Στις πίστες με στυλ…

Η περίπτωση του 32χρονου Βρετανού και τρείς φορές (κοντοζυγώνει η 4η) παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον είναι, από μόνη της, ξεχωριστή. Δε βλέπει την μόδα απλώς ως κάτι, που του αρέσει. Για τον ίδιο η μόδα έχει τόσο μεγάλη σημασία και αξία, ώστε να αποτελεί κίνητρο για πρόωρη αποχώρηση του από τις αγωνιστικές πίστες!

Αρκετές φορές έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της μόδας, όταν τελειώσει την αθλητική καριέρα του, ενώ σε πρόσφατες συνεντεύξεις του αποκάλυψε ότι οι σκέψεις του αυτές έχουν γίνει, πλέον, ακόμη πιο έντονες.

Όπως λέει ο ίδιος, του αρέσει να ντύνεται όπως αισθάνεται, ακολουθώντας το δικό του δρόμο, επιλέγοντας με το δικό του αισθητήριο και αδιαφορώντας για το τι θα πουν ή θα σκεφτούν οι άλλοι. Προτιμά συνήθως ένα «urban chic» στυλ, με τολμηρούς συνδυασμούς όπως το πάντρεμα του πνεύματος «του δρόμου» με το πνεύμα της πολυτέλειας. Μάλιστα, η στάση του σε θέματα μόδας του στοίχισε την απαγόρευση εισόδου του στο Royal Box του Wimbledon τον Ιούλιο του 2015, όταν εμφανίσθηκε με λουλουδάτο πουκάμισο, χωρίς σακάκι και γραβάτα, αγνοώντας τον επίσημο κώδικα ντυσίματος του θεσμού.

Ο Χάμιλτον έχει εκφράσει την απογοήτευση του, αφενός μεν γιατί κανείς στην οικογένεια του δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την μόδα, αφετέρου δε γιατί το ίδιο φαινόμενο συνάντησε και στον επαγγελματικό του χώρο, αφού δεν έχει βρει κάποιο συνάδελφο του οδηγό αυτοκινήτων, στον οποίο η μόδα να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Ο ίδιος άρχισε από 20 ετών να ανακαλύπτει μόνος του την μόδα, την οποία πλέον θεωρεί καθαρή τέχνη, που εξελίσσεται πιο γρήγορα και δυναμικά από οποιαδήποτε άλλη. Για τον λόγο αυτό έχει ως σκοπό να συζητήσει με όλους τους σχεδιαστές, να καταλάβει τις ιδέες τους και ύστερα είτε να στήσει μια καθαρά προσωπική επιχείρηση, είτε να συνεργαστεί επιχειρηματικά με κάποιον άλλον.

Ο Χάμιλτον χρίσθηκε το καλοκαίρι επίσημος πρεσβευτής όλων των συλλογών ανδρικής μόδας του Λονδίνου, ενώ το «Sports Illustrated» τον κατέταξε στην πρώτη εικοσάδα των πιο καλοντυμένων αθλητών του κόσμου για το 2017.

Δεν λείπουν πάντως και κάποιοι που τον θεωρούν και τον αποκαλούν ως «το πιο κακοντυμένο άτομο στη Βρετανία». Υπερβολικό…

*Διαβάστε θέματα αθλητισμού και μόδας κάθε Τρίτη και Τετάρτη στο Sportime!