Γιατί το φαγητό μας ενώνει…

To 1ο Athens Street Food Festival άνοιξε τις πύλες του και μας υποδέχτηκε μαζί με όλες τις αγαπημένες λιχουδιές «των δρόμων» όλου του κόσμου, στην καρδιά της Αθήνας! Μια τάση που απλώνεται σαν κύμα σε όλο τον κόσμο: γωνιές που κρύβουν ιδιαίτερες συνταγές, μυστικά νοστιμιάς και ό,τι κάνει τόσο αγαπημένη τη γαστρονομία του δρόμου, συγκεντρώνονται σε ένα σημείο για να τις ανακαλύψεις. Street εκδοχές από δεκάδες κουζίνες, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική!

Μόνο το πρώτο τριήμερο του Athens Street Food Festival υποδέχτηκε πάνω από δέκα χιλιάδες Αθηναίους αλλά και πολλούς τουρίστες, παρά τον βροχερό καιρό και την απεργία των ΜΜΜ. Το δεύτερο τριήμερο, με εξίσου πολύ κόσμο, καλύτερο καιρό και διάθεση Champions League, το event απογειώθηκε. Το κλείσιμο του φεστιβάλ έγινε εορταστικά, με συναυλία του George Gakis σε rock’n’roll standards το βράδυ της Κυριακής.

Η Σοφία-Θεοδώρα Γιλτίζη ήταν εκεί να ρωτήσει: «για τι πράγμα θα άφηνες αυτό που τρως;» Όλοι έθεσαν ψηλά τον πήχη: η φάση είναι ότι ο κόσμος ανταλλάσσει το (καλό) φαγητό μόνο με αγάπη.