Για σένα που βαριέσαι να κάνεις γενική καθαριότητα όσο τίποτα στον κόσμο!

Πολλά πράγματα δεν ξέρατε στη ζωή σας. Προφανώς πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την κουζίνα σας μιας και εκεί είναι για την πλειοψηφία από εμάς το ευαίσθητο σημείο. Όμως μην σκας, προλαβαίνεις με τούτα εδώ τα hacks να καθαρίσεις και να κάνεις στη μητέρα σου το πολυπόθητο δώρο του καθαρού σπιτιού που τόσο θέλει να δει από σένα… 14 hacks για ένα καθαρότερο σπίτι, με αγάπη, μόνο για σας!

Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων & αποφυγή οσμών

tricks-1-risegr

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις λίγο αφρό με το απορρυπαντικό στο σφουγγάρι και έπειτα να τοποθετήσεις για 30 δευτερόλεπτα στο εσωτερικό του φούρνου. Έτσι οι οσμές αλλά και τα μικρόβια το τοιχωμάτων θα κολλήσουν πάνω στο σφουγγάρι!

Πιο καθαρά χαλιά; Γίνεται!

tricks-2-risegr

Καθώς περνάνε τα χρόνια τα χαλιά σας δείχνουν όλο και περισσότερο παλιά, όσο καθαρά και αν τα κρατάτε. Aυτό που έχετε να κάνετε για να δείχνουν ακόμη πιο καθαρά είναι να ρίξετε λίγη σόδα πάνω τους, να την αφήσετε να δράσει. Αυτό που θα αντικρίσετε, αφού πρώτα τα περάσετε ένα απλό σκούπισμα με την ηλεκτρική σας, θα είναι ένα πιο καθαρό και χωρίς μυρωδιές χαλί.

Καθαρίστε τη σανίδα κοπής

tricks-3-risegr

Ο συνδυασμός λεμόνι + αλάτι είναι ότι καλύτερο για τον καθαρισμό της ξύλινης σανίδας κοπής. Καλύψτε τη σανίδα με αλάτι, κατά προτίμηση χοντρό, τρίψτε τη με ένα κομμένο στη μέση λεμόνι και έπειτα ξεπλύνετέ τη με ζεστό νερό. Τόσο απλό!

Πώς να καθαρίσετε την τοστιέρα σας

tricks-4-risegr

Με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσά σας μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα δύσκολα σημεία της τοστιέρας!

Kαθαρίστε τη βρύση

tricks-5-risegr

Περάστε την επιφάνεια της βρύσης με λίγο κηρόχαρτο και μείνετε με το στόμα ανοιχτό όταν για τις επόμενες μέρες δεν θα λερώνεται καθόλου!

Καθαρό σίδερο και πάλι!

tricks-6-risegr

Σε μεγάλη επιφάνεια χαρτιού απλώστε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρυθμίστε την θερμοκρασία του σίδερού σας στο τέρμα. Πρώτα όμως να έχετε βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει νερό μέσα στο σίδερο και η λειτουργία του ατμού είναι Απενεργοποιημένη. Περάστε το σίδερο από πάνω από το αλάτι και απαλλαγείτε από τη βρωμιά.

Ολοκαίνουργια ασημικά 

tricks-7-risegr

Ένα κομμάτι κιμωλίας τυλιγμένο σε γάζα, τοποθετημένο στη γωνία του συρταριού σας ή μέσα στο κουτί με τα ασημικά σας είναι η λύση για να λάμψουν και πάλι, βοηθώντας τα να μην χάσουν την λάμψη τους.

Πώς να αφαιρέσεις το γράσο από τα ρούχα

tricks-8-risegr

Είναι εύκολο, τόσο εύκολο και δεν το γνώριζες καν! Τρίβοντας μια κιμωλία πάνω στο γράσο ο λεκές θα έχει φύγει μια και καλή καθώς η κιμωλία έχει την ιδιότητα να απορροφά πλήρως το γράσο! Να συμπληρώσουμε πως η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική σε νωπό λεκέ.

Καθαρές περσίδες

tricks-9-risegr

Οι περσίδες γνωρίζουμε πως είναι πολύ χρονοβόρες και δύσκολες ώστε να καθαριστούν. Χρησιμοποιώντας μια παλιά κάλτσα μπορείτε να καθαρίσετε τα επιμέρους τμήματα των περσίδων σας.

Αστραφτερό τηγάνι

tricks-10-risegr

Χρησιμοποιώντας αλάτι είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε το τηγάνι σας. Το αλάτι απορροφά τη λαδίλα αλλά και τα καμένα σημεία. Αφού αφήσετε το αλάτι για λίγο να δράσει, τότε το ξεπλένετε και το τρίβετε με ένα στεγνό πανί.

Λεκές στο χαλί;

tricks-11-risegr

Aναμειγνύοντας ξίδι και νερό, μαζί, σε ένα μπουκάλι, θα έχετε θαυματουργά αποτελέσματα: Ψεκάζετε το μείγμα στο σημείο του λεκέ και καλύπτετε με ένα βρεγμένο πανί, έπειτα ενεργοποιείται το σίδερο στη λειτουργία του ατμού και περνάτε το πανί για 30 δευτερόλεπτα. Αντίο λεκέ!

Πώς να έχετε πιο καθαρό νεροχύτη 

tricks-12-risegr

Καθαρίστε το νεροχύτη με σόδα, έπειτα πάρτε την παλιά σας οδοντόβουρτσα τρίψτε το σημείο που πρέπει και στη συνέχεια βάλτε μικρές φέτες λεμόνι μέσα στην τρύπα και ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.

Για τζάμια που τρίζουν!

tricks-13-risegr

Καθαρίστε τα τζάμια σας με τον συνηθισμένο τρόπο: Mόνο μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μερικά κομμάτια εφημερίδας… Θα λάμπουν!

Τέρμα στις δυσάρεστες οσμές

tricks-14-risegr

Σε προθερμασμένο φούρνο και αφού έχετε τοποθετήσει μερικές κουταλιές βανίλια μέσα σε ένα μπολ θα δώσετε και πάλι στο σπίτι σας ένα μαγικό άρωμα…

Πηγή: Brightside.com