Μια ιστορία, κατά την οποία τα κουστούμια του γνωστού οίκου πρωταγωνίστησαν αρνητικά. 

Ποιος είπε ότι η προσήλωση ποδοσφαιριστών στην ανδρική μόδα δε μπορεί να προκαλέσει τεράστιo εξευτελισμό και μάλιστα από το ίδιο φίλαθλο κοινό της ομάδας τους; Αυτό μπορεί να συμβεί ιδίως όταν πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα με φανατικούς οπαδούς, όπως η Λίβερπουλ, και χάνεται ένας σημαντικός αγώνας. Το παρακάτω περιστατικό το αποδεικνύει, όπως επίσης αποδεικνύει ότι ορισμένες αντιδράσεις φιλάθλων σε διεθνές επίπεδο δε διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ με προεξέχοντες τους Ρέντναπ, Τζέιμς, ΜακΜάναμαν, Φάουλερ, και Κόλιμορ αποφάσισαν να φορέσουν ημίλευκα κοστούμια, σχεδιασμένα από το μεγάλο διεθνώς οίκο του Giorgio Armani, ειδικά για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου Αγγλίας του 1996 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πατρότητα της ιδέας αυτής ανήκε στον Τζέιμς, ο οποίος ήταν και μοντέλο του Ιταλού σχεδιαστή.

Ήταν μια αρκετά ριψοκίνδυνη απόφαση, αν σκεφτεί κανείς ότι η Λίβερπουλ, εκείνη την εποχή, βρισκόταν σε παρακμή, κάτι που δύσκολα άντεχαν οι οπαδοί της ομάδας, που ήταν συνηθισμένοι σε μεγάλες επιτυχίες. Η κατάσταση ήταν ακόμη πιο περίπλοκη, επειδή οι προαναφερόμενοι παίκτες είχαν αποκτήσει το προσωνύμιο «Spice Boys», αφού κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, εμφανίζονταν να είχαν σχέσεις και να κυκλοφορούν με μέλη του πασίγνωστου γυναικείου ποπ συγκροτήματος «Spice Girls». Πολλοί οπαδοί της Λίβερπουλ κατηγορούσαν τότε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας ότι δεν ενδιαφέρονταν τόσο για ποδόσφαιρο όσο για την καλοπέραση και τη διασκέδασή τους, πηγαίνοντας σε ακριβά κέντρα και κυκλοφορώντας με ακριβά αυτοκίνητα.

Στον τελικό η Λίβερπουλ ηττήθηκε 1-0. Ακολούθησε ένα τεράστιο κύμα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, που είχε αφορμή και επίκεντρο τα κοστούμια του Armani. Όπως είπε ο Φάουλερ πολλά χρόνια μετά στην «Daily Mirror» τίποτε δε θα συνέβαινε αν η Λίβερπουλ κέρδιζε εκείνο τον αγώνα. Όμως η Λίβερπουλ έχασε και τα κοστούμια έγιναν σημείο αναφοράς για πολύ καιρό, ακόμη και μέχρι σήμερα.

Ενώ, λοιπόν, τα κοστούμια αυτά υποτίθεται ότι επρόκειτο να τονώσουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών της Λίβερπουλ, τελικά, συνέβη το εντελώς αντίθετο αν κρίνει κανείς από την φράση του προπονητή της Γιουνάιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον αναφορικά με τον συγκεκριμένο αγώνα: «Όταν τους είδα να φορούν αυτά τα κοστούμια ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίζαμε!»