Ντυθείτε σαν τα ψηλά βουνά φίλες μου!

Είναι δύσκολη η ζωή μιας μικροκαμωμένης, κοντής κοπέλας. Καθημερινά καλείται να ξεπεράσει έναν ωκεανό αστείων – στην καλύτερη περίπτωση μετρίου χιούμορ- σχετικά με το ύψος της και στη συνέχεια να καλείται να επιβιώσει μέσα από ένα σωρό «δεφτάνωμάναμου» καταστάσεις, αλλά και μέσα από τον ανταγωνισμό των ψηλών κοριτσιών. Γι`αυτό και δίνουμε τις παρακάτω στιλιστικές συμβουλές ώστε τα μικροκαμωμένα κοντά κορίτσια να δείχνουν ψηλότερα.

Τζιν και T-shirts

jeans

Ο συνδυασμός t-shirt- τζίν μπορεί να απογειωθεί με μερικές μικρές παραλλαγές: Αντί για χαμηλόμεσο τζίν επιλέγεις ένα ψηλόμεσο σε συνδυασμό με μπλούζα cropped. Επίσης μπορείς να αφήσεις τελείως στην άκρη το παντελόνι και να το αντικαταστήσεις με φούστα. Παρακαλούμε.

Αντιθέσεις και μονοχρωμίες

monochrom

Οι αντιθέσεις χρωμάτων στο ντύσιμο, όπως φωτεινές μπλούζες και σκούρα παντελόνια, χωρίζουν το σώμα στη μέση και τονίζουν την έλλειψη ύψους. Αντιθέτως, το μονοχρωματικό ντύσιμο δίνει την αίσθηση της επιμήκυνσης της σιλουέτας. Αξίζει να τονίσουμε επίσης ότι τα αρκετά φωτεινά ρούχα προσθέτουν όγκο, όποτε «όχι, όχι, όχι» (με φωνή Βίκυ Καγιά)

 

Φορέματα

dress

Τα φορέματα με όγκο, ταιριάζουν καλύτερα σε ψηλά κορίτσια, ενώ αντιθέτως, στα πιο μικροσκοπικά «πιέζουν» τη σιλουέτα τους προς το έδαφος. Η πιο safe λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα μεσάτο φόρεμα που αναδεικνύει τη σιλουέτα με κατεύθυνση ανοδική και όχι προς το έδαφος.

 

Ζακέτες

cardig

Οι φαρδιές ζακέτες καταφέρνουν να προσθέτουν μερικές ίντσες στο ύψος μιας κοπέλας, με την προϋπόθεση να μην είναι αρκετά ογκώδεις και να μην διαθέτουν αρκετές «φλύαρες» λεπτομέρειες, όπως φαρδιές τσέπες.

 

Τζάκετ και σακάκια (και τσάντες)
jack1

Τα φαρδιά σακάκια/τζάκετ το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο κοντά, να εξαφανίζουν τη μέση της κοπέλας και τελικά να δημιουργούν μια άνιση σιλουέτα. Είναι προτιμότερο για μια μικροκαμωμένη κοπέλα να επιλέγει σακάκια και τζάκετ σε πιο εφαρμοστές γραμμές και να τα συνδυάζει με μικρές τσάντες που δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 10-12 εκατοστά.

 

Ζώνες και παπούτσια
belts1

Σε σανδάλια και πέδιλα που δένουν στον αστράγαλο, προτιμούμε να επιλέγουμε εκείνα που τα λουράκια έχουν το χρώμα του δέρματος. Επίσης οι χρωματικές αντιθέσεις και τα παπούτσια με όγκο, προκαλούν αντίστοιχες ανισορροπίες στην εμφάνιση μιας μικροκαμωμένης κοπέλας. Τέλος, οι ζώνες και ιδιαίτερα οι φαρδιές καλό είναι να αποφεύγονται καθώς δημιουργούν ορατές οριζόντιες γραμμές στο σώμα, κάνοντας τη λεκάνη να δείχνει αφύσικα φαρδιά.

 

Συνδυασμός φούστα-μπλούζα
petite1

Σε αυτό το συνδυασμό μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά: Όταν ένα t-shirt φοριέται έξω από τη φούστα, τότε τα πόδια δείχνουν μικρότερα και η μέση πιο μεγάλη απ`όσο πραγματικά είναι.  Αντίθετα, όταν το t-shirt φοριέται μέσα από τη φούστα, τότε τα πόδια αναδεικνύονται και τονίζεται η πραγματική έκταση της μέσης.

Πηγή: Brightside

Δες εδώ: 22 προβλήματα με τα ρούχα που μόνο μια κοντή γυναίκα μπορεί να καταλάβει

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr