Κι όμως, δεν είναι απαγορευτικό…

Ένα αιώνιο ερώτημα που αφορά τα πρώτα ραντεβού είναι  το αν θα πρέπει να μιλάμε για προηγούμενες σχέσεις μας ή όχι;

Σίγουρα ένα άγχος το έχεις κάθε φορά που βλέπεις ότι το θέμα πάει «προς τα εκεί» και δεν ξέρεις τη στάση θα έπρεπε να κρατήσεις. Να αλλάξεις αμέσως θέμα; Να το βάλεις στα πόδια; Να μιλήσεις διακριτικά για την προηγούμενη σχέση σου ή μήπως να αρχίσεις να περιγράφεις τα πάντα με λεπτομέρειες, χωρίς κανένα δισταγμό (και κράζοντας λίγο);

Και η απάντηση σε αυτό το μεγάλο ερώτημα μπορεί να σε εκπλήξει! Σύμφωνα, με τον ψυχολόγο, Elinor Greenberg, όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μιλάς για την προηγούμενη σχέση σου στο πρώτο ραντεβού, αλλά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο για την μελλοντική σου σχέση.

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, μιλώντας για τον πρώην σου, πάντα με ώριμο και διακριτικό τρόπο, δίνεις ένα πολύ καλό μήνυμα στον συνομιλητή σου, γιατί του δείχνεις, ότι τον έχεις ξεπεράσει και ότι δεν κρατάς κακία (είσαι ανώτερος άνθρωπος εσύ) και παράλληλα του δίνεις να καταλάβει ότι συμπεριφέρεσαι μ’ έναν ώριμο τρόπο στις σχέσεις σου.

Αν πάλι για οποιοδήποτε θέμα και να μιλάτε δεν παραλείπεις να αναφερθείς στον πρώην, τότε το πιο πιθανό είναι να πιστέψει ότι ακόμα «σε πονάει το δοντάκι σου» και να το βάλει στα πόδια (και δίκιο θα ‘χει)!

Πάντως αν είσαι τολμηρός δεν χάνεις και κάτι να κάνεις μια μικρή αναφορά στο παρελθόν σου, για να κόψεις αντιδράσεις. Αλλά πάντα με … μέτρο!

Με στοιχεία από: www.businessinsider.com