Ποτέ πια άβολες σιωπές.
Δεν είναι και τόσο εύκολο να πιάσεις κουβέντα με οποιονδήποτε. Από την 1η μέρα της σχολής (να εδώ) μέχρι σε ένα επαγγελματικό event. Παρακάτω ακολουθούν 8 υπέραπλα βήματα για να πιάσεις κουβέντα με οποιονδήποτε και να σταματήσεις πια να κόβεις τη σιωπή…με το μαχαίρι!

Όχι άλλη «ψιλή κουβεντούλα» για συνηθισμένα θέματα

weather_r9segr

Το «τι ψύχρα είναι αυτή;» ή το «πάλι νίκησε ο Ολυμπιακός;» είναι μάλλον πολυφορεμένες ατάκες για να ξεκινήσεις κουβέντα. Κάθε κατάσταση που ζεις είναι μοναδική, μην ντρέπεσαι να μιλήσεις ειλικρινά και άμεσα γι` αυτήν.

Τα μικροπράγματα σώζουν ζωές

likestuff_risegr

Δεν χρειάζεται να τους ρωτήσεις για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Για ανθρώπους που δεν ξέρεις καλά (αλλά θέλεις να τους γνωρίσεις) μπορείς να ξεκινήσεις με απλές ερωτήσεις για καθημερινά μικροπράγματα που μας απασχολούν όλους, όπως «σου αρέσει αυτό το τραγούδι;» ή «βλέπεις ταινίες τρόμου;». (Αν επιμένεις με την Σοβιετική Ένωση, εμείς δεν κρίνουμε κανέναν)

Ζήτα μια συμβουλή ή μια πρόταση

«Τέλεια γραβάτα! Από πού την πήρες;» ή «φανταστικός μπουφές, δεν ξέρω τι να πρωτοδοκιμάσω, εσύ τι λες;» είναι μερικές σύμβουλο-προτάσεις που εγγυημένα προκαλούν το ενδιαφέρον την άλλης πλευράς.

Ρώτα κάτι για την ειδικότητά τους

Αν μιλάς με τον IT μιας εταιρείας, μια καλή ιδέα είναι να τον ρωτήσεις αν είναι εκείνος που εγκαθιστά hardware ή software ή τι σπούδασε. Ο καθένας από εμάς θέλει να μιλήσει γι` αυτό που κάνει καλύτερα.

Πες κάτι γι` αυτά που συμβαίνουν γύρω σου

theeconomy_risegr

Όπου κι αν βρίσκεσαι, σίγουρα θα υπάρχουν γύρω σου άλλοι άνθρωποι ή φώτα ή φαγητά ή μουσική ή κάτι να παίζει στην τηλεόραση. Ακόμα και μέσα σε ένα ασανσέρ, μπορείς να μιλήσεις για πράγματα που (δεν) υπάρχουν εκεί, όπως η ταχύτητα, η μουσική, το στριμωξίδι.

Ζήτα να μάθεις περισσότερα

sexcation_risegr

Αν ο Γιάννης, ο φίλος σου που απεχθάνεται την γυμναστική, ξαφνικά αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα kung-fu, μπορείς να τον ρωτήσεις «Πώς πάνε τα μαθήματα; Σε χτυπάνε πολύ;» (το δεύτερο σκέλος της ερώτησης προαιρετικό)

Βρες την επόμενη ερώτηση

Είναι μια χαρά να ρωτήσεις «σου άρεσε το Walking Dead» και αρκετά λογικό να πάρεις για απάντηση ένα ξερό «ΝΑΙ”. Mπορείς όμως να έχεις έτοιμη την follow-up ερώτηση, «Γιατί να σκοτώσουν τον «Χ» (insert όνομα πρωταγωνιστή)» και κάπου εκεί να φουντώσει η κουβέντα. Πάντα χωράει ένα «γιατί» σε μια ερώτηση, μόνο μην το παρακάνεις.

Μίλα για κάτι που έχει αξία

stripper_risegr

Τα παιδιά, τα κατοικίδια ή τα χόμπι ενός, είναι αυτά που έχουν ένα ειδικό βάρος στην ζωή του. Αν το αφεντικό σου κάνει μαθήματα τένις πχ η ερώτηση ποιος νίκησε στο τελευταίο του διπλό είναι μια καλή αφορμή να ανοίξεις κουβεντούλα.

(Πηγή: Linkedln)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr