Τα πάντα θέλουν ηρεμία! 

Στις μέρες μας το να επικοινωνήσεις με κάποιον άνθρωπο που δεν γνωρίζεις είναι εξαιρετικά δύσκολο. Λίγο το άγχος της καθημερινότητας, λίγο το ότι δεν έχεις τι να πεις, όσο κι αν μέσα σου νιώθεις ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που βλέπεις μπροστά σου αξίζει για να του πιάσεις την κουβέντα, δεν το κάνεις ποτέ. Εδώ σου είχαμε πει 8 βήματα για να πιάσεις κουβέντα με το οποιονδήποτε, αλλά κάτι αντίστοιχο έκαναν και οι χρήστες του Reddit: απάντησαν σε ετούτο το askreddit ποιοι είναι οι τρόποι για να πιάσεις κουβέντα με έναν άγνωστο και οι ιδέες τους είναι πραγματικά καλές.

Πες του κάτι χαλαρό που θα του επιτρέψει απαντώντας σου να επιλέξει εκείνος αν θέλει η όχι να συνεχίσει την κουβέντα. Μην τον ρωτήσεις κάτι που μπορεί να τον κάνει να νιώσει πίεση.

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μιλούν, μην προσπαθείς να κατευθύνεις κάπου τη συζήτηση, απλά άνοιξε ένα θέμα κι άφησέ το να εξελιχθεί.  Προσπάθησε να αποφύγεις ερωτήσεις με μονολεκτική απάντηση ώστε να μπορέσει ο συνομιλητής σου να αναπτύξει αυτό που θέλει να σου πει..

Πιάσε κουβέντα με αφορμή κάτι που συμβαίνει γύρω σας εκείνη την στιγμή και άρα είναι κοινό και για τους 2 

Μπορείς να διαμαρτυρηθείς για κάτι που σου συμβαίνει. Μας αρέσει λίγο να γκρινιάζουμε είναι η αλήθεια, οπότε μια διαμαρτυρία (για το τρένο που άργησε, για τα δύσκολα θέματα των εξετάσεων κλπ) μπορεί κατά κάποιον τρόπο να αποτελέσει την αρχή μιας κουβέντας. 

Προσπάθησε να παρατηρείς τη γλώσσα του σώματος του συνομιλητή σου, αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ή όχι αν αξίζει να πιάσεις την οποιαδήποτε κουβέντα 

Να θυμάσαι πως ο τρόπος που λέγεται κάτι, είναι πολλές φορές σημαντικότερος από την ίδια την κουβέντα

Εστίασε στις λεπτομέρειες αυτού που επιχειρεί να πει ο συνομιλητής σου, αυτό θα βοηθήσει την κουβέντα να συνεχιστεί και θα κάνει τις παρατηρήσεις σου πιο εύστοχες.

Προσπάθησε να μιλήσεις για κάτι που όλοι έχουμε κοινό και το περιμένουμε, όπως μια αργία ή επερχόμενες διακοπές.

Μην επιχειρήσεις κουβέντα για πολιτική ή αθλητικά, εκτός αν αφορά την εθνική ομάδα.

Μην αγχώνεσαι, αυτό καταστρέφει βασικά κάθε καλή πρόθεση και προσπάθεια. Χαλάρωσε κι όλα θα γίνουν

Δες εδώ «τα ασχημόπαπα που έγιναν κύκνοι»: Χρήστες του Reddit μοιράζονται εντυπωσιακά «πριν» και «μετά»

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr