Δείχνει πως η ομορφιά είναι θέμα διάθεσης…

Έχουμε καιρό να αναφερθούμε σε μια γυναικεία παρουσία γι’ αυτό και σήμερα θα το κάνουμε με μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Η Τζέσικα Λονγκ μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή στην Ελλάδα, αλλά είναι πασίγνωστη στις ΗΠΑ και διεθνώς. Είναι μια σπουδαία 25χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια, όλων των στυλ, η οποία, λόγω οστικών ελλείψεων έχασε τα δύο πόδια της σε ηλικία 18 μηνών.

Η Τζέσικα έχει κερδίσει αμέτρητα μετάλλια, διακρίσεις και βραβεία σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις αγώνων ατόμων με φυσικές αδυναμίες. Έχει αγωνιστεί σε τέσσερις Ολυμπιάδες έχοντας κερδίσει συνολικά 13 χρυσά μετάλλια. Έχει ανακηρυχθεί και τρεις φορές καλύτερη αθλήτρια των ΗΠΑ με ειδικές ανάγκες. Το σπουδαιότερο επίτευγμα της όμως είναι ότι αποτελεί την μοναδική αθλήτρια με φυσική μειονεξία, που έχει βραβευτεί με το Sullivan Best USA Amateur Award ως καλύτερη ερασιτέχνης αθλήτρια των ΗΠΑ.

Η σχέση της Τζέσικας με τη μόδα είναι στενή. Όπως η ίδια έχει δηλώσει οι αθλητές με φυσικά ελαττώματα για πολλά χρόνια δεν ενδιέφεραν τον χώρο της μόδας επειδή θεωρούνταν αντιαισθητικοί. Η ίδια όμως δεν το αποδέχτηκε ποτέ αυτό. Θέλοντας, λοιπόν, να συμβάλλει στην αποδοχή των ανθρώπων με φυσικές αδυναμίες η Τζέσικα έχει φωτογραφηθεί επανειλημμένα με ρούχα διάφορων σχεδιαστών. Ιδίως η ασυνήθιστη φωτογράφηση της το 2012 για το περιοδικό Elle προξένησε μεγάλη εντύπωση και απέσπασε επαινετικά σχόλια και θετικές κρίσεις από αρθρογράφους, δημοσιογράφους και ειδικούς. Τότε η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν θέλει τα ρούχα που φοράει να είναι μόνο «λειτουργικά», αλλά να είναι και  όμορφα, κομψά, ακόμη και τολμηρά, όπως θα άρεσε σε κάθε γυναίκα.

Σημειωτέον ότι οι φωτογραφήσεις γυναικών σε αναπηρικά αμαξίδια, ιδίως με φορέματα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να προσεχθούν πολλά σημεία, ώστε να βγει καλό αποτέλεσμα. Η Τζέσικα όμως δεν έχει πρόβλημα σ’ αυτό. Έχει σύμμαχους της τα φυσικά της χαρίσματα, το όμορφο πρόσωπο της και γυμνασμένο σώμα της. Πραγματικό παράδειγμα πάθους για τη ζωή!

*Διάβασε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θέματα μόδας και αθλητισμού στο Sportime