι υγιείς.  Επίσης λόγο της μυρωδιάς τους 2 σκυλάκια, καταλαβαίνουν αν έχουν ξανά συναντηθεί ή όχι. Το  λες και ψιλο τέλειο. Ας είναι καλά οι αδένες τους.

  Πηγή