Για να μη βαριέσαι ποτέ!

Σίγουρα αν έχεις μακριά μαλλιά έχεις συνεχώς και εσύ τον καημό του «αχ τι να τα κάνω σήμερα» και «πώς να τα μαζέψω» και άλλα τέτοια ωραία. Επειδή σε καταλαβαίνουμε (ω ναι και εμείς έχουμε μακρύ μαλλί!) και δεν είναι πάντα εύκολο να έχουμε μαλλί κομμωτηρίου -για την ακρίβεια δεν μας βγαίνει και το budget για να έχουμε μαλλί κομμωτηρίου- σου συγκεντρώσαμε μερικά πανεύκολα χτενίσματα για μακριά μαλλιά που μπορείς να κάνεις και μόνη σου και να είσαι στην πένα! Πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία. Δώσε βάση, λοιπόν:

 «Μακριά» αλογοουρά: Με 4 απλά βήματα που θα δεις παρακάτω μπορείς να «γεμίσεις» την αλογοουρά σου και να δείχνει αυτόματα πιο πλούσια. Δοκίμασέ το! Πιάνει!

longerpony

 Αλογοουρά μαζί με κοτσίδα στο πλάι: Αντί να έχεις τη βαρετή αλογοουρά με το κλασικό λαστιχάκι, μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είναι να κάνεις μια αλογοουρά στο πλάι, να πάρεις τούφες από την κάτω πλευρά της και να τις πλέξεις σε κοτσίδα και ύστερα να τυλίξεις την μίνι αυτή κοτσίδα που έχεις δημιουργήσει γύρω από την αλογοουρά πάνω από το λαστιχάκι. Δεν είναι πολύ ωραία ιδέα;

sideponybraid

Αλογοουρά- κόμπος: Είναι τόσο απλή όπως θα δεις παρακάτω. Ουσιαστικά τυλίγεις τα μαλλιά σου σε ένα βασικό κόμπο και τα στερεώνεις με ένα λαστιχάκι.

knottedpony

Το χτένισμα κεφτές: Ουσιαστικά είναι μια κοτσίδα σε κόμπο, στερεωμένη με φουρκετάκια. Όχι όχι μην πανικοβάλλεσαι, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται. Πιάνεις τα μαλλιά σου αλογοουρά ψηλά, ύστερα πλέκεις μια κοτσίδα και μετά περνάς την κοτσίδα αυτή κάνοντάς την κόμπο, στερεώνεις με φουρκετάκια και αυτό ήταν! Δες και τα βήματα παρακάτω σε φωτογραφία.

braidedbun

Χαμηλός κόμπος: Ακόμα και να έχεις μεσαίου μήκους μαλλιά γίνεται. Χωρίζεις τα μαλλιά σου σε δύο τούφες και κάνεις ένα κόμπο μεταξύ τους χαμηλά στο σβέρκο. Μετά στερεώνεις με ένα λαστιχάκι και τοποθετείς την τουφίτσα της άκρης μέσα από τον κόμπο. Πανεύκολο;

lowknot

Αλογοουρά- κοτσίδα: Πιάνεις μερικές τούφες από την πάνω πλευρά της αριστερής ή της δεξιάς μεριάς, πλέκεις μια κοτσίδα έχοντας φορά προς τα πίσω, στερεώνεις με ένα μικρό λαστιχάκι και κατόπιν τα πιάνεις όλα μαζί τα μαλλιά σε αλογοουρά. Για να μην φαίνεται το λαστιχάκι παίρνεις μια τούφα από την κάτω μεριά και την τυλίγεις περιμετρικά του.

braidedponytail

Χτένισμα φιογκάκι: Παίρνεις μια τούφα λεπτή από τα αριστερά και μια λεπτή από τα δεξιά, τις πλέκεις σαν να δένεις φιόγκο και στερεώνεις με φουρκετάκια. Τόσο απλά!

tidyhairbow

Περίτεχνη κοτσίδα: Δείχνει πάρα πολύ εντυπωσιακή αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη. Πλέκεις μια κανονική απλή κοτσίδα από την μια πλευρά του κεφαλιού με φορά προς τα πίσω. Στη συνέχεια όσο πλησιάζεις προς το τελείωμα της κοτσίδας προσθέτεις στο πλέξιμό της μερικές πολύ λεπτές τούφες από την αντίθετη πλευρά του κεφαλιού. Σταθεροποιείς με λαστιχάκι και έτοιμη!

cascadebraid

Κοτσίδα με μαντήλι: Χρησιμοποίησε ό,τι έχεις, είτε μαντήλι για τα μαλλιά είτε λεπτό φουλάρι για το λαιμό. Καλύτερα στέκονται τα μεταξωτά γιατί μπορούν να πάρουν πιο εύκολα το σχήμα, καθότι το μεταξωτό είναι μαλακό σαν υλικό. Πλέξε λοιπόν την κοτσίδα σου μαζί με το μαντήλι. Ιδανικό χτένισμα για τους καλοκαιρινούς μήνες!

scarf1

Γαλλική αλογοουρά (με κοτσίδα): Είναι ένα πολύ εύκολο χτένισμα. Πιάσε τα μαλλιά σου αλογοουρά ψηλά πάρε τρεις τουφές από την πλαϊνή πλευρά της αλογοουράς και πλέξε τες κοτσίδα με φορά διαγώνια προς την αντίθετη πλευρά. Κάθε φορά που θα κάνεις την πλήρη περιστροφή της κοτσίδας που πλέκεις θα παίρνεις και τουφάκια από την αλογοουρά. Δες και τη φώτο παρακάτω για να βοηθηθείς.

frenchbraidedpony

Κοτσίδα με 4 τούφες: Η κλασσική κοτσίδα έχει 3 τούφες. Για να προσθέσεις άλλη μια και να κάνεις το χτένισμά σου πιο εντυπωσιακό είναι πιο απλό απ’ όσο φαντάζεσαι. Χώρισε τα μαλλιά σου σε 4 τούφες και δώσε τους ονομάτα : η τούφα 1, η τούφα 2, η τούφα 3 και η τούφα 4. Η διαδικασία τώρα έχεις ως εξής: η τούφα 1 περνάει πάνω από την τούφα 2, η τούφα 3 πάνω από την τούφα 4 και η τούφα 4 πάνω από την τούφα 1 και επαναλαμβάνεις. Η φωτογραφία παρακάτω θα σε βοηθήσει. Λίγη εξάσκηση θέλεις και μετά θα σου φαίνεται παιχνιδάκι!

sailorsknot

Στριφτή αλογοουρά στο πλάι: Μια πολύ κομψή διαφοροποίηση της κλασικής αλογοουράς. Ξεκινάς παίρνοντας μια αρκετά μεγάλη τούφα από την κάτω δεξιά ή αριστερή πλευρά των μαλλιών και αρχίζεις να τη στρίβεις προς την αντίθετη πλευρά προσθέτοντας τούφες από κάτω. Όταν φτασεις στο τέλος πιάνεις τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι και στρίφεις τουφίτσα γύρω από το λαστιχάκι. Πανέτοιμη!

6a00d8358081ff69e20168e9d0a345970c-800wi

Αλογοουρά με κοτσίδα ψηλά στο κεφάλι: Μάζεψε τα μαλλιά σου με λαστιχάκι σε μια αλογοουρά ψηλά και άφησε μια μικρή τούφα από την κάτω πλευρά ελεύθερη. Πιάσε τα υπόλοιπα μαλλιά και πλέξε τα όλα σε μια κλασική κοτσίδα. Στερέωσε με λαστιχάκι στο τέλος της. Πιάσε την μικρή τούφα που είχες αφήσει ελεύθερη και πλέξε την και αυτή σε κλασική κοτσίδα, στη συνέχεια τύλιξέ την γύρω από το λαστιχάκι της αλογοουράς.

ponytailbraid