Το life hack και η απομυθοποίηση.

Όχι, δεν είσαι ο μόνος που όταν παίρνει στα χέρια του τα chopsticks, τα μπερδεύει και στο τέλος καταλήγει στη λύση του πιρουνιού. Συνήθως τα δυο chopsticks (κυρίως αυτά που θα βρεις σε delivery κινέζικου) ενώνονται στην άκρη τους, κάτι που δείχνει ότι δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ. Τα διαχωρίζεις με μια απλή κίνηση και τα χρησιμοποιείς.

Όλα άλλαξαν όταν ο χρήστης του Τwitter ‘ValenBort‘, τουίταρε έναν εναλλακτικό τρόπο για να χρησιμοποιήσεις τα chopsticks σου. O λογαριασμός είναι κλειδωμένος, αλλά ουσιαστικά το tweet ήταν η παρακάτω φωτογραφία:

Cav19b5W0AEKtOf

«I…. I never knew *collapses onto floor crying»

Σπας το πάνω μέρος και το χρησιμοποιήσεις ως βάση για να τοποθετήσεις τα chopsticks.

Το παραπάνω tweet αναδημοσιεύτηκε ακόμα και από μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, έγινε αμέτρητα retweet και η αφορμή για να δημιουργηθεί ένας ατελείωτος διάλογος σχετικά με το αν έχει νόημα να προστατεύουμε τα chopsticks μας από τα βακτήρια του τραπεζιού και αν όντως λειτουργεί αυτό το τρέλο hack.

Κάτι όμως δεν μας πήγαινε καλά. Υπήρχαν ενδείξεις:

Γίνεται όντως να χρησιμοποιούμε όλοι λάθος τα chopsticks;

Βγάλαμε όλα τα ξεχασμένα chopsticls ντελιβεράδικων που μπορεί να είχαμε για να διαπιστώσουμε τι στο καλό κάναμε λάθος τόσα χρόνια.

12696050_723144124494449_1938606596_n

Παρατηρούμε λοιπόν ότι τα περισσότερα chopsticks είναι ενωμένα σε μήκος περίπου 5 εκατοστών. Και πάλι, όμως, αυτά που είναι ενωμένα μόνο στο πάνω μέρος και έχουν μια μικρή εγκοπή, δεν σπάνε οριζοντίως με τίποτα. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ!

Να αυτό πετύχαμε σε εκείνα με την εγκοπή:

12714054_723144131161115_860973361_n

Που πες ότι είχαμε καταφέρει να τα σπάσουμε (όχι εμείς ο Hulk), στο «σωστό» σημείο, ποιος θέλει να φάει με chopsticks που καταλήγουν σε κομμάτια ξεφτισμένου ξύλου;

chopsticks2_risegr

Οπότε μούφα το hack, ακριβώς όπως το τελευταίο από αυτά που έγινε viral.

Η πρόταση του RISE για σωστή χρήση chopsticks είναι ακόμα πιο απλή: Χρησιμοποίησε με αγάπη και τρυφερότητα τα chopsticks. Εκτός αν ΠΕΙΝΑΣ! Οπότε πάρε μαχαιροπίρουνα.

[themify_button ]Της Αναστασίας Λαντζούνη[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr