Δεν είναι ανάγκη να μπορείς να πετάς για να αισθάνεσαι superhero!

Εντάξει οι υπερφυσικές ικανότητες του να μπορεί κάποιος να ίπταται ή να μετατρέπει το νερό σε πάγο ανήκουν αποκλειστικά στον κόσμο των κόμικς και των ταινιών.Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ικανότητες, τις οποίες μπορείς να εξασκήσεις μόνος σου και να σε κάνουν να νιώθεις σαν να είσαι σωστός σούπερ ήρωας. Το μόνο που απαιτούν οι 6 ικανότητες που σου προτείνουμε παρακάτω είναι θέληση και σκληρή δουλειά. Σκέψου το, τι λες δεν αξίζει τον κόπο; Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

1. Μάθε πολλές ξένες γλώσσες. 

Όχι μόνο θα ξεφύγεις από τη (χαζή) λογική του «τι να τις κάνω τις γλώσσες, αφού υπάρχει το google translate» που υπάρχει δυστυχώς στις μέρες μας, αλλά θα αποκτήσεις αυτόματα και μεγάλη εξοικείωση με πολλούς λαούς. Κάνε κλικ εδώ για να δεις με ποιο τρόπο μπορείς να μάθεις 30 (!) γλώσσες.

tumblr_inline_n565ryQDmi1s0u9u5

2. Εξάσκησε την μνήμη σου

Μπορεί η τεχνολογία να μη σε βοηθάει πολύ σ’ αυτό, μιας και οι περισσότερες πληροφορίες πλέον αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικές συσκευές και έτσι δεν έχεις ανάγκη να τις θυμάσαι απ’ έξω, όμως το να εξασκήσεις τη μνήμη σου ώστε να θυμάσαι όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα απ’ έξω, είναι μια ικανότητα που θα σε βοηθήσει σημαντικά σε πολλούς τομείς. Ξεκίνα την εξάσκησή, κλικάροντας εδώ που σου είχαμε δείξει τον τρόπο για να θυμάσαι εύκολα ονόματα. Άλλωστε υπάρχουν και έρευνες που λένε πως εξασκώντας τη μνήμη σου γίνεσαι (ή μάλλον δείχνεις) και αυτόματα εξυπνότερος. Αμέ!

tumblr_mfc7xqOyIV1rt6yhno1_500

3. Μάθε να «διαβάζεις» τα πρόσωπα των ανθρώπων.

Αυτό θα σε βοηθήσει πάρα πολύ ειδικά σε συνεντεύξεις για δουλειές ή επαγγελματικές συνεργασίες. Βασικά και σε προσωπικές σχέσεις θα σε βοηθήσει πολύ, μιας και γενικά υπάρχει στις μέρες μας η τάση οι άνθρωποι να ψεύδονται όλη την ώρα. Το να μάθεις να «διαβάζεις» και να ερμηνεύεις σωστά τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι και λίγο ταλέντο αλλά περισσότερο είναι θέμα εμπειρίας και εξάσκησης. Και μην νομίζεις ότι είναι λόγια του αέρα αυτά, στο εξωτερικό είναι ολόκληρη επιστήμη η φυσιογνωμική, κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις περισσότερα!

reading-gif

4. Μάθε hacks για τα πάντα.

Καλή η θεωρητική γνώση των πραγμάτων αλλά το να μπορείς να επισκευάζεις ή να λειτουργείς με έξυπνο τρόπο πράγματα θα σου λύσει τα χέρια. Γι’ αυτό και εμείς σου έχουμε προτείνει ουκ ολίγα hacks ανά καιρούς! Κάνε κλικ εδώ για να θυμηθείς ξανά όλα τα hacks που σου έχουμε προτείνει. (Κάνε κλικ εδώ για να θυμηθείς μερικά πάναπλα hacks για το iphone σου, εδώ για να δεις πως μπορείς να επισκευάσεις την σπασμένη σου πούδρα, εδώ για να θυμηθείς hacks που θα κάνουν το σκύλο σου να καλοπερνάει συνεχώς αλλά και εδώ για να μάθεις πως μπορείς να κάνεις παγάκι το οτιδήποτε θες!)

hacking

5. Επικοινώνησε με τα ζώα.

Έχουμε περιοριστεί στο να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους μόνο- και αυτό μερικές φορές χωρίς αποτέλεσμα και έχουμε ξεχάσει ότι δε ζούμε μόνοι μας. Το να μελετήσεις και να μάθεις να επικοινωνήσεις με τα ζώα θα σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο και θα σου δώσει και περισσότερο νόημα στη ζωή σου. Για σκέψου το!

anigif_enhanced-buzz-13833-1370444219-9

6. Παρατήρησε γύρω σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παρατηρούν τι συμβαίνει γύρω τους και κοιτάνε μόνο το κινητό τους. Την επόμενη φορά που θα περπατήσεις στο δρόμο άσε το κινητό σου, κοίταξε τριγύρω σου και παρατήρησε τις αντιδράσεις του κόσμου, το πως περπατάνε, πως μιλάνε, πως συμπεριφέρονται γενικά. Εντάξει, μπορεί να μην καταλήξεις Sherlock Holmes σε παρατηρητικότητα όμως σίγουρα θα βελτιωθείς πολύ στον τομέα αυτό και θα συνειδητοποιήσεις πόσα πράγματα έχανες όταν ασχολιόσουν με την οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ σου. Για να διευκολυνθείς ξεκίνα να σημειώνεις μικρές λεπτομέρειες που παρατηρείς! Μην ξεχνάς, γύρω σου συμβαίνουν πράγματα σαν αυτά

sherlock-observe

 

[themify_button ]Της Έλβης Μιχαηλίδου[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr