Αυτή τη χρήση τους, σίγουρα δεν τη φανταζόσουν…

Έχετε σκεφτεί, ότι πολλές από τις τροφές που προκαλούν τους χειρότερους λεκέδες στα ρούχα σας ή σε πολλά αντικείμενα του σπιτιού σας, είναι αυτές που στην πραγματικότητα μπορούν να αποτελέσουν τα καλύτερα καθαριστικά; Κι όμως, η σάλτσα ντομάτας, το λάδι, το κρασί και το βούτυρο, ίσως να μπορούν να σε σώσουν από κάποιους επίμονους λεκέδες που επιμένουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους!

Κέτσαπ

Αν έχετε χάλκινα σκεύη μαγειρικής ή μπρούτζινα διακοσμητικά που έχουν σκουριάσει, πάρτε ένα πανί, βάλτε κέτσαπ πάνω και τρίψτε ελαφρά. Η όξινη σύνθεση του κέτσαπ θα διώξει τα σημάδια οξείδωσης από τα σκεύη, χαρίζοντας τους και πάλι λάμψη.

Βότκα 

Να ένας πρωτότυπος τρόπος για να εξουδετερώσετε δυσάρεστες οσμές. Αρκετοί συντηρητές έργων τέχνης και σχεδιαστές ρούχων τη χρησιμοποιούν για να ανανεώσουν την όψη των αντικειμένων τους μέχρι να τα πάνε στο καθαριστήριο. Ψεκάστε το αντικείμενο που θέλετε με λίγη βότκα και αφήστε να στεγνώσει. Η μυρωδιά θα εξατμιστεί σιγά-σιγά.

Βούτυρο ή Μαγιονέζα

Όπως τα αλείφετε το ψωμί, μπορείτε να τα αλείψετε και στην ξύλινη επιφάνεια του τραπεζιού σας. Αφαιρεί λεκέδες και σημάδια από νερό.

Coca Cola

Μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε τη σόδα για πάντα. Η Coca Cola επειδή περιέχει φωσφορικό οξύ μπορεί και ξεβουλώνει εύκολα σωλήνες. Λειτουργεί και σαν καθαριστικό τουαλέτας. Ρίξτε λίγη μέσα στη λεκάνη, αφήστε τη για μια ώρα και ύστερα ξεπλύνετε.

Ζάχαρη

Καθώς βάφετε τα νύχια σας, πέφτει λίγο βερνίκι στο τραπέζι. Μην πανικοβληθείτε. Πάρτε λίγη ζάχαρη και ρίξτε τη σε εκείνο το σημείο. Θα στερεωθεί και θα απορροφήσει τον λεκέ. Ύστερα σκουπίστε με ένα βρεμένο πανί.

Ελαιόλαδο

Αν έχετε παπούτσια και μπότες από καουτσούκ που έχουν λεκιάσει από λάσπες και νερά και έχουν αρχίσει να φαίνονται παλιά, τότε χρησιμοποίησε ελαιόλαδο για να τις καθαρίσετε. Πάρτε ένα μαλακό πανί, ρίξτε λίγο λάδι και ξεκινήστε να γυαλίζετε απαλά την αποχρωματισμένη επιφάνεια. Είναι, επίσης, ένας ιδανικός τρόπος για να φρεσκάρετε τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού.

Πηγή: www.lifo.gr