Ρωτήσαμε και μάθαμε…

Έχουμε δει, κατά καιρούς, να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναρτήσεις όπως η παρακάτω:

rescue-kit-1-risegr

Είναι όμως αλήθεια; Ή μήπως χανόμαστε κάπου στη «μετάφραση»; Mε τα ποσοστά δηλητηριασμένων δολωμάτων (κοινώς φόλες) στην Ελλάδα να αυξάνονται κάθε χρόνο και μετά κι απ΄το  πρόσφατο περιστατικό σκύλου που εισέπνευσε φόλα, όπου ασυνείδητοι ψέκασαν με αυτή το πάρκο του Άγιου Αρτέμιου, νιώσαμε την ανάγκη να ρωτήσουμε έναν κτηνίατρο το κατά πόσο αληθεύει ή όχι και αν όντως το συγκεκριμένο «rescue kit» σώζει ζωές…

rescue-kit-2-risegr

Ανάρτηση του ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου

«Κατανοούμε την αγωνία ενός φιλόζωου να βοηθήσει το ζώο του σε μία στιγμή ανάγκης. Δυστυχώς όμως, μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά και οι ισχυρές και διαφορετικές δηλητηριώδεις ουσίες που χρησιμοποιούνται στις φόλες να καταπολεμούνταν μόνο με δύο τρεις ενέσεις. Κάθε ουσία (φυτοφάρμακα, ποντικοφάρμακα, καυστικές ουσίες, σπασμένα γυαλιά ή καρφιά), έχει διαφορετική δράση, διαφορετικό αντίδοτο και φυσικά διαφορετική θεραπευτική αντιμετώπιση.».

Και συνεχίζει συμβουλεύοντάς μας:

«Αν υποπέσει στην αντίληψη σας πώς ο σκύλος σας έφαγε κάτι που μπορεί να είναι τοξικό, αναγκαίο είναι να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας ανά πάσα ώρα του εικοσιτετραώρου παρά να χάσετε πολύτιμο χρόνο με γιατροσόφια και εμπειρικές τεχνικές που θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά το ζώο.».

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]