Αν ξαφνικά μπήκε στα αυτιά σου ο Αργυρός, υπάρχει τρόπος να… βγει!

Κάποτε ήταν το “Call Me Maybe” της Carly Rae Jepsen, που είχε αυτό το ρεφρέν, γεμάτο από “maybe” που ξεπετάγονταν από κάθε γωνιά για να εγκατασταθούν μέσα στο μυαλό σου, στο κεφάλι σου και να δυναμώνουν την ένταση κάθε φορά που ήθελες να πεις κάτι σημαντικό.

Κολλήματα όμως υπάρχουν πολλά: Για παράδειγμα μπορεί να άκουσες το «Ξημερώματα» του Αργυρού τόσες φορές φέτος που να σου κόλλησε στο μυαλό ο ρυθμός του και στο τέλος να σιχάθηκες λίγο τον εαυτό σου. Καλά δεν είσαι και ο μόνος αλλά αν το ζεις καθημερινά και ψάχνεις τρόπο να σου ξεκολλήσει, υπάρχει λύση:
Σύμφωνα με σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Reading, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα πακέτο τσίχλες και να αρχίσεις να μασάς. Ναι, ναι! Οι ερευνητές πιστεύουν πως «κολλάμε» με ένα τραγούδι, επειδή οι νευρικοί οδοί των αυτιών μας συγκρατούν αυτές τις πληροφορίες. Έτσι, το μάσημα τσίχλας προκαλεί «εμπόδια» σ` αυτή την διαδικασία, καθαρίζοντας τα αυτιά μας και επαναφέροντας την ψυχολογική υγεία. Μώρε λες;