Το σκέφτεσαι να αγοράσεις το iPhone 7; Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Μπορεί η μπαταρία σου να σε προδίδει πιο συχνά πλέον και η οθόνη σου να έχει γρατσουνιές, μπορεί να νομίζεις ότι χρειάζεσαι τώρα αμέσως ένα καινούριο iPhone, όπως το νέο iPhone 7, ξέρεις, αυτό που δεν έχει υποδοχή για ακουστικά.

Πώς θα σου φαινόταν, αν αντί να αντικαταστήσεις το iPhone σου, να παρατείνεις τη ζωή του με μερικά απλά tricks; Εύκολο; ΕΙΝΑΙ.

Άδειασε (επιτέλους) μνήμη

storage

Αν έχεις αρχίσει να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όπως «Μη Επαρκής Μνήμη», υπάρχει τρόπος να ελευθερώσεις επιτέλους λίγο χώρο:

Ρύθμισε την αυτόματη διαγραφή των μηνυμάτων σου μετά από 30 μέρες

Διάκοψε τη λειτουργία του Instagram που σώζει αντίγραφα των posts σου

Διάγραψε παλιά φωνητικά μηνύματα, εφαρμογές, podcasts και Playlists του Spotify που δεν χρειάζεσαι πια.

Στο iCloud

Διάγραψε τα εφεδρικά αντίγραφα παλαιών ημερομηνιών

Σταμάτα να αποθηκεύεις αντίγραφα εφαρμογών όπως το Tinder

Πλήρωσε περίπου 1 δολάριο το μήνα για 10πλάσιο χώρο στο iCloud.  Πήγαινε στο Settings > iCloud > Storage > Change Storage Plan. Αξίζει.

Αύξησε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου

battery

Μπορεί η μπαταρία του iPhone 6 να βγάλει ακόμα και 24ώρο; Ναι, αν κάνεις μερικές μικρές αλλαγές στη συσκευή σου.

  • Ενεργοποίησε το Low Power Mode (Settings > Battery), μια λειτουργία που εμφανίστηκε στο iOS 9 και απενεργοποιεί όλα εκείνα που ρουφάνε το αίμα της μπαταρίας σου, όπως updates εφαρμογών, downloads και οπτικά εφε
  • Απόφυγε τη χρήση apps που «καταβροχθίζουν» τη μπαταρία σου (εχμ Snapchat).
  • Κλείσε το Wi-Fi και το Bluetooth όταν δεν τα χρειάζεσαι και ενεργοποίησε το Airplane Mode όταν δεν έχεις σήμα
  • Μείωσε τη φωτεινότητα
  • Κάνε μικροαλλαγές στις ρυθμίσεις, κλείνοντας τις αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών, τις άχρηστες ενημερώσεις και τον εντοπισμό τοποθεσίας μέσω GPS.
Αγόρασε μια εφεδρική μπαταρία

Αν η μπαταρία σου δεν την παλεύει, μήπως η αγορά μιας εφεδρικής συμφέρει πιο πολύ από ένα καινούριο iPhone;

Mην το φορτίζεις συνέχεια στο 100%

charge

Όταν φορτίζεις συνεχώς τη μπαταρία στο απόλυτο 100%, περισσότερο βλάπτεις την μπαταρία σου, παρά κάνεις την «υπεύθυνη» κίνηση. Το κινητό σου λειτουργεί καλύτερά φορτισμένο στο 40% ως 80% της μπαταρίας.

Να χρησιμοποιείς μόνο φορτιστές της Apple, μέχρι να αχρηστευτούν

Οι απομιμήσεις φορτιστών της Apple, όχι μόνο κάνουν κακό στο iPhone σου, αλλά μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και εγκαύματα ή ηλεκτροπληξία. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς φορτιστές της Apple (ναι και το απαράδεκτο καλώδιο τους) μέχρι να σου γίνουν εντελώς άχρηστοι.

Καθάρισε τις θύρες φόρτισης και υποδοχής ακουστικών 

cleanphone

Σκόνες, χώματα, υπολείμματα από φαγητά και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να κολλήσει στις υποδοχές του iPhone σου. Τώρα, καθώς διαβάζεις αυτό το κείμενο, βρες μια οδοντογλυφίδα για να καθαρίσεις τις θύρες φόρτισης και υποδοχής ακουστικών του κινητού σου.

Μην το παίρνεις στο ντους

Όσο κι αν έχεις αγωνία να τσεκάρεις ποιος σου έκανε Like στο τελευταίο σου FB post, καλύτερα να μην πάρεις το iPhone σου στην τουαλέτα, ενώ ετοιμάζεσαι να κάνεις μπάνιο. Η υγρασία και οι ατμοί μπορούν να εισχωρήσουν στη συσκευή και να προκαλέσουν βλάβη.

Μήπως να αντικαταστήσεις την -χτυπημένη- οθόνη σου;

screenfail

Είναι απλό: Googl-αρε «επιδιόρθωση οθόνης iphone» και θα βρεις ένα σωρό προσιτές λύσεις για να αλλάξεις την οθόνη σου. Στη συνέχεια, μπορείς να επενδύσεις και σε μια στιβαρή θήκη, ώστε να μην χάσεις άλλη οθόνη.

Σταμάτα να αγνοείς τα iOS updates

Οκ, το ξέρουμε πως είναι (πολύ) ενοχλητικά και μπορούν να διακόψουν οτιδήποτε σημαντικό κάνεις because #version9.3, αλλά ο λόγος ύπαρξης τους είναι να συμβάλλουν ώστε το κινητό σου να δουλεύει σωστά.

Όταν βλέπεις ότι το κινητό σου αρχίζει να μην λειτουργεί σωστά, κλείσε όλες τις εφαρμογές σου ή κάνε ένα γρήγορο reset

reset-iphone-1920x1080

Tα παλιότερα κινητά παρουσιάζουν μικροβλάβες για πολλούς λόγους, αλλά ο συχνότερος είναι ότι κάποια εφαρμογή παρουσιάζει ιό ή κάποια άλλα δυσλειτουργία. Την επόμενη φορά που θα νομίζεις ότι το κινητό σου σε αποχαιρετάει, κλείσει αμέσως όλες τις ανοικτές εφαρμογές. Αν αυτό δεν δουλέψει, τότε κανε μια γρήγορη επαναφορά συστήματος, πατώντας παρατεταμένα τα πλήκτρα «home» και «sleep», μέχρι να εμφανιστεί το logo  της Apple στην οθόνη σου.

Αν όλα πάνε κατά διαόλου, τόλμησε κι αυτό: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Ελπίζουμε να μην έφτασες σε αυτό το σημείο, αλλά αν το κινητό σου είναι στα όρια της λειτουργίας του και με κανένα τρόπο δεν μπορείς να το επαναφέρεις σε μια νορμαλ κατάσταση, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Ναι, το ξέρω ότι αυτή η λειτουργία θα σβήσει όλα τα αρχεία σου (εκτός από εκείνα που έχεις σε backup), αλλά μπορεί να είναι η μόνη σου ελπίδα. Αν θέλεις να το τολμήσεις, πήγαινε: General > Reset > Reset All Settings

(Πηγή: Thrillist)