Από το να βοηθάς τυφλούς μέχρι να αποφεύγεις τους ενοχλητικούς.

«Τα κινητά είναι για να παίρνουμε τηλέφωνο»: Βάλε στο mute όλους εκείνους τους ανθρώπους που σου ζητάνε να μην περνάς πολλές ώρες με το smartphone ή το tablet σου. Μπορείς ακόμα και να σώζεις ζωές. Μέσα από μαρτυρίες γκατζετομανιακών σε αυτό το Ask Reddit βρήκαμε 10 υπερτέλειες εφαρμογές για το smartphone σου.

Toυρισμός

jenai_risegr

«Αυτή η εφαρμογή μεταφράζει κείμενο, χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού σου και δεν χρειάζεται να συνδεθείς στο Internet. Το έχω χρησιμοποιήσει στην Γερμανία, στην Ισπανία, στην Γαλλία,για να μεταφράσω μενού, χάρτες, επιγραφές και ένα σωρό άλλα πράγματα!»

Αντικοινωνικότητα

«Ένας φίλος μου χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που σου δείχνει τις τοποθεσίες όπου κυκλοφορεί ο λιγότερος κόσμος!

Ταυτότητα

Όταν δούλευα ως ταμίας, μια πελάτισσα δεν είχε ταυτότητα μαζί της, μου έδειξε όμως τα στοιχεία της, μέσα από το προφιλ της στο Google+! Της πήρε 5 ατελείωτα λεπτά, αλλά τουλάχιστον συνεννοηθήκαμε!»

Καρδιά!

bleeding_risegr

«Κάποιος είχε χρησιμοποιήσει ένα iPad για να απεικονίσει μια καρδιά που χτυπάει και το ενσωμάτωσε σε μια στολή για το Halloween. Έδειχνε απίστευτα ρεαλιστικό!»

Πιάνο!

playsmike_risegr

«Xρησιμοποίησα αυτή την εφαρμογή για να κουρδίσω το πιάνο μου. Μετά το έδειξα στον πατέρα μου (60 χρονών, κιθαρίστας) και μου είπε «εγώ εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου». Τσακωμένος με την τεχνολογία!

Κλείσε τον ήχο!

«Το Llama μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία σου και να προσαρμοστεί σε μια υποθετική κατάσταση. Δηλαδή αν βρίσκεσαι κοντά στην δουλειά, αλλάζει αμέσως το προφίλ σου σε «διακριτικό» για να μην ακούγεται δυνατά ήχος κλήσης, ξυπνητήρι και ειδοποίηση φόρτισης»

Xbox!

xbox_risegr

«Όταν το Xbox λάνσαρε την πρώτη του interactive εφαρμογή που σου έδινε την δυνατότητα να χειρίζεσαι την κονσόλα μέσω smartphone είχα γελάσει πολύ. Ανοιγόκλεινα συνεχώς το μενού της εισαγωγής ενώ ο αδελφός μου έπαιζε στο πάνω δωμάτιο. Ποτέ δεν με κατάλαβε.»

Φως, κλείσε!

lights_risegr

«Με αυτό το χειριστήριο της Philips έκλεινα όλα τα φώτα του σπιτιού από το κινητό μου, ενώ άραζα στο κρεβάτι..

Μάτια

«Έκανα το κινητό μου, «Μάτια» για ανθρώπους με προβλήματα όρασης«

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr