Μαγικά πράγματα συμβαίνουν στη Στέγη

Αν υπάρχει κάποιος που ακόμα δεν το έχει πάρει χαμπάρι, βρισκόμαστε εν μέσω μιας επανάστασης. Κάθε φορά που τουιτάρουμε, ποστάρουμε στο facebook, γκουγκλάρουμε από τα smartphones μας, βγαίνουμε κι εμείς στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Η έκθεση Digital Revolution παρουσιάζει πώς έχουν εμπνευστεί από την εξέλιξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες μουσικοί, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και δημιουργοί video games.

Στην πρώτη αίθουσα, αυτή της Ψηφιακής Αρχαιολογίας, ξέρω κάποιους που θα δακρύσουν στη θέα ενός Pong, ενός ZX Spectrum ή του Fairlight CMI Synthesiser. Αλλά η έκθεση δεν βασίζεται στη νοσταλγία, βασίζεται στην ελευθερία του νου να συλλάβει και να πραγματοποιήσει ό,τι πιο παράξενο του καρφωθεί στο κεφάλι, όπως το να πάρεις τηλέφωνο το πουλί που βρίσκεται στο δέντρο δίπλα σου, ή να δεις τον will.i.am φαραώ, ή να προσγειωθεί στο χέρι σου μια πεταλούδα που κουβαλάει την ευχή σου, ή πατώντας τα πλήκτρα ενός ηλεκτρικού πιάνου να μεταφερθείς με ραδιοκύματα σε όλο τον κόσμο.

Για όσους εσάς που όταν ακούτε για βιντεοπαιχνίδια το μυαλό σας πάει σε εξωγήινους που ανατινάζονται ή σε μαχητές με εξωπραγματικό μυϊκό σύστημα, πρέπει να ανεβείτε στον 4o όροφο της έκθεσης για να δείτε indie games. Παίζει να αναθεωρήσετε κι όλη σας τη ζωή!

Από τα πιο συγκλονιστικά εκθέματα είναι η εγκατάσταση The Treachery of Sanctuary. Αλλά για αυτό δεν θα σας πω τίποτα. Πρέπει να το ζήσετε!

20 Οκτωβρίου 2015 – 10 Ιανουαρίου 2016

Εντός & εκτός Στέγης

Ωράριο λειτουργίας:
ΔΕ–ΠΕ και ΚΥΡ 12:00–21:00 (τελευταία είσοδος στις 20:00)
ΠΑ και ΣΑ 12:00–22:00 (τελευταία είσοδος στις 21:00)
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 5€ προπώληση – 7€ πόρτα
Μειωμένο: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
Δωρεάν: Παιδιά έως 5 ετών
Άνεργοι: 2€ (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
Οικογενειακό ή μικρή ομάδα 4-6 ατόμων (με 1 ή 2 ενήλικες και παιδιά):
12€ προπώληση – 17€ πόρτα
Ομαδικό 7+ άτομα κάθε ηλικίας: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
ΑΜΕΑ & συνοδός: 3€ έκαστος (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
2η επίσκεψη: 4€ πόρτα  (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη του παλιού εισιτηρίου)

Ο επισκέπτης αγοράζει εισιτήριο με δυνατότητα εισόδου στην έκθεση εντός του συγκεκριμένου ημιώρου που αναγράφεται στο εισιτήριο που προμηθεύτηκε. Μπορεί να παραμείνει στην έκθεση με το ίδιο εισιτήριο έως 4 ώρες.
Για μια ολοκληρωμένη περιήγηση στην έκθεση, θα χρειαστείτε 1,5 – 2,5 ώρες.

[themify_button ]Της Ιωάννας Νισυρίου[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr