Το ξέρουμε ότι ξεκίνησες διάβασμα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη. Συμπάσχουμε.

Η σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε. Υπάρχουν κάποια επικά μικροπράγματα που μπορούν να σε κάνουν να ανυπομονείς για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, υπάρχει όμως και αυτή η στιγμή, η απάλευτη, που πρέπει να διαβάσεις για το διαγώνισμα. Εμείς σου δίνουμε τα κολπάκια που χρειάζεσαι για να έχεις καθαρό μυαλό, αντοχές και τούρμπο μνήμη για να γράψεις άριστα στο διαγώνισμα ή/και περάσεις το μάθημα! May the force be with you

Διάβασε λίγο πριν κοιμηθείς

answer_risefr

Όχι αλήθεια, αν εκεί που έχεις αράξει στο κρεββάτι και βλέπεις άλλο ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς, κλείσεις τον υπολογιστή και ανοίξεις μερικές σελίδες από το βιβλίο, σίγουρα θα θυμάσαι κάτι παραπάνω το επόμενο πρωί. Ναι, ναι παρόλο που θα τα μάθεις πιο αργά…

Κομμάτιασέ το

pieces_risegr

Δεν σου λέω να κάνεις βιαιότητες στα βιβλία σου, αλλά να κόψεις σε κομμάτια την ύλη που πρέπει να διαβάσεις, αντί να προσπαθείς να την μάθεις απ`έξω μονορούφι.

Φτιάξε μια ιστορία

territort_risegr

Απομόνωσε αυτές τις τρελές λεπτομέρειες που δεν μπορείς να μάθεις απ`έξω και φτιάξε μια ιστορία. Ας πούμε, δεν θα μπορούσες να κάνεις ένα τέλειο επεισόδιο Breaking Bad με τύπους φυσικής Α `Λυκείου.

Κουνήσου επιτέλους

move_riseg

Άλλαξε δωμάτιο ενώ διαβάζεις, στην ανάγκη περπάτα και λίγο (μέσα στο σπίτι, όχι στο δρόμο, θα πάθεις τίποτα). Όταν μετακινούμαστε κατά τη διάρκεια μελέτης, ο εγκέφαλος μας συνδέει νέες πληροφορίες με νέες τοποθεσίες και η απομνημόνευση γίνεται παιχνιδάκι.

Γράψε τα καλύτερα

stydy2_risegr

Βγάλε τον συγγραφέα από μέσα σου και γράψε τα πιο SOS της ύλης σου σε μια κόλλα χαρτί. Είναι βέβαιο πως θα τα θυμάσαι καλύτερα.

Φώναξέ το

shout-gif-risegr

Καθώς διαβάζεις τις σημειώσεις, πες τις φωναχτά. Ο εγκέφαλός μας συγκρατεί καλύτερα πληροφορίες που αποθηκεύονται με δυο τρόπους, την παρατήρηση και την ακοή.

Κράτα την γεμάτη (με γλυκάκι στο πλάι)

coffee-gif_risegr

Βγες από το δωμάτιο ή την βιβλιοθήκη και πήγαινε μια βόλτα μέχρι την γειτονική καφετέρια. Κέρασε τον εαυτό σου μια κούπα καφέ και ένα γλυκό επιδόρπιο, είναι βέβαιο πως η καφεΐνή μαζί με μια γλυκιά ανταμοιβή θα λειτουργήσουν ως τέλεια «καύσιμα» για την συνέχεια.

Φτιάξε την ομάδα σου

study_risegr

Πες πως το άριστα είναι το χρυσό μετάλλιο, μήπως θα το φτάσεις καλύτερα αν έχεις στο πλευρό σου τους πιο badass τύπους του διαβάσματος, τους συμμαθητές που εμπιστεύεσαι στην μελέτη περισσότερο από καθένα;. Τι περιμένεις;

Κάνε ένα διάλειμμα (ΚΟΙΜΗΣΟΥ επιτέλους)

joey-and-ross-nap-g_risege

Ναι το ξέρω πως αν μείνεις άυπνος μέχρι τις 4 το πρωί μπορείς να μάθεις όλες τις εξισώσεις απ` έξω, αλλά τι να το κάνεις αν το επόμενο πρωί βλέπεις την λευκή κόλλα σαν λευκό σεντόνι και *ήχος ροχαλητού* . Τα συχνά διαλλείματα και ο βραδινός ύπνος τουλάχιστον 7 ωρών, θα σε βοηθήσουν να έχεις καθαρό μυαλό.

Χόρεψε

twerk_risegr

Η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το άγχος. Τι περιμένεις; DROP THE BEAT!