Μην ντυθείς σαν λέτσος απόψε. Μπορείς.

Καταρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο συντάκτης του RISE που γράφει αυτό το κείμενο δεν είναι fashion icon, δεν έχει μαθητεύσει δίπλα στη Βίκυ Καγιά και έχουν υπάρξει μέρες που έχει κοιταχτεί στον καθρέφτη της δουλειάς σκεπτόμενος  «μα καλά, που μου ήρθε να βάλω μπλε παντελόνι με μαύρη μπλούζα;». Όλοι έχουμε κάνει στυλιστικά λάθη και όλοι μπορούμε να τα διορθώσουμε. Γι`αυτό, στα παρακάτω hacks σωστού αντρικού ντυσίματος, φαντάσου τη φωνή μου ήρεμη και συμπονετική, σαν έναν Έκτορα Μποτρίνι στο πιο αγαπησιάρικο. Ας ξεκινήσουμε:

Δίπλωσε το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι σου, σωστά. Δηλαδή χωρίς να σχηματίζονται ζάρες γύρω από τη ζώνη, χωρίς να εξέχει το μισό πάνω από το παντελόνι και το άλλο μισό να είναι διπλωμένο. Το μυστικό κρύβεται στους αντίχειρές σου.

Αν έχεις λεπτοκαμωμένο σώμα με στενή πλάτη, καθώς κουμπώνεις το πουκάμισο σου, μη ξεχνάς τον χρυσό κανόνα: Oι ραφές του πουκάμισου σου πρέπει να πέφτουν πάνω στον ώμο σου.

shoulder-seam

Αφού έχεις διπλώσει το πουκάμισο σωστά, αφού οι ραφές του σε έχουν υπακούσει, προχωράς στην επόμενη πίστα:  Τοποθετείς φερμουάρ + αγκράφα ζώνης +άκρες πουκαμίσου σε ευθεία γραμμή. Με ευχαριστείς αργότερα.

trousers

Σακάκι κουστουμιού + γραβάτα: Πώς να δημιουργήσεις μια συμμετρία μεταξύ τους (ξέρεις, για να δείχνεις hot σε κουστούμι)

(Αυτοσυγκεντρώνεται, κάνει πως διαλογίζεται) Είναι πολύ απλό, φροντίζεις ώστε το φαρδύτερο σημείο της γραβάτας να είναι ίσο με το φαρδύτερο σημείο του γιακά του σακακιού σου. Συμμετρία και αρμονία παντού.

tux

Όταν φοράς τα «καλά» σου παπούτσια, φρόντισε το χρώμα της κάλτσας σου να ταιριάζει με το χρώμα του παντελονιού. Αν δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, μπορείς να βάλεις τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ταιριάζοντας χρώμα κάλτσας και παπουτσιού.  Ξεκάθαρη κίνηση winner.

shoes

Έχεις γυρίσει σπίτι από τη δουλειά/συνέντευξη/προφορική εξέταση με παρανοϊκό καθηγητή. Το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να βγάλεις πουκάμισο και παντελόνι και να τα πετάξεις στη ντουλάπα. Κρίμα δεν είναι το καλό σου παντελόνι να πιάσει σκόνη και αράχνες; Αφιέρωσε 17 δευτερόλεπτα για να το διπλώσεις σωστά:

Hang-Dress-Pants_risegr

Και φτάνει ξανά εκείνη η μέρα που πρέπει να φορέσεις το καλό σου σακάκι. Κουμπώνεις τα 2 πρώτα κουμπιά. Το ξανασκέφτεσαι και κουμπώνεις μόνο το ένα. Νιώθεις χαμένο κορμί, σαν το Κώστα Χαριτοδιπλωμένο από το 1989 και έχεις δεύτερες σκέψεις. Αλλάζεις γνώμη, κουμπώνεις και τα τρία κουμπιά και νιώθεις το σακάκι σαν κορσέ και  τη μπυροκοιλιά σου σαν Βεζούβιο έτοιμη να εκραγεί. Να συμφωνήσουμε σε ένα απλό κανόνα κουμπώματος σακακιού: Κάποιες φορές, πάντα, ΠΟΤΕ.

Sometimes-Always-Never-3

(Πηγές: Scoopwoop, artofmanliness)

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr