Όχι, αυτά τα tips σίγουρα δεν τα γνώριζες…

Ένα από τα πολλά πράγματα της καθημερινότητάς μας που δεν ήξερες πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλιώς είναι το πασίγνωστο λιποζάν ή lip balm για τα χείλη.  Ή όπως το λεν στο χωριό μας το βουτυροκακάο ( μία λέξη) . Ποιες είναι όμως αυτές οι κρυφές του χρήσεις;

Προλαβαίνει τις φουσκάλες στα νέα παπούτσια

tricks-1-risegr

Ένα νέο ζευγάρι παπούτσια φέρνει πάντα ανεπιθύμητους κάλους και φουσκάλες στα πόδια σας. Όταν αυτό συμβαίνει το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε λιποζάν στο πίσω μέρος του ποδιού σας!

Κόλλησε το δαχτυλίδι;

tricks-2-risegr

Μερικές φορές το να βγάλεις το δαχτυλίδι είναι κάπως δύσκολο. Φυσικά το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε είναι να βάλουμε λίγο σαπούνι, αλλά εάν δεν μπορείτε να πάτε στην τουαλέτα τότε βγάλτε από την τσάντα σας το αγαπημένο σας λιποζάν και χρησιμοποιήστε το γύρω από το σημείο του δαχτυλιδιού: Σε πολύ λίγο θα έχετε ελευθερωθεί!

Πώς να καλύψεις τη γρατζουνιά στο αγαπημένο σου ζευγάρι παπουτσιών

tricks-3-risegr

Aν υπάρχουν μικρές γρατζουνιές στα παπούτσια σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε τις γρατζουνιές με το λιποζάν σας. Το ίδιο τέχνασμα αγαπημένοι μας φίλοι μπορείτε να εφαρμόσετε και σε τσάντες, έπιπλα, ζώνες καθώς και κάθε άλλο πράγμα που έχει γίνει θαμπό και παλιό, λόγω γρατζουνιών.

Προστασία από μικρά κοψίματα και τσιμπήματα εντόμων

tricks-4-risegr

Λόγω της ενυδατικής αλλά και καταπραϋντικής της ιδιότητας, το λιποζάν, μπορεί εύκολα να ανακουφίσει τον κνησμό αλλά και να επιταχύνει την επούλωση. Επίσης, μειώνει τις κοκκινίλες και απαλύνει τα μικρά κοψίματα.

Λεία και ίσια μαλλιά; Γίνεται!

tricks-5-risegr

Κι όμως, αυτό δεν το περίμενες! Ένα και μόνο λιποζάν θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να παραμείνουν ίσια και και λεία για περισσότερο καιρό. Εφαρμόστε απλά λίγο από το περιερχόμενο του σε μια βούρτσα και έπειτα χτενίστε τα μαλλιά σας, αποφεύγοντας τη ρίζα του κεφαλιού σας. Το ίδιο ισχύει και για τα φρύδια σας μιας και θα τα κάνει να δείχνουν τακτοποιημένα.

Έχεις κρυολόγημα;

tricks-6-risegr

Το σκούπισμα της μύτης σας, κατά την περίοδο του χειμώνα, είναι ότι πιο συχνό -λόγω του κρύου- και έτσι ο ερεθισμός της είναι και πιο συχνός. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε στο ερεθισμένο μέρος της μύτης σας ώστε να βοηθήσετε στην όποια «επούλωση». Προσοχή όμως, μην χρησιμοποιήσετε λιποζάν γεύσης μέντα γιατί θα επιδεινωθεί.

Φτιάξε ένα αυτοσχέδιο κερί για τις SOS στιγμές!

tricks-7-risegr

Αν τοποθετήσετε ένα σπίρτο στο λιποζάν σας θα έχετε ένα κερί εκτάκτου ανάγκης για τις δύσκολες στιγμές!

Άναψε μια μικρή φωτιά

tricks-8-risegr

Εάν ποτέ χρειαστεί να ανάψετε μια μικρή φωτιά, είτε σε κάμπινγκ – είτε στο βουνό, απλώστε λίγο λιποζάν σε ένα κομμάτι βαμβάκι και βάλτε το στα ξύλα, έτσι η φωτιά θα γίνει πιο έντονη λόγω του λαδιού που εμπεριέχει το λιποζάν σας.

Βοήθησε να ανοίξει το φερμουάρ σου

tricks-9-risegr

Τα λιποζάν εμπεριέχουν πετρέλαιο και έτσι αυτό θα βοηθήσει το φερμουάρ σας να ανοίξει ευκολότερα.

Κάνε το άρωμά σου να κρατήσει περισσότερο

tricks-10-risegr

Εάν εφαρμόσεις λίγο λιποζάν στα σημεία όπου βάζεις άρωμα τότε αυτό θα βοηθήσει στη διάρκεια του αρώματός σας αλλά και στο να γίνει εντονότερη η μυρωδιά του.

Πηγή: brightside.me

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr