Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Σεξ

Το σεξ στις ταινίες συνήθως έχει αρχή-μέση -τέλος, περίτεχνους φωτισμούς και εντυπωσιακές «ερμηνείες» από τους πρωταγωνιστές, που στην πραγματικότητα (συνήθως) δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή έχουν να διηγηθούν τέτοιες δραματικές εμπειρίες. Στις παρακάτω ταινίες όμως, οι πρωταγωνιστές έπαιξαν με το σεξ και με τα όρια της λογικής, παραδίδοντας ένα αποτέλεσμα πολύ πιο ακραίο από κάθε πορνοταινία.

«Secretary» (2002)

Τι είναι: Μια παράξενη σχέση αφεντικού και υπαλλήλου ξεκινά όταν ο πρώτος (James Spader), αξιώνει παράξενες σεξουαλικές χάρες από την δεύτερη (Maggie Gyllenhaal)

Τι συμβαίνει: Η δυναμική του Αφεντικού (που διατάζει) και της Σκλάβας Υπάλληλου που εκτελεί, σε όλο τους το S&M μεγαλείο.

«Crash» (1996)

Τι είναι: Ένα ζευγάρι παραδίνεται σε μια μυστηριώδη σεξουαλική εμμονή ύστερα από τρακάρισμα του αυτοκινήτου τους.

Τι συμβαίνει: Τεχνοφετίχ και ερωτισμός μέσα σε αυτοκίνητα, ο άνθρωπος συνδεδεμένος ερωτικά με μηχανές, σε έναν τεχνο-εφιάλτη που μοιάζει με υγρό όνειρο.

«The Night Porter»(1974)

https://www.youtube.com/watch?v=RUzRoSwPLRA

Τι είναι: Είναι το 1957 και μια επιζούσα του Ολοκαυτώματος και ο βασανιστής της συναντιούνται ξανά, για να συνεχίσουν τη σαδομαζοχιστική τους σχέση.

Τι συμβαίνει: Πολλά, αλλά κυρίως η γυμνόστηθη Charlotte Rampling να τραγουδάει Marlene Dietrich για τους βασανιστές της.

«The Idiots» (1998)

Τι είναι: Μια προκλητική «ηλίθια» παρέα που αψηφά τους κανόνες των σύγχρονων κοινωνιών

Τι συμβαίνει: Το πιο αηδιαστικό όργιο στην ιστορία των σεξουαλικών οργίων.

«The Duke Of Burgundy»2014)

Τι είναι: Μια ερωτική σχέση ανάμεσα σε 2 γυναίκες εντομολόγους

Τι συμβαίνει: Απολύτως τίποτα. Κάθε σεξουαλική διάθεση υπονοείται από ήχος, όπως ο φελλός ενός μπουκαλιού ή το πάτημα μιας μπότας σε ξύλινο πάτωμα. Και πάλι είναι πιο αισθησιακό από κάθε αισθησιακή ταινία που θα δεις.

«Persona» (1966)

Tι είναι: Η περσόνα μιας κωφάλαλης ηθοποιού και της νοσοκόμας που έχει αναλάβει τη νοσηλεία της, γίνονται ένα.

Τι συμβαίνει: Ένα όργιο με τέσσερις συμμετέχοντες, το οποίο «συμβαίνει» μέσα από απαγγελία του κεντρικού χαρακτήρα…

«Blue Velvet»(1986)

Tι είναι: Η ανακάλυψη ενός κομμένου αυτιού είναι η αφορμή για να ξεκινήσει μια ιστορία που τέμνει την φαντασία με την πραγματικότητα.

Τι συμβαίνει: Ένα παιδί που παριστάνει τον αστυνομικό, κλείνεται στη ντουλάπα και ξαφνικά γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας διαστροφικής σεξουαλικής τελετής με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό που υποδύεται μοναδικά ο Dennis Hopper.

«In The Realm Of Senses»(1976)

Τι είναι: Μια ερωτική ιστορία μιας καμαριέρας/πρώην πόρνης με το αφεντικό της, στην μεταπολεμική Ιαπωνία της δεκαετίας του `40.

Τι συμβαίνει: Θάνατος με σεξουαλική ασφυξία και παγίδευση του πέους…

«The Devils» (1971)

Τι είναι: Στην Γαλλία του 17ου αιώνα, μια καλόγρια προκαλεί σεξουαλική «επιδημία» στην πόλη Loudun προκαλώντας στον τοπικό κλήρο μιας

Τι συμβαίνει: Μια ανάπηρη καλόγρια (την υποδύεται τέλεια η Vanessa Redgrave) φτάνει κοντά στον Σταυρό, βρίσκει τον Χρηστό και έρχονται πολύ – παθιασμένα – κοντά.

«Poison» (1991)

Τι είναι: H ιστορία «Homo» μέσα από τη σπονδυλωτή ταινία «Poison» του Todd Haynes, εμπνευσμένη από το βιβλίο «The Miracle of the Rose» του Jean Genet.

Tι συμβαίνει: Μια ρομαντική ιστορία για τον έρωτα ενός κρατούμενου για τον συγκρατούμενο του, που καταλήγει σε ένα παράξενα όμορφο φινάλε γεμάτο από τεστοστερόνη. Το «Homo» γέννησε και τον όρο «Fellini fellatio» για την περιγραφή του queer ερωτισμού, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στους Washington Times.

(Πηγή: Dazed)