0

Έχεις λεπτή τρίχα και τα μαλλιά σου κάθονται άχαρα και χωρίς όγκο; Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις την όψη τους!

1) Παίξε με το μήκος των μαλλιών σου

hair-volume01

Η καλύτερη επιλογή για λεπτά μαλλιά, σύμφωνα και με πολλούς στιλίστες είναι το μήκος μέχρι τους ώμους. Τα μαλλιά με πιο κοντό μήκος δείχνουν εντυπωσιακά, έχουν περισσότερο όγκο και είναι πιο εύκολα για να τα χτενίσεις και να δημιουργήσεις trendy χτενίσματα.

2) Χάρισε στον εαυτό σου ένα κούρεμα με σκάλες

hair-volume02

Ένα άλλο χτένισμα που δίνει την εντύπωση ότι το μαλλί σου  έχει περισσότερο όγκο είναι το κούρεμα με σκάλες. Το συγκεκριμένο κούρεμα έχει και το εξής πλεονέκτημα: ταιριάζει σε κάθε τύπο προσώπου και μαλλιών.

3) Βάλε στα μαλλιά σου λίγο χρώμα

hair-volume03

Μπορείς να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, όχι μόνο με ένα εντυπωσιακό κούρεμα αλλά και με μια βαφή της δικής σου επιλογής. Αυτός είναι ένας ξεχωριστός τρόπος με τον οποίον μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και τα μαλλιά σου να δείχνουν τέλεια.

4) Λούσου με τον σωστό τρόπο

hair-volume04

Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο πλένεις τα μαλλιά σου μπορεί να βελτιώσει και να δώσει όγκο στα μαλλιά σου. Για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Άπλωσε το σαμπουάν μόνο στις ρίζες και στη συνέχεια άπλωσε την σαπουνάδα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Οι άκρες των μαλλιών σου  είναι πάντα ξηρές και πιο εύθραυστες γι’ αυτό δεν πρέπει να τις τρίψεις.
 • Άπλωσε conditioner ή μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου.  Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό σαμπουάν για τις ρίζες που κάνει τα μαλλιά σου πιο βαρύ και με όγκο. Στη συνέχεια, μπορείς να τα ισιώσεις.
 •  Να πλένεις το τριχωτό της κεφαλής σου σε τακτική βάση. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σε απαλλάσσει από τα νεκρά κύτταρα.
 • Προσπάθησε να μην πλένεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση. Αυτό μπορεί να αφαιρέσει το προστατευτικό στρώμα από τα μαλλιά σου, που οδηγεί στο αποτέλεσμα της αδύναμης τρίχας και του λιγότερου όγκου. Η καλύτερη λύση επίσης, είναι να χρησιμοποιήσεις ξηρό σαμπουάν.
5) Δώσε όγκο στις ρίζες των μαλλιών σου

hair-volume05

Σήμερα, υπάρχει μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών για να δώσεις στις ρίζες σου περισσότερο όγκο, χρησιμοποιώντας σπρέι που δίνει όγκο στις ρίζες. Εάν δεν χρησιμοποιείς ήδη κάποιο από αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις και να αποκτήσεις τέλειο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τοποθέτησε το σε βρεγμένα μαλλιά και άφησε το να στεγνώσει. Μην δώσεις όμως πολύ όγκο για να μην φαίνεται υπερβολικό και αφύσικο.

6) Απέφυγε την  υπερβολική χρήση του αφρού μαλλιών

hair-volume06

Η υπερβολική ποσότητα αφρού μπορεί να κολλήσει τα μαλλιά σου και να τα μπλέξει κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την επίτευξη του επιπλέον όγκου. Για καλύτερα αποτελέσματα εφάρμοσε τις εξής οδηγίες:

 • Για κοντά μαλλιά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μπάλα αφρού μέγεθος ενός καρυδιού.
 • Για μαλλιά με μεσαίο μήκος  ο αφρός θα πρέπει να είναι όσο το μέγεθος ενός αυγού.
 • Για μακριά μαλλιά ο αφρός που θα βάλεις στο χέρι σου θα πρέπει να είναι όσο το μέγεθος μιας μπάλας του τένις. 
7) Φτιάξε ένα χτένισμα με όγκο έτσι όπως είναι ανακατεμένο

hair-volume07

Για να μην φαίνονται τα χτενίσματα σου πολύ επίπεδα, ίσια και χωρίς όγκο χρησιμοποίησε αφρό για μαλλιά ή χωρίς να τα χτενίσεις φτιάξε ένα εντυπωσιακό κότσο ή μια κοτσίδα που θα σε κάνει να δείχνεις τέλεια με ένα μαλλί γεμάτο όγκο. Επίσης, αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με το φορμάρισμα των μαλλιών. Είναι σίγουρο ότι θα ανοίγει στις επιλογές σου και θα είναι το χτένισμα που θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος και θα το προτιμάς καθημερινά!

8) Χρησιμοποίησε το ξηρό σαμπουάν

hair-volume08

Το ξηρό σαμπουάν μπορεί να σε σώσει σε περίπτωση που δεν έχεις χρόνο να πλύνεις τα μαλλιά σου ή απλά δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις το χτένισμα που επιθυμείς. Αφαιρεί το λάδι από τις ρίζες σου, βοηθάει στον όγκο της τρίχας  καθώς και στην καθαριότητα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις και με το ταλκ.

9) Στέγνωσε τα μαλλιά σου από την κάτω πλευρά

hair-volume09

Ένα συνηθισμένο πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει και να σου δώσει έξτρα όγκο. Απλά σκύψε το κεφάλι σου έτσι ,ώστε τα μαλλιά σου να πέφτουν μπροστά από το πρόσωπο. Στη συνέχεια, κατεύθυνε το ζεστό αέρα από τις ρίζες  προς τα κάτω. Εναλλακτικά, απλά ανασήκωσε το πάνω μέρος των μαλλιών σου και στέγνωσε τα σε κάθετη θέση.

10) Ρύθμισε σωστά την χωρίστρα στα μαλλιά σου

hair-volume10

Φτιάξε την χωρίστρα σου με διαφορετικούς τρόπους. Όπως:

 •  ένα ζιγκ-ζαγκ
 • μια χωρίστρα από την μια πλευρά των μαλλιών σου 
 • χαμηλή χωρίστρα
 • Έτσι,με αυτό το απλό χτένισμα μπορείς να δώσεις ζωντάνια και πολύ όγκο στις ρίζες σου.

Πηγή: www.brightside.com