Όχι, δεν υπερβάλουμε καθόλου

Αν σε ρωτούσε κάποιος αστυνομικός τι ζώο να προσλάβει στη δουλειά, θα πόνταρα ότι η γάτα δεν θα ήταν στις προτάσεις σου. Στην Νέα Ζηλανδία όμως έχουν άλλη άποψη. Η Τία είναι μια πολύ χαριτωμένη γάτα που πρόσφατα έπιασε δουλειά στο Wellington District Police βοηθώντας τον προϊστάμενο της, Kerry Morrell, στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Μπορεί να αποδώσει στη δουλειά της για περίπου 30 λεπτά τη μέρα και ύστερα το ρίχνει στην ξάπλα και τα Ντόνατς.

RISETV_POLICECAT2

«Είναι πραγματικά πολύ καλή στη διοίκηση,στο χειρισμό του υπολογιστή και στη σύνταξη κειμένων ,τα καταφέρνει περίφημα και με τον φωτισμό του χώρου,αλλά πραγματικά δεν παίζεται στον ύπνο» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος σε μεγάλη διαδικτιακή εφημερίδα της χώρας του.

«Η Τία δεν έρχεται και πολύ συχνά για δουλειά,οι αστυνομικοί μας αποδίδουν καλύτερα και είναι πιο γρήγοροι και ικανοί στη λήψη αποφάσεων. Έτσι πολλές φορές αποφασίζει να μείνει στο σπίτι, καθώς είναι γνωστό ότι δεν πολυσυμπαθεί τα σκυλιά της υπηρεσίας»

Αξίζει να σας αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η Τία δεν είναι η μοναδική γάτα που εργάζεται για την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.Υπάρχει και η Snickers η οποία βοηθά το αστυνομικό τμήμα στο Whangaparaoa και έχει και δικιά της σελίδα στο Instagram.«Γάτες» λοιπόν στην αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας!