Υπάρχει καλύτερο σήμα και το αξίζουμε.

Πόσες φορές έχεις δει το σήμα του Wi-Fi να «πεθαίνει» μπροστά στα μάτια σου; Πόσες φορές έχεις σχεδόν ολοκληρώσει μια εργασία και την στιγμή που πας να την στείλεις, το σήμα σου κλατάρει ακαριαία; Εμείς εδώ στο RISE δεν ανεχόμαστε το «νεκρό» σήμα και σου δίνουμε επιτόπου 9 πανεύκολα κόλπα για να βελτιώσεις το Wi-Fi στο σπίτι σου.

1. Μην το κρύβεις

ROUTER_RISEGR
Μην ντρέπεσαι για το router σου. Μην το βάζεις μέσα σε ντουλάπες/συρτάρια ή σε σημεία που παρεμβάλλονται τοίχοι, πόρτες και άλλα εμπόδια. Βρες μια κεντρική τοποθεσία για το router σου και όλα θα πάνε καλά (ή τελοσπάντων  καλύτερα).

2. Μακριά από άλλες ηλεκτρικές συσκευές

MICROWAVE_RISEGR
Ναι, αλήθεια, οι φούρνοι μικροκυμάτων, οι τοστιέρες και άλλες ηλεκτρικές συσκευές όταν βρίσκονται κοντά στο router σου μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές στο σήμα σου. Online εργαλεία όπως τα —Acrylic Wi-Fi (για Windows) και AirGrab Wi-Fi Radar μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις το σωστό σημείο.

3. Κάνε reset
Είναι τόσο απλό. Αν δοκιμάσεις ένα «άνοιξε-κλείσε» στο router σου, το σήμα θα επανέλθει ανανεωμένο και πιο δυνατό.

4. Τα updates σώζουν ζωές.

spongebob-computer_risegr

Το ξέρω ότι είναι χρονοβόρα, το ξέρω ότι βαριέσαι και έχεις ένα σωρό δουλειές, αλλά τα updates του λογισμικού σου επηρεάζουν και την συνδεσιμότητα στο Internet, όποτε… update and chill!
5. Δείξε αγάπη στις κεραίες (και άλλαξε τους την διάταξη)

perpendicularantenna_risegr
Το ξέρω ότι το πιο εύκολο είναι να αφήσεις τις κεραίες στην τύχη τους, αλλά αν δοκιμάσεις να τις τοποθετήσεις κάθετα (δες photo) το σήμα σου θα γεμίσει (από χαρά).

6. Κάνε μια τρέλα, δοκίμασε το αλουμινόχαρτο

Δεν είναι δύσκολο, με μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτο και λίγη κόλλα μπορείς να φτιάξεις ένα μικρό προστατευτικό «σπιτάκι» για τις κεραίες του router σου και να ζήσεις το μεγαλείο του 100% δυνατού σήματος.

7. Γίνε (λιγάκι) κακός, βάλε password

Όλοι κάποτε μπήκαμε στον πειρασμό να «δανειστούμε» WI-Fi από τον φιλάνθρωπο γείτονα και επίσης όλο κάποτε ΓΙΝΑΜΕ αυτός ο φιλάνθρωπος γείτονας. Όμως, σε αυτή την «κρίσιμη» φάση μήπως να παρατήσεις την φιλανθρωπία και να βάλεις ένα password στο Wi-Fi σου;

8. Απόφυγε τον συνωστισμό

Ο αδελφός σου θέλει να κατεβάσει σειρές, η μητέρα σου να ακούσει απαγγελίες της Κικής Δημουλά στο YouTube κι εσύ να διαβάσεις. Ε, δεν γίνονται όλα την ίδια στιγμή! Δουλειές/μαθήματα first.

9. Αγόρασε έναν ενισχυτή σήματος aka τo extender kit, αυτός ο ήρωας

Συνήθως κάθε router δίνει σήμα σε χώρους που φτάνουν μέχρι τα 150 τετραγωνικά. Αν ζεις σε μεγαλύτερο χώρο (wow, μπράβο!) ή σε διώροφο σπίτι τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να αγοράσεις έναν ενισχυτή σήματος και να «βοηθήσεις» λίγο το router σου.

tp-link-powerline-av500-tl-wpa4226kit-_risegr

Με το extender kit μπορείς να μετατρέψεις την καλωδίωσή σου σε ένα υψηλής ταχύτητας δίκτυο χωρίς να χρειαστείς περισσότερα καλώδια. Συνήθως ένα extender kit αποτελείται από:

Μια συσκευή αντάπτορα που συνδέεται μέσω καλωδίου Ethernet στο modem-router  που χρησιμοποιείς στον χώρο σου και σε μία ελεύθερη πρίζα ρεύματος χωρίς να τη χάσεις όμως αφού μπορείς να συνδέσεις επάνω του όποια συσκευή θέλεις.

Μια συσκευή  Extender, την οποία θα συνδέσεις σε μία ελεύθερη πρίζα ρεύματος στον χώρο που θέλεις να έχεις Internet, έτσι ώστε να δημιουργήσει γέφυρα με την παραπάνω συσκευή και μπορεί να δώσει πρόσβαση στο internet είτε ενσύρματα με ταχύτητες που μπορεί να φτάσουν ως και  500 Mbps, είτε ασύρματα μέσω Wi-Fi, με ταχύτητες μέχρι 300 Mbps.

Οι καλύτερες λύσεις της αγοράς είναι:

  • αυτή με 42,90€ (ενσύρματα)
  • και αυτή με 64,89€ (wi-fi)
[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr