Φρέσκα αυγά, φρέσκο γάλα και φρούτα για πολύ, πολύ καιρό!

Ο καθένας θέλει το καλύτερο για τα τρόφιμα που αγοράζει και προφανώς δεν θέλει να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ κάθε μέρα… Για να αποφύγουμε λοιπόν τζάμπα έξοδα υπάρχουν τρόποι για να κρατάνε τα φρούτα και λαχανικά μας περισσότερο καιρό! Φρεσκάδα που διαρκεί λοιπόν και 10 τρόποι για να αποφύγετε τα έξοδα!

1. Κρατήστε φρέσκο και παγωμένο το γάλα σας στον καταψύκτη για πολλές βδομάδες ακόμη…

tips-1-risegr

2. Μερικές φορές δεν είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε μονομιάς όλα τα αυγά που αγοράσαμε οπότε ένας τρόπος είναι να αδειάσουμε το περιερχόμενό τους μέσα σε παγοθήκες προσθέτοντας λίγο αλάτι ή ζάχαρη ώστε να διατηρήσουν την υφή τους. 

tips-2-risegr

3. Έχει περισσέψει σάλτσα ντομάτας και δεν ξέρετε τι να την κάνετε γιατί θα μουχλιάσει; Μην ανησυχείτε! Η σάλτσα ντομάτας είναι άλλος ένας υποψήφιος για μια θέση στον καταψύκτη σας: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την αποθηκεύσετε σε σακουλάκια και έπειτα μέσα κι αυτή!

tips-3-risegr

4. Eάν κόψετε και βάλετε τα μαρούλια σας σε χαρτί κουζίνας τότε αυτά θα παραμείνουν φρέσκα για καιρό!

tips-4-risegr

5. Τα μήλα σας μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για πολύ καιρό μέσα στο ψυγείο! Αλλά προσοχή, μόνο εάν δεν ακουμπάει το ένα το άλλο! Μπορείτε επίσης να τυλίξετε το κάθε ένα από αυτά σε ένα κομμάτι εφημερίδας, ναι!

tips-5-risegr

6. Πολλοί κηπουροί συνιστούν την αποθήκευση των καρότων μέσα στην άμμο γιατί σου λέει η άμμος μειώνει την εξάτμιση του νερού και επιβραδύνει τη σήψη τους!

tips-6-risegr

7. Το cottage τυρί αλλά και το στραγγιστό σας γιαούρτι θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκα εάν τα γυρίσετε ανάποδα! Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα κενό στο εσωτερικό που αποτρέπει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

tips-7-risegr

8. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια σας μπορούν να διατηρηθούν για πολύ περισσότερο εάν τα βάλετε με το κάτω μέρος μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Μπορείτε επίσης να τα «κουρέψετε» όπου πρέπει, έτσι αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται!

tips-8-risegr

9. Κι όμως τοποθετώντας τα λαχανικά σας (σκόρδο, βότανα, κρεμμύδι, μαιντανό) σε ένα γυάλινο βάζο αυτά θα συνεχίσουν να έχουν τη ίδια γεύση ακόμα και ένα μήνα μετά και το ίδιο υπέροχό τους χρώμα! 

tips-9-risegr

10. Γλιτώστε το μέλι σας από την οξείδωση αποθηκεύοντάς το σε γυάλινο βάζο!

tips-10-risegr

Πηγή: Buzzfeed.com