Κάτι πρέπει να κάνεις σωστά, λοιπόν…

Όλοι μας λίγο – πολύ ανησυχούμε για τη γνώμη που έχουν οι άνθρωποι γύρω μας, προσπαθώντας να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εντύπωση μπορούμε. Πολλές φορές, ίσως και να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας και να μην μπορούμε να διακρίνουμε αν οι άλλοι μας συμπαθούν πραγματικά ή αν είναι απλώς ευγενικοί μαζί μας…

Υπάρχουν, όμως, και κάποια χαρακτηριστικά που αν τα έχεις, είναι σίγουρο πως θα είναι πολύ δύσκολο να περάσεις απαρατήρητος!

  • Κάνεις καλή πρώτη εντύπωση: Όπως λέει και ο σοφός λαός, η πρώτη εντύπωση μένει! Άρα να έχεις πάντα στο νου σου πως αν κάποιος σε συμπαθήσει από την πρώτη στιγμή που θα σε δει, το πιο πιθανό είναι να μην αλλάξει εύκολα γνώμη στη συνέχεια…

 

  • Δείχνεις θετικά συναισθήματα: Ο άνθρωπος έχει την τάση να μιμείται τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των γύρω του. Έτσι, αν δείχνεις πάντοτε την καλή σου διάθεση, θα την εισπράξεις κι εσύ και σε μεγαλύτερο βαθμό. Άλλωστε, ό,τι δίνεις, παίρνεις!

 

  • Δεν είσαι πάντα τέλειος: Όχι μόνο δεν είναι κακό να παραδέχεσαι τα λάθη σου, αλλά αντίθετα σε κάνει να φαίνεσαι πιο αξιόπιστος! Είναι, λοιπόν, μεγάλο προτέρημα να μπορείς να αφήνεις για λίγο τον εγωισμό σου στην άκρη και να «τσαλακώνεσαι».

 

  • Αφήνεις τους άλλους να μιλούν για τον εαυτό τους: Και σε ποιον δεν αρέσει να περιαυτολογεί…;! Και αν τους αφήσεις ελεύθερους να το κάνουν, θα τους αρέσεις κι εσύ!

 

  •  Έχεις καλή αίσθηση του χιούμορ: Ίσως, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, αφού είναι δείγμα ευφυίας και σίγουρα θα μπορείς να κάνεις οποιονδήποτε γύρω σου να αισθανθεί πιο άνετα μαζί σου.

 

  • Ξέρεις από… ενσυναίσθηση: Μεγάλο προτέρημα να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματα των άλλων και να συμπάσχεις. Έτσι, θα μπορέσεις να έρθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους και να αναπτύξεις πιο ουσιαστικές σχέσεις.

 

  • Γνέφεις καταφατικά, όταν οι άλλοι μιλούν: Με τον τρόπο αυτό δείχνεις ότι προσέχεις κάποιον όταν μιλά και τον παρακολουθείς με ενδιαφέρον, παρακινώντας τον να συνεχίσει.

 

  • Κάνεις πολλές ερωτήσεις σε μια συζήτηση: Έτσι δείχνει πως ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις καλύτερα τον συνομιλητή σου, αλλά και ότι θες να συνεχίσεις τη συζήτηση μαζί του.